Forum Allmänna: Anonym - Medlemstrådar
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Nollning gymnasiet

  Tis 28 aug 2018 20:15 Läst 2898 gånger Totalt 13 svar
  Visar endast inlägg av EnGladPingvin - Visa alla inlägg
 • Tis 28 aug 2018 20:15 #10

  I efterhand när jag ser tillbaka på min nollning i gymnasiet var den hemsk. För egen del var jag rätt kaxig och hade kul, men vet många som mådde dåligt och kände sig tvingade att göra saker de inte ville för att vara en del i gänget. Det var en massa fylla och utsatthet där folk hetsades till allt möjligt. Ren förnedring ofta. Dessutom med skolans godkännande då en hel del var på skoltid och i skolans lokaler. Hoppas verkligen vuxenvärlden är mer ansvarstagande idag.

  Det sagt, sätt dina gränser och gör inget du inte vill eller är bekväm med. Du kommer inte bli utanför för att du säger nej och står upp för dig själv.

 • Tis 28 aug 2018 20:23 #11
  Pentra skrev 2018-08-20 20:37:18 följande:

  Nollning har jag alltid sett som en typ utav grov mobbing som borde förbjudas! Varför vuxna fortfarande ser detta elände som legalt, och tillåter det, är för mig en gåta. Jag ansåg mig ha fått noga av mobbing, förödmjukelser och trakasserier så jag gick helt enkelt inte dit, utan vägrade allt som hade med gymnasie-nollningen att göra. Vi skulle även gå omkring med skyltar med stora nollor på, hängande runt halsen, men jag vägrade även detta. Vissa som vägrade fick deras huvuden badade i toaletten, men av någon underlig anledning så råkade jag slippa. Men, jag gick omkring och var nervös och rädd varenda dag för att det, eller något annat otrevligt, skulle hända. :-/ ... Det snackas så fint, åt ut och år in, om att mobbing inte tolereras på skolorna, och så tillåts nollningen ändå att fortgå! Jag säger bara; skärp er, visa var skåpet skall stå och förbjud skiten! ... Med vänlig hälsning, Pentra


  Vi hade också skyltar runt halsen. I en månad! Under den tiden var vi tvungna att kalla 3:orna för elit, be om ursäkt för vår existens, bära deras väskor till deras lektioner, bära deras matbrickor, mm. Allt kulminerade i en stor nollning som började vid lunchtid med att våra faddrar stormade klassrummet packade. Under eftermiddagen utsattes vi för diverse förnedrande uppdrag och sen på kvällen var det fest. Allt med skolans godkännande. Först efter detta räknades vi som ettor. Våra faddrar fixade dessutom alkohol.
 • Tor 30 aug 2018 00:29 #13
  Tecum skrev 2018-08-29 16:49:14 följande:

  Du skojar väl! Eller var det en privatskola typ Lundsberg? Den rektor som tillåter mobbning och förnedring på skoltid borde avskedas på grått papper och resten av skolledningen få varning och löneavdrag.


  Inget skoj och inte privatskola. Kommunal gymnasieskola, teknisk linje. Det var visserligen rätt många år sedan nu så jag hoppas det inte är samma idag.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll