• Anonym (Anonym1)

    Embryona delar sig inte vidare

    Evylina skrev 2018-09-06 12:15:58 följande:

    Jag kan inte svara på varför de inte delade sig och det kan inte läkarna/embryologerna heller (inte bara de som behandlade mig utan ALLA i hela världen). Forskningen är väldigt begränsad vad det gäller fertilitet, de kan bara gissa olika faktorer. När man har hållit på länge så läser man väldigt mycket och jag hoppades när vi satte igång med IVF att läkarna hade svar på allt, det har de inte. Det kan vara att mina ägg var gamla eller att det var något kromosomfel med spermierna, för att veta detta måste man kromosomtesta spermierna och äggen och vad jag vet görs inte detta i Sverige (spermier kan man nog kromosomtesta i vissa länder i Europa) men inte äggen de testas nog inte (kanske i USA?). Man kan PGS (googla PGS så vet du) testa en embryo för att se om den är kromosommässigt normal, men även då kan det gå fel. Så nej de vet inte. Men jag fick ju så klart höra att det var mina kassa gamla ägg :(

    OM du bara är 25 så är det nog bra ägg och ni hade otur som någon skrev. Ni kanske ska försöka testa spemierna mer? Men ja, som sagt, de ändrar säker eran behandling inför nästa gång och medicineringen. Du hade kanske bara en dålig cykel då försöket gjordes. Lycka till!!


    Va då kromosom test på spermier? Kromosomtest görs i Sverige på rutin vid kraftigt nedsatt kvalité. Menar du DNA fragmenteringstest? Det finns bara utomlands däremot.

    PGS är totalt meningslöst att göra på döda embryon. Är extremt dyrt och kan dessutom skada embryot. Lämpligt för de kvinnor som är närmare 40år och har många kromosommässigt dåliga ägg.

    Det är liiite drastiskt att efter en enda ivf förorda DNA-fragmenteringstest och PGS. Varför gjorde du inte det själv när du inte lyckades bli gravid på första ivfen?
  • Anonym (Anonym1)

    Överstimulering betyder att man fått för hög dos medicin. För hög dos medicin tex Menopur kan ge dålig kvalitet på äggen. Har du PCOS? Då brukar man rekommendera gonal istället för Menopur då LH ligger högt redan från början.

Svar på tråden Embryona delar sig inte vidare