• Repet

    viktkrav inför IVF

    innan vi påbörjade vår IVF så fick jag också kravet att gå ner i vikt. deras gräns var BMI 30, vilket verkar vara det allra vanligaste. det är tydligen så att forskning visar att chansen att lyckas är avsevärt mycket högre med ett BMI under 30 än över.
    Och måste säga att processen är ganska jobbig, så en vill verkligen ha så höga chanser som det bara går.

    Jag behövde gå ner 1,5 kg för att bli godkänd. så jag tror att dom är rätt så hårda på gränsen, speciellt om försöken är skattebekostade. om ni bekostar dem själva så vet jag inte om kraven är lägre.

    I och med att jag har PCOS så valde jag LCHF då det också ska vara gynsamt för oss. Gick på ganska kort tid ner 15 kg (3 månader) och resultatet är att vi idag väntar vårt efterlängtade barn efter första IVF försöket.

    Lycka till, håll i och fortsätt att kämpa!


    Nu är det snart vår tur (BF31/12)!
  • Repet
    kvinna29årskåne skrev 2018-08-31 10:20:25 följande:
    Jag känner igen mig i dina tankar angående viktmarginaler. Jag pratade ju med en läkare först som sa att 10% viktnedgång krävs för att få starta IVF. 
    Sen fick jag en annan läkare som sa BMI under 30 är det som gäller. 
    Så jag har tappat förtroendet för vården i dagsläget. Vad säger dem när  jag är under BMI 30: ändrar dem sig då också ...?! 
    Jag förstår inte deras resonemang alls angående pulverdieter. 

    Hoppas att du får hjälp och att dem håller det dem har sagt. Lycka till. 
    Kram 
    tror du kan känna dig trygg i att det är BMI 30 som gäller, för det är den gräns som nästan alla landsting/regioner har.

    gissningsvis rekommenderades pulver för att det går väldigt fort att minska i vikt med dessa preparat. Men mitt tips som också behövde gå ner i vikt att välja en diet som håller långsiktigt. tyvärr är det ju så att en IVF behandling kan ta väldigt lång tid. så det gäller ju att hålla vikten, och pulver dieter är ju lite kända för att bara funka kortsiktigt.

    såg att det var fler som rekommenderat LCHF, och det skulle vara mitt personliga tips också. bra mat, behöver aldrig vara hungrig, hormonstabiliserande osv.

    skulle också tipsa om att försöka att inte lägga tid på att vara besviken/lägga energi på vården i första hand, utan fokusera på dina mål och motiveras av att möjligheten som en viktminskning kan ge dig. (lätt att säga såklart, svårt att göra)
    Nu är det snart vår tur (BF31/12)!
Svar på tråden viktkrav inför IVF