Inlägg från: Cunnilingus18 |Visa alla inlägg
  • Cunnilingus18

    Abortmoståndare, hycklare?

    Anonym (Ts) skrev 2018-09-10 21:42:38 följande:

    Har aldrig förstått mig på er abortmotståndare. Eller ni som tycker att man borde sänka gränsen.

    Varför bryr ni er så mycket om någon annans embryo/foster? Bryr ni er om barnen om dom nu föds fram och inte blir aborterade? Nä, skulle inte tro det. Det är inte ni som måste bära på barnet i 9 månader, föda fram det, uppfostra det och ta hand om det. Såå.. vad har ni med det att göra egentligen? Om det aborteras eller ej?

    Är ärligt nyfiken.

    Jag själv har ett barn och ett till på väg, önskade och älskade. Hade jag viljat abortera dom hade ju säkert någon haft åsikter om det (tex ni som är abortmoståndare) men det är ju inte ni som dag ut och dag in tar hand om dom? Betalar allt för dom? Uppfostrar dom? Ni som läser detta och är abortmotståndare skiter ju fullständigt i mina barn, men hade jag viljat göra abort hade ni plötsligt brytt er? Varför?


    Jag är väl ingen abortmotståndare och vet inte vem du syftar till som skulle vara det?

    Men antar att du vill tro att Sverigedemokraterna är det?

    De som de föreslå är att ändra gränsen för frivillig abort som idag går vid 18e veckan. Detta är ju främst för att dagens sjukvård har gjort så stora framsteg så att man kan rädda barn i ett långt tidigare stadie än man kunnat innan. Sedan är Sverige ganska unika med en sån sen abortgräns och det finns väl dem som tycker att det är lite oetiskt att göra abort så sent som i 18e veckan på ett barn som är helt friskt i övrigt?

    Men som sagt jag är ingen abortmotståndare men antar att det är detta som debatten handlar om. Inte att man vill inskränka på kvinnors rättigheter eller kroppar som många i media vill framhäva det som.
  • Cunnilingus18
    Anonym (anonym) skrev 2018-09-24 13:11:29 följande:

    Vad finns det för ett skäl att ha en marginal på 10 veckor mot nu en marginal på 4 veckor? 


    Ja det kan väl vara det etiska då, det är ju trots allt en nästan färdigutvecklad människa. Tror msn har räddat barn från vecka 21 om jag inte minns fel?

    Men som sagt jag är ingen motståndare till det, ville bara skriva vad jag tror ligger bakom allt detta.
Svar på tråden Abortmoståndare, hycklare?