Inlägg från: Anonym (Jennifer) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jennifer)

    Gravid med andra barnet och sambon vill abort

    Jag tror själv att jag skulle ha oerhört svårt att vara tillsammans med någon som försökte tvinga mig till abort med såna ultimatum. Vad i helvete, liksom? Ni har ju redan ett barn ihop, och han funderar på att bara dra?

    Jag skulle börja med att försöka prata allvar med honom och visa att det inte är okej att försöka pressa dig till abort. Visst, barnet är inte planerat, och eventuellt hade det passat bättre senare. Men om det visar sig att ni har svårt att få barn om två år då? Hur skulle det kännas?

    Gör absolut inte abort om du inte är helt säker på att det är det DU vill göra.

  • Anonym (Jennifer)
    Anonym (Abc) skrev 2018-09-08 08:19:52 följande:

    Det är väl tvärtom bättre att han är tydlig med vad han anser blir den yttersta konsekvensen redan nu framför att låtsas som att allt är frid och fröjd och sedan lämna när barnet är fött? Det om något hade varit ett svekfullt dubbelspel. Först låtsas att han vill men sen när det blir jobbigt drar han och gnäller över att han egentligen inte ville ha barnet. Förstår inte varför mannen ses som en svikare för att han vill abortera när han hela tiden har varit tydlig. Den som har ändrat sig (eller svikit om man vill vara elak) är ju TS som har gjort helt om från det som sades tidigare. Självklart är mannen lika delaktig i att TS är gravid men det är defintivt inte han som sviker sin partner grenom att "ljuga" innan graviditeten.


    Fast det är jävligt fel att försöka pressa någon till abort, speciellt om man säger sig älska den personen. Det är ett mångt mycket större svek än att ångra sig och inte vilja göra abort efter en graviditet är ett faktum.

    Det är helt okej att ts sambo inte vill ha barnet, och det är okej att han är ärlig med det. Men! Man kan visa det utan att ställa oschyssta ultimatum. Han hade kunnat sagt "Nej, jag känner mig inte redo än för ett till barn just nu, så hur ska vi kunna lösa det här som ett team?". Skulle min man börja hota med att lämna mig om jag inte gjorde en abort (mot min vilja) skulle relationen redan vara över för mig.
  • Anonym (Jennifer)
    Anonym (Abc) skrev 2018-09-08 15:36:46 följande:

    Prova att vända på det... Är det inte fel att påtvinga en annan person ett ofrivilligt föräldraskap med allt vad det innebär..... trots att man säger sig älska den personen och dessutom tidigare har varit överens om att man inte vill ha något barn den närmaste tiden? Är mannen en svikare som är konsekvent och rakryggad, även inför den nya situationen, istället för att nu göra helt om? Kvinnor brukar vilja ha män som "vet vad de vill" och "står upp för vad de känner även när det blåser" fast det gäller kanske bara så länge kvinnan vill samma sak.

    Hade du sagt samma sak om TS hade velat abortera och mannen behålla. "Jag tycker du ska föda fram barnet för annars sviker du din man och du älskar ju honom". Troligen inte.... Då hade argumentet väl varit att "du bestämmer över din kropp och ingen kan tvinga dig genom en graviditet om du inte vill". Även då skulle mannen betraktas som en svikare för att han inte vill samma sak som kvinnan och istället försöker styra över henne. Oförmågan att växla perspektiv till annat än kvinnans är anmärkningsvärd. Med det sagt är det självklart kvinnan som ensam bestämmer över sin kropp men när det gäller graviditeter bör den makten användas med omsorg och respekt för andra eftersom besluten får stora konsekvenser för mannen med avvikande syn på det.

    Mannen är förmodligen ganska desparat i detta läge (han kan ju inte göra något längre) och hur "löser man det som ett team"? Du har två utfall: 1 Någon blir besviken och känner sig jättesviken av den första. 2. Någon (troligen mannen eftersom kvinnan bestämmer) ändrar uppfattning och båda blir (påtvingat) "nöjda".

    Hade mannen använt eufemismer och lindat in det på ett mer diplomatiskt är det inte säkert att kvinnan förstår hur negativt inställd till graviditeten som mannen är. Många män är inte heller helt taktfulla när de pratar eller kan läsa av kvinnors mer subtila kommunikation. Däremot förstår männen tydliga och raka besked fast det kan bli ganska bordust när ämnena är känsliga.


    Så oerhört fånigt... Mannen är inte "rakryggad" för att han vill tvinga sin sambo till abort för annars lämnar han henne ensam med hans två barn. Herregud. Och det har ingenting att göra med "vad kvinnor vill ha". Det är ett äckligt beteende att tvinga någon att göra ett ingrepp i sin kropp som personen inte vill göra. Oavsett om det gäller män eller kvinnor. Punkt.

    Mannen visste att det kan bli barn om man har sex. Ville han inte ha något fler barn alls, skulle han ha sett till att använda skydd 100% av gångerna han hade sex. Det är enbart då han kan bestämma vad som händer med hans spermier.

    Såklart kan man lösa det på ett vettigt sätt. Han har ju redan ett barn att ta hänsyn till. Då funkar det inte att bete sig hur som helst bara för att allt inte blev exakt som man tänkt sig. Dags att växa upp och prata om saken istället för att dra upp en massa hot.
Svar på tråden Gravid med andra barnet och sambon vill abort