• Äldre 12 Sep 18:34
    225472 visningar
    3525 svar
    3525
    225472

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Hejsan!

    Skapar en tråd för alla oss som fick kämpa ett tag för att få ett plus på stickan, oavsett om det är genom IVF eller på naturlig väg. Vill gärna dela resan som gravid med andra som har varit i liknande situation. Spelar inte heller någon roll när BF är:)

    Har försökt med ett syskon i ett och ett halvt år och blev gravid nu i augusti och BF 22 april!

    Välkomna!

  • Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF
  • Äldre 12 Sep 21:35
    #4
    Kaffe81 skrev 2018-09-12 18:43:26 följande:

    Stort grattis! För oss har det tagit 6 års kämpande, 2 IVF och ett flertal operationer av myom. Gjorde andra IVF i april efter sista operationen av ett 2,5 kg myom och på första IVF-försöket gick det! Är i vecka 23 nu och det blir planerat snitt vid årsskiftet. Så spännande!


    Tack snälla! Vi var på ultraljud idag och fick se ett litet pickande hjärta!:)) Men oj vilken resa ni har gjort! Så starkt kämpat av er! Är det första barnet? Hur mår du? Vet ni vad som ligger i magen?:)
  • Äldre 12 Sep 21:38
    #5
    gammelpysen skrev 2018-09-12 20:16:07 följande:

    Jaktenpaflow, svarar på sin fråga i aprilgruppen här. Har gjort alla våra ivf i Linköping. Manlig faktor. Jag tog lutinus i 3 veckor efter återförandet.

    Vi hade redan börjat kika efter privata kliniker då jag var helt säker på att det gått åt skogen.. Men det blev ett plus i stället

    Var har ni gått?


    Skulle precis skriva till dig att jag skapat en grupp för oss IVF are. Vi har ju en annan förståelse kanske för varandra och det vi går igenom! Åh tre veckor bara, härligt!! Håller fortfarande på ska börja trappa ner om en vecka så om två veckor är jag helt Lutinus fri, längtat!! Fick också se ett litet pickande hjärta idag!! Så lycklig!!

    Härligt när det där plusset kommer! Tänkte ni göra KUB?
  • Äldre 12 Sep 21:58
    #7
    gammelpysen skrev 2018-09-12 21:45:46 följande:

    Vi kommer att göra alla möjliga tester. Jag är närmare 40 än 35 efter alla års försök, så har ett visst intresse att hålla koll på sånt. Förhoppningsvis ser allt bra ut. Vet däremot inte hur jag skulle göra om det faktiskt är något som inte stämmer. Vet inte om det kan vara någon fara för barnet att göra testerna. Vet ni?

    Vad länge du tar lutinus! Här sa de att det inte behövs, alla punkterade blåsorna producerar ju hormoner också. Var det färskförsök för din del?


    Ja lika bra att göra alla tester man kan för säkerhetens skull! KUB och det hör NIPT testen ska inte vara farligt för barnet. Det är bars blodprov och ultraljud. Tror det är när man gör fostervattenprov som risken för MF ökar. Nej vi tänker likadant, sen beror det självklart på vilken typ av sjukdom det skulle vara.

    Jag vet, fruktansvärt länge haha! Usch vad jag känner mig klar med sprutor och tabletter. Vill bara vara ?normal? igen. Jag blev ju överstimulerad också så resan har varit tuff!

    Vart bor ni?:)
  • Äldre 13 Sep 18:38
    #20
    Seb81 skrev 2018-09-12 21:58:50 följande:

    Hej!

    Hoppar in här från en annan ivf tråd!!!

    Vi har genomgått ivf & plussade på rd 5 på andra försöket, med en 5 dagars FET.

    Överlycklig men samtidigt så jävla rädd att något ska hända!

    Ska ha mens i morgon & tycker mig få mer mensliknade molande i magen ikväll..... så nu är jag totalt livrädd! Har haft molvärk sen rd 4 men nu tycker jag det är mer som mens. Inte mycket men det finns där. :(

    Nu hopps jag verkligen att det är min tur, & er alla andra!!

    Kraaaaaam


    Vad kul välkommen!! Åh förstår precis din oro! Jag känner också mkt mensliknande värk, ibland för likt man blir ju nojig! Men igår fick vi se ett pickande hjärta i v 8+2:) körde du ostimulerad cykel? Första barnet?
  • Äldre 13 Sep 18:40
    #21
    8992 skrev 2018-09-12 22:44:38 följande:

    Grattis allihopa!

    Efter mer än 4 års försök och oförklarlig barnlöshet lyckades vi efter misslyckad omgång med det korta protokollet pricka rätt! Fick ta en ägglossningsspruta för att avbryta försöker för att kunna starta på nytt men 14 dagar efter fick jag ringa in till RMC Linköping då testet visade positivt :D har precis gått in i v31!


    Grattis själv!! Vilka kämpar vi är!! Så ni lyckades på naturlig väg? V.31 åh så skönt!! Vilka milstolpar ni klarat av haha! När är BF? Vet ni vad det är?
  • Äldre 13 Sep 18:44
    #22
    Seb81 skrev 2018-09-13 08:36:19 följande:

    Hej igen....

    pratat med kliniken & dom sa att jag ska räkna från mensens första dag, då är jag i 3+4 idag.... ska sluta goggla så mycket. Jag blir sjukt stressad & rädd alltså!!! :( :( :(


    Usch känner igen mig så mkt i dig trots att jag inte haft ett MF själv! Har dock många nära vänner som gått igenom det så blivit lite ?skadad? av det. Hmm men gjorde du FET? Tror inte du behöver oroa dig för det digitala! För mog visade den inte 3+ förrän v 6 typ!!
  • Äldre 13 Sep 18:47
    #23
    Inalina skrev 2018-09-13 08:53:38 följande:

    vad underbart att de ett pickande hjärta!  wow! - då blir det väl verkligt ändå!! Har du några grav symptom? och en annan fråga, någon som vet någon bra gravid-app? kram!!


    Ja det var underbart faktiskt att få se det känns verkligen som ett stort steg!! Faktiskt inte så mkt vilket gjort mig orolig. Hade ömma bröst som typ försvunnit. Motvärk till och från. Lite illamående och tappat aptiten. Men annars ingen trötthet eller liknande! Hur Könner du dig? Jag kör Preglife, den är helt ok finns säkert bättre! Hur mår du??:))
  • Äldre 13 Sep 20:46
    #26
    Inalina skrev 2018-09-13 08:48:53 följande:

    Hejsan! Toppenbra med den här tråden! =) Känner ju igen de flesta av er redan, roligt att följas åt nu framöver! (under lång tid hoppas jag!)

    Min lilla historia är att vi försökt bli gravida i 4 år på egen hand och sedan i feb med IVF. 'oförklarligt' barnlösa. Är på RD 9 idag och fick ett plus på RD 6 med FET. De satte dit 2 frysta blastocyster i en stimulerad FET och jag gör mina IVF i Prag då jag inte bor i Sverige och har därför inte tillgång till landstingsfinansierad vård. Jag är 34.

    Är jätteglad åt plusset men har också tidigare MF i bagaget (v 5) från senaste IVF innan sommaren så svårt att slappna av riktigt ändå och bara njuta av vara gravid. 


    Kul att du tycker det! Kände själv att jag hade/har svårt att lämna ivf tråden. Skrev i ngt BF tråd men kändes inte så rätt med en del ?oj hoppsan det tog sig på första och känns inte så hemskt att få MF för vi blir säkert gravida snabbt igen?. Även om jag har en relativt smärtfri historia så känner jag så mkt för andra som har det tufft! Så himla häftigt att du har två små bönor i magen!! Förstår stt det är svårt att slappna av! Ska ni göra ngt VUL?
  • Äldre 13 Sep 20:48
    #27
    8992 skrev 2018-09-13 19:05:56 följande:

    50% naturlig 50% hjälp skulle jag nog kalla det haha tog sprutor i två veckor men enbart ett ägg utvecklades till rätt storlek så fick ta ägglossningsspruta (en onsdag) och blev beordrade sex på onsdagen, fredagen och söndagen av läkaren och så tog det sig!

    BF är 19 november och det är en kille som gömmer sig där inne :D


    Men wow vad häftigt att det tog sig ändå rätt naturligt haha.! Otroligt vad man kan göra nu för tiden! Hur har du mått under graviditeten?
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF