Forum Ofrivillig barnlöshet - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • viktkrav inför IVF

  Ons 29 aug 2018 23:18 Läst 5470 gånger Totalt 33 svar
  Visar endast inlägg av Teresa B - Visa alla inlägg
 • Ons 29 aug 2018 23:18 #17

  Hej!

  Under min tidigare IVF och första graviditet gick jag upp 37 kilo. Efter förlossningen gick vikten stadigt nedåt, men i samband med den andra graviditeten (missfall i v. 9) stannade viktminskningen av. Jag tänker både för att det var en massa hormoner i omlopp, men även för att jag helt enkelt var för tagen för att orka med den motion jag vanligtvis utför.

  Innan sommaren var jag på kliniken för önskan om ett syskonförsök, men fick inte p.g.a. vikten.

  Min våg har nu 4 v. i rad visat att jag är precis under BMI 30. Jag har kontaktat kliniken och fått klartecken att börja förbereda kroppen för en FET-återföring. Men nu är jag livrädd! En av biverkningen av tabletterna är viktuppgång, och jag vet ju i vilken rasande takt det gick med hormonbehandlingen förra gången!

  Riskerar jag då att inte få göra återföringen, vilken marginal måste jag egentligen ta höjd för... jag ringde upp kliniken och diskuterade det. Den jag fick prata med då försäkrade mig om att bara jag nådde gränsen vid behandlingsstart skulle det vara lugnt, men tänk om det är någon som inte tycker så som får fatta beslut väl på plats?

  Jag har aldrig tidigare mått dåligt över vikt eller att äta. Men nu. Ångesten sköljer över mig. En helt ny upplevelse. Nio månader av en barnmorska som vid varje tillfälle påpekade att det inte är bra för varken barnet eller mig att jag gick upp så många kilon, och på efterkontrollen var vikten det enda jag upplevde att vi diskuterade... och nu efter att jag har gått ner nästan all den viktökningen är det här det jag har fått med mig? Osäkerhet, vikthets, ätstörning!?!

  Jag är stark. Både fysiskt och mentalt. Jag äter sunt. Min kropp är fantastisk, den orkar sig igenom hormonbehandlingar, att föda ett barn (både i magen, att föda fram och att föda det i tio månader på bröstmjölk), ny graviditet, missfall... detta under tiden som jag lever det vanliga ekorrhjulet.

  Jag blir så sjukt arg över att det ska vara bättre att svälta sig på pulverdieter, än att vara energifylld och stark!

  Önskar er all lycka, håll er sunda och starka, de framtida barnen behöver sådana mammor! Det kommer vara värt allt slit!

  Kram!

 • Fre 31 aug 2018 21:48 #20
  kvinna29årskåne skrev 2018-08-31 10:20:25 följande:

  Jag känner igen mig i dina tankar angående viktmarginaler. Jag pratade ju med en läkare först som sa att 10% viktnedgång krävs för att få starta IVF. 

  Sen fick jag en annan läkare som sa BMI under 30 är det som gäller. 

  Så jag har tappat förtroendet för vården i dagsläget. Vad säger dem när  jag är under BMI 30: ändrar dem sig då också ...?! 

  Jag förstår inte deras resonemang alls angående pulverdieter. 

  Hoppas att du får hjälp och att dem håller det dem har sagt. Lycka till. 

  Kram 


  Tack!

  BMI under 30 gäller. Jag ska dit om en vecka, bästa ?viktperioden? direkt efter mens så jag hoppas verkligen att jag inte drar på mig någon vätska som tar mig över gränsen...

  Nu kör vi i mål!
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll