Inlägg från: Florence123 |Visa alla inlägg
  • Florence123

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Hej hej. Hoppar in här jag med efter positivt test i lördags på RD15, vecka 5 alltså. Väldigt tidigt och jag vågar inte ta ut någon seger i förtur - men ett steg på väg.

    )

  • Florence123
    gammelpysen skrev 2018-10-15 18:02:56 följande:

    Grattis! Är det ditt första ivf?


    Nej, har en 5-årig son efter ivf 2012 också känns både som en evighet sedan och som attest skedde igår. Saknar definitivt inte sprutor och oro, men längtar efter allt det andra.

    Hur går det för dig?
  • Florence123
    Mjbo skrev 2018-10-15 19:11:10 följande:

    Åh va roligt! Stort grattis till plusset!! :)

    Tog det lång tid innan du blev gravid denna gång eller hur länge har ni försökt nu? :)


    Vi har varit oskyddade i 2 år, utan resultat. Peppar peppar är detta första syskonförsöket med Ivf och hittills går det bra, men vågar som sagt inte ta ut något i förskott. Första milstolpen nu är VUL om 3 veckor.

    Hur går det för dig?
  • Florence123
    Mjbo skrev 2018-10-15 20:07:40 följande:

    Åh va skönt ändå att de funkade på första ivf försöket. Stort grattis:)

    Förstår att du inte vägar ta ur nått än. De gör inte jag heller än, och jag går in i vecka 9 i övermorgon.

    Försökt i ett par år, 1a ma i v 9, andra ej gravid, tredje nu gravid somsagt.

    Va på ul i 6+2 och fick se en perfekt liten räka med ett fint hjärta som slog. Ska tillbaka på nytt ul i övermorgon när jag går in i v 9 den dagen.

    Sen tar mvc över om allt ser bra ut då :)


    Härligt, grattis! Då håller vi tummarna att räkan fortfarande växer o frodas där inne imorgon!
  • Florence123
    Mjbo skrev 2018-10-16 08:34:09 följande:

    Tack snälla! Ja, jag är lite nervös även denna gång.. :/ Mycket kan ha hänt på 1,5 vecka. men jag håller tummarna och hoppas hoppas allt allt ser bra ut och att den växt, och att man fortfarande ser hjärtat slå tydligt :)

    När är ditt ul? Har du något inbokat?:)


    Jag har inte ringt kliniken än med besked om positivt test. De hade stängt igår så jag skulle egentligen ha ringt idag hade jag tänkt, men helt glömt bort det.. konstigt egentligen då det enda jag tänker på under dagarna är hur det molar i magen pga gravid, hehe. Ringer dom imorgon! Brukar bli VUL 3 v efter + så torde bli v.44.
  • Florence123
    Mjbo skrev 2018-10-16 17:18:35 följande:

    Okej, så spännande, hoppas allt går bra och att du får en tid imorgon när du ringer, så kul att ha något att se fram emot. Ett besök eller ul eller så.

    Jag har som sagt ul imorgon. Sen besök hos mvc på tisdag den 23e om allt ser bra ut :D gäller att hålla sig sysselsatt;)


    Hur gick ul idag?

    Ringde kliniken idag, blev daterad v 6 (5+1) och tid för VUL 8/11. Känns som en eeeeeeeeeeeevighet tills dess :-/
  • Florence123

    Har också väldigt ömma och växande bröst, gör ont att sova på mage och att bli berörd. Aj!

    Har en extremt svullen mage, är däremot varken speciellt fisig eller bubblig, men den är som en uppblåst ballong och gör ont/är öm nästan hela tiden. Är trög i magen och går ca 1ggr/vecka, köpte katrinplommon igår och tryckte i mig halva burken, hoppas på resultat

    Är i v 6 och känner inga andra symptom. Och ovan nämna symptom skulle lika väl kunna bero på progesteronet och inte på grav.. 3 veckor till VUL och tiden kryper fram, trots vild 5 åring och fullt upp på jobbet.

  • Florence123
    Mjbo skrev 2018-10-31 09:31:07 följande:

    Måste bara få kommentera där angående sex. Jag har inte heller vågat mig på det sedan insättningen, alls.. Så det var ett par månader sedan nu.. Men å andra sidan är jag så trött på kvällarna så hade inte orkat ändå. Plus att jag inte alls har fokus på det om ja ska va ärlig.... Så du är inte ensam om att låta din man vänta ;) 


    Här är det ungefär 2 månader sedan sist, jag låg sjuk i influensan två veckor innan sprutstart och är sedan ET extremt trött på kvällarna. Blev riktigt svullen under stimuleringen och varit alldeles uppblåst och förstoppad sedan dess. Så sex är det sista jag tänker på.. annat är det för stackars maken, haha. Men han förstår såklart (och köpte hem både katrinplommon i burk och som juice i helgen, haha han gör vad han kan )
  • Florence123
    170909 skrev 2018-11-05 13:25:14 följande:

    ...Jag hoppas som sagt att de blir kompisar och ha roligt ihop för det skulle underlätta alla semestrar och sånt

    Är det bara jag som är sk omföderska här?...


    Efter hur många år klassas man som omföderska? Min son sedan tidigare IVF är precis 5 fyllda.
  • Florence123
    Mjbo skrev 2018-11-06 06:45:05 följande:

    Mitt barn är 8 år. Kom till på naturlig väg. När jag frågade min bm om just detta sa hon såhär: "har plogen gått fram en gång så har den ju gått fram"

    Haha, så rolig jämförelse, men de va så hon sa, så även jag som fött barn för mer än 8 år sen räknas som omföderska, så ni gör nog det ni med :)


    Makes sense. Muskelminne sitter i hela livet och livmodern blir ju som en enda stor muskel. Och ja.. har plogen plogat så är vägskyltarna lite böjda för alltid
  • Florence123
    Kumminsilver skrev 2018-11-16 13:33:54 följande:

    I förrgår kände jag kände jag en punktsmärta, alltså det var en specifik liten punkt inte större än en ärta, på vänster sidan av magen som gjorde ont. Smärtan strålade ut därifrån ner i ryggen/höften och ner i benet. Det varade bara några sekunder åt gången men hände flera gånger under dagen. Igår när jag satte mig i bilen kände jag att det ömmade i äggstockarna eller området där omkring, kanske lite längre ner mot ljumskarna, och det blev värre när jag körde över gupp och ojämnheter i vägen. Det kändes nästan som en gång när jag stimulerade för äggplock och hade rätt många stora äggblåsor. Funderade på vad det kunde vara. Cysta? Har såklart googlat en del och det kommer upp info om ligamentsmärtor, men kan man verkligen känna av det så tidigt? Går in i v.6 idag (5+0) så 4+5/4+6 var jag när jag kände av det. Idag har jag dock inte känt något sådant, kanske möjligtvis lite svag molande ömhet i "äggstockarna" eller vad det nu är till och från.

    Har ett fysiskt aktivt jobb och kände idag att det gjorde ont, liksom krampade till, i nedre magen då och då när jag ansträngde mig (försöker att anstränga mig så lite som möjligt). Har ni upplevt något liknande?


    Tränings- och/eller växtvärk i livmodern låter det som. Kanske någon nerv som hamnat i kläm också. Jag kände av extrem växtvärk förra graviditeten, och fick även problem med ischiasnerven senare under grav, med liknande känningar som du beskriver ovan.

    Denna graviditet känner jag mig som en uppblåst badboll, trög mage och väldigt svullen. Hade mycket mol/växtvärk fram till vecka 8 typ, senaste två veckorna verkar det ha lugnat sig lite.
  • Florence123
    Ettnamn4sep skrev 2018-11-26 20:07:28 följande:

    Intressant statistik. Vi gjorde också icsi, kanske blir en tös då. Mannen tror på flicka och jag på pojke. Men känslorna är väldigt blandade. Huvudsaken är att man får ett friskt barn :)


    Har gjort icsi en gång och gick en pojke icsi även denna gång men vet inte kön än.
  • Florence123
    Mjbo skrev 2018-11-27 11:19:55 följande:

    (det kunde innebära missbildningar och annat på fostret enligt min läkare) .. i övermorgon går jag in i vecka 15, så är ju läskigt nära gränsen på vecka 16 som dom säger... fyyy hur ska man kunna överleva detta nudå, inte nog med att man mår som en påse skit ska man även behöva oroa sig för detta :(


    Vid diskussion med min bm huruvida jag ville ta influensavaccin eller inte berättade hon att fostret INTE tar skada om jag får i flunsan, däremot kan jag som gravid bli mycket sjukare av influensan än icke gravida.
  • Florence123
    Inalina skrev 2018-12-17 15:51:16 följande:

    hur ser ni på det här med amning? jag låter säkert jättekonstig när jag säger det men det är faktiskt det som skrämmer mig mest... 

    alltså, jag kan tänka mig att amma bebisen - men jag är rädd att jag kommer bli väldigt 'hämmad' av att amma, både för att det bara är jag som då kan mata bebisen - men också för att jag inte alls är bekväm med att ha andra personer i närheten om jag skulle amma, exempelvis sitta på ett café, parkbänk, hemma med gäster etc. jag skulle gå in i ett annat rum och göra detta. Är det bara jag som känner så? (tror det är jag som är knäpp så tar inte illa upp om ni inte alls förstår!!)


    Jag kan relatera lite till din oro över ?offentlig? amning med mitt första barn, man har ju liksom ingen aning om någonting i förväg. Och är man inte helt bekväm i sin kropp/bröst innan kan tanken på att behöva mata bebisen så folk kan se skrämmande.

    För mig kändes det dock som det mest naturliga i elva världen från början. Ja, förutom att det stundvis gjorde ont som satan med såriga bröstvårtor och mjölkstockning - men att amma med folk runtomkring kunde jag inge bry mig mindre om - bandet till sitt barn och det faktum att du varje gång ammar ger ditt barn energi för att överleva - gjorde liksom att jag aldrig tänkte på att det var ?pinsamt?. Självklart gick jag iväg till eget rum de gånger jag tyckte set kändes bättre, istället för att sitta mitt i fikabordet t ex.

    Så mitt tips. Slösa inte tid och energi på att oroa dig över något som kanske inte ens kommer vara ett problem. Och vad gäller chansen för lite egentid eller hjälp med matning kan du ju lösa genom att pumpa mjölk eller köpa ersättning. Det ena utesluter inte det andra.
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF