• Limarie

    viktkrav inför IVF

    Hej!

    Hur har det gått för er med viktminskningen?

    Hos mig var det lite konstigt vid utredningen. Vi blev direkt (på privat enhet) erbjudna IVF, min vikt hade jag angett (BMI 30). Jag fått ingen information eller råd om att gå ner i vikt utan vi skulle kunna börja nästa månad.

    Då frågade jag istället om jag inte först ska gå ner i vikt. Hans svar var bara att jag inte är grav överviktig, att jag ser tränad ut och att jag kan finslipa lite med min vikt under tiden.

    Verkligen konstigt att det är så olika överallt. Och vi vill verkligen inte riskera att göra IVF nu och har dåliga förutsättningar. Men ända försöket är nu i maj, sedan sommarstängd och nästa försök i slutet av augusti/september. Så svårt att bestämma sig.

  • Limarie

    Vi ska ha ett inskrivningssamtal på den privata kliniken (den andra där vi fått en bättre upplevelse) nu i maj i vilket fall tänkte vi. Sedan är jag nyfiken på deras rekommendation. 

    Jag har som tur alltid haft lätt att gå ner i vikt och träna och tycker att det är kul men jag har gått upp 15 kg under 2018 (trots att livet var som bäst då, mest balanserad osv...). 

Svar på tråden viktkrav inför IVF