Inlägg från: authentic |Visa alla inlägg
  • authentic

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Hej, nu ska jag kanske ändå våga skriva i denna tråd även om jag inte vet om det finns ett(eller två) hjärta eller ej. Idag är jag i vecka 6+1 och ska inte på VUL förrän 15/1, känns som en evighet dit. Detta är min sjätte insättning och vi har tidigare haft 4 kemiska graviditeter, en MA i v14 och så ett minus på stickan totalt. 
    Känslan denna gång är väldigt bra ändå, på något konstigt sätt känns det säkert och tryggt.

    Jag fick två stycken blastisar tillbaka och plussade starkt och fint redan på ruvardag7.  Ända sedan dess har jag varit illamående i stort sett hela tiden och mina bröstvårtor får man inte komma i närheten av. Mineralvatten och knäckebröd hjälper fint mot illamåendet en stund dock.
    Lyckades övertala läkaren till att låta mig fortsätta med lutinus och tar faktiskt fortfarande det, tar slut om en vecka ungefär.

  • authentic
    S91 skrev 2018-12-20 17:46:52 följande:

    Välkommen!

    Vilken resa, starka ni är.

    Stort grattis!

    Men oj vad lång väntan! Blir i 9+5 då va? Har de lagt det sent för att ni haft ett MA tidigare eller gör de alltid UL i vecka 9 på din klinik? Jag som tyckte det var länge att vänta till V 7 hehe.

    Vad jobbigt med illamående, vet hur det är (håller på att bli knäpp av mitt). Men det ska ju vara ett gott tecken iallafall att må illa. :)


    Tack :)

    Det blir hela 9+6 den dagen och den långa väntan beror på att jag hamnade mitt i klinikens julstängning, så himla typiskt. Det positiva är väl att vi förhoppningsvis får se ett lite större foster på skärmen. Längtar så himla mycket:) känner mig inte ett dugg intresserad av jul och nyår haha.
  • authentic
    Kallamakka skrev 2018-12-23 12:00:45 följande:

    Hej gänget!

    Följt er på avstånd sedan mitt ma jag fick. Ser att tiden har sprungit iväg och att ni nu har kommit långt på vägen redan i era graviditeter! :)

    Jag har ju länge önskat att jag ska få återta en plats i ert gravida gäng, och idag kom det klara besked - att går allt som det ska så får vi en bebis i slutet av augusti istället för i maj! Är alltså gravid igen, och är försiktigt med glädjeyran denna gång men självklart glad! :)



    God Jul på er allesammans! :)


    Åh vad roligt att du är gravid igen grattis, jag vet hur jobbigt ett MA kan vara, hade ett i vecka 14 och nu är jag äntligen 6+4. Augusti blir en fantastisk månad :)
  • authentic
    Ellencassandra skrev 2018-12-23 12:21:04 följande:

    Vill också passa på å säga god jul å gott nytt år till er :) tack för det här året å för ert stöd när man varit ett oroligt vrak osv. 2019 kommer nog bli vårt bästa år, eller hur? :D


    Jag har precis börja skriva i denna gruppen men graviditetshormonerna får tårarna att spruta åt alla håll och kanter när jag läser ditt inlägg. Blir så rörd på något sätt.

    God jul och gott nytt år! <3
  • authentic
    Kallamakka skrev 2019-01-02 09:10:53 följande:

    God fortsättning allihop! :)

    Fick en tid för ultraljud, det blir den 17 januari. Kommer då att vara i vecka 9+1 om man utgår från app/sista mens.

    Lite senare än sist, då var vi inne vecka 7 nånting tror jag. Men förhoppningsvis får vi se en frisk och levande liten krabat då! Bara börja räkna ner dagarna. :)


    Åhhh vad spännande :) jag har mitt 15 januari, känns ju som en evighet dit. Då kommer jag vara i 9+6 så vi ligger rätt lika.

    Sist hade vi i 7+6 så det här är ju verkligen senare men man får glädjas åt att fostret då kommer att vara lite större att kika på, inte som en ödla Hahaha.
  • authentic
    Kallamakka skrev 2019-01-02 15:08:19 följande:
    Vad spännande att vi är så lika! Hoppas allt är tipp topp, och som du säger - denna gång kanske den har armar. Hehe!

    Om inte så har den allafall överlevt lite längre. :)

    Jag är mer åt det rädda hållet denna gången, nojar något kopiöst mellan varven. Sist levde den men dog tre dagar efter ultraljudet. Så jag kommer in i en negativ bubbla då och då, att det ska skita sig nu med.

    Sen känner jag inget nu heller, vilket såklart bygger på oron. (ursäkta negativiteten)

    Men jag påminner mig om att jag är gravid varje morgon, kanske hjälper det om man intalar sig det varje dag.
    Jag har också börjat bli lite rädd nu när veckorna andå tickar på. Sist vi blev gravida så slutade det med MA i slutet av vecka 14, fostret hade förmodligen dött i v.10 redan.

    Den gången hade jag inga direkta gravid-känningar alls förutom att lite ömma bröst och att jag inte gillade min mans parfym.

    Den här gången så är jag väldigt illamående hela tiden(spyr dock inte), trött som bara den, avsmak på kaffe som jag annars älskar och nu sedan två dagar så har jag fått ont i svanken, höger höft och så strålar det ner som väldigt smärtsamma blixtar på insidan av låret då och då. Kan väl inte vara möjligt att få foglossning såhär tidigt som 8+0?

    Tittade även jag på Kenzas video och blev väldigt känslosam och rörd av hennes berättelse. Så otroligt starkt av henne att gå ut så öppet med deras resa. Hos oss är det ingen förutom jag och min man som vet.
  • authentic

    Idag på eftermiddagen fick jag en blödning och paniken slog till något så fruktansvärt. Ringde 1177 som det står att man ska göra på Gynakuten hemsidan och fick till svar att det var inget att oroa sig över såhär i vecka 10 bara. Är det ett missfall går det inte att göra något åt det, och det vet jag ju men det var ju inte vad jag ville höra. Jag frågade om jag kunde gå upp till Gynakuten och få göra ett VUL för att se om det ens fanns ett foster kvar men icke då.
    Struntade i hennes ord och gick dit ändå och dom var såå gulliga och självklart så skulle jag få träffa en läkare då hon förstod min oro efter sju IVF försök.

    Efter 2 timmars väntetid så grävde läkaren runt i vad som kändes som 10 minuter och ändrade riktning på skärmen och tittade på den som om han vore närsynt flera gånger. Fällde en tår där för det tog sådan tid och för då förstod jag att det inte var som det skulle. Till slut tittar han på mig och säger "Det är inte två längre men det är en". Sååå himla fantastiskt det var, det var första gången vi fick se den lille och lyckan var total :) Den mätte så fint som 9+3 och min app säger att jag ska vara 9+4 så det är perfekt. Den vinkade och sprattlade för fullt i sin lilla hinnsäck. Den andra hinnsäcken var nu tom och förmodligen var det den som hade orsakat blödningen.

    Så glad över att jag gick till Gynakuten och satte mig, hade inte mått bra av att "vänta och se". Nu jäklar är jag med i karusellen på riktigt :)

  • authentic
    S91 skrev 2019-01-15 11:20:15 följande:
    Du gjorde helt rätt!! Vad underbart att få se:) jag tycker att sjukvården är sååå dåliga på att akut ta emot patienter (i telefon) som är oroliga över sina graviditeter.. jag ringde själv gynmott efter nyår då min privata gyn var stängd. Har aldrig blivit så dåligt bemött och jobbar dessutom själv i vården. Jag var orolig för MA då mina symtom var borta i en hel vecka (v9). Fick till svar: Men du har ju inte haft någon blödning? Ta ett gravtest om du är orolig.

    Jag blev så ledsen att jag inte orkade säga ifrån.. och sen tänkte jag att jag säkert bara är nojig och jobbig. så jag har gått och väntat på mitt kub istället så vi får se då.. dock är symtomen tillbaka så är inte lika orolig just nu.

    Hur mår du?
    Ja, jag har faktiskt aldrig fått bra svar när jag ringt 1177. Glömmer aldrig den gången jag ringde in och sa att jag trodde att jag fått en urinvägsinfektion men att den hade försvunnit väl på morgonen men att jag istället hade sjukt ont i bak i nedre delen av ryggen. De sa att jag skulle gå ut och gå och stretcha för det var en sträckning. Omöjligt sa jag men litade på dem och efter ett par dagar när jag nästan trillat ihop av smärta åkte jag in och det var ju njurbäckeninflammation.
    Jag förstår att man försöker lugna människor och få dem att stanna hemma då vården är överbelastad av folk som kanske åker dit "i onödan" men ibland kan jag känna att vissa är lite väl nonchalanta.

    Är säker på att allting ser bra ut för dig, hopppas av hela mitt hjärta det :) när har du KUB inbokat?
    Jag ska till barnmorskan på fredag och då kommer hon att skicka in remiss för KUB-UL och blodprovet lämnar jag nu på fredag.
    Det känns otroligt tryggt att vi fått se vår lille guldklimp 2 gånger redan nu, både i söndags då på gynakuten och sen idag på kliniken.

    Jag mår sisådär, rätt jobbigt med illamåendet hela tiden. Dock har jag varit förskonad från kräkningar fram tills i morse då det kom helt oväntat. I övrigt lite foglossningar då och då, yrsel, trötthet och lite förändringar i matsug. Just ja, har även fått känsligt tandkött så har redan fått boka akuttid hos tandläkaren för inflammation i tandköttet runt visdomstand. Jösses så känslig kroppen blir när man är gravid.

    Hur mår du? Visst hade du varit hos barnmorskan på inskrivning redan?
    Är det som så att mannen följer på det samtalet?
  • authentic

    Jaktenpaflow - gravid första IVF efter 1 års försök, 2:a barnet, BF 21 april, pojke 

    Gammelpysen, gravid efter 3,5 års försök, 7e försöket (3 färsk och 4 frys). Bf i slutet av april 

    Ellencassandra - gravid efter 4 års försök, fjärde insättning, 1a barnet BF 2 juni, flicka :) 

    Tossaliten - gravid efter 2 års försökt. Ett IVF som misslyckades, nu gravid naturligt, 3e barnet (första med nuvarande make) BF 15 september 

    Kallamakka, gravid första IVF(3dje insättningen) efter dryga 2,5 års försök, första barnet, BF 30 augusti. 

    Mjbo, Första försöket IVF, 3dje insättningen, försökt 3,5 år. Andra barnet (som är 9 år), första barnet för min man. BF 29e maj, flicka 

    Baku, andra IVF försöket efter 2.5 års försök (manlig faktor och utdragen utredning). Första barnet. BF 6 januari (blir igångsatt nästa vecka om inget händer). Vet inte kön

    Fröken rabarber, första IVF-försöket, försökt 2 år, första barnet, bf 29 augusti

    S91. Första ivf-behandlingen, gravid 3e fet. Försökt i 2 1/2 år. Bf 4e augusti.



    Lillaaw. Tredje ivf försöket ca 2 års försök. (Oförklarligt barnlös som visade sig vara manlig faktor) gjort 3 icsi. Väntar en flicka i slutet av maj.


    Inalina, Försökt 3,5 år, 2 IVF - 3:e insättningen. Första barnet, flicka BF 23 maj.

    Anina - Gravid efter 3 års försök, 3 insättningen på 1 IVF. Anledning endometrios. Första barnet (tredje för gubben), BF 11 Maj, en flicka.

    Kumminsilver - Försökt drygt 2 år, 2:a insättningen av ICSI nummer 2 (4:e insättningen sammanlagt). BF 19 juli.

    Sommarhopp - Försökt drygt 2 år, 3:e insättningen. BF 18 juni. 

    Authentic - gravid efter 2,5 års försök, sex IVFer och sjunde insättningen.Manlig faktor och endometrios, första barnet, BF 13 augusti.

  • authentic
    Ellencassandra skrev 2019-01-20 09:56:43 följande:
    Tack :)

    Ja det är inte lätt :) men det e klart att du ska testa om det får dig att känna dig lugnare. Men jag minns att jag bara blev lugn för en stund, sen var det oro igen. Det är inte lätt det där :)

    Fick reda på det på det tidiga ultraljudet hos ivf kliniken. Var en chock. Kände mig så lurad i och med testen å symtomen jag hade.

    Förstår det. Man är så van vid att bli besviken å få se blod..

    Jag blödde brunt också mellan v 7-10 typ (denna graviditet) så mådde jättedåligt. Trodde jämt att bebis hade dött trots att jag sett henne på flera ultraljud.

    Växtvärk är ju vanligt vid graviditet också så förhoppningsvis är det för att det växer så det knakar där inne :D

    Skönt när du kan ringa in resultatet å få en tid för ultraljud :)
    Beklagar verkligen att du blödde brunt mellan v7-10 men att läsa det just nu betyder mycket. Är så orolig nu igen, aldrig är det en lugn stund i denna ständiga fight till ett litet barn. Förra söndagen blödde jag ju färskt blod och allt såg ändå bra ut på VUL senare samma kväll. Även på tisdagen vid VUL igen såg allting finfint ut och fostret är rätt storlek och allt. Men nu imorse så kom det bruna flytningar när jag torkar mig och det känns som om någon stuckit hål med en nål på min tidigare ballongmage. Jag tittade i min app och såg att jag egentligen ska ha mens just nu så får hoppas att det är någon slags genombrottsblödning. 
    Vill så gärna få njuta av graviditeten någon gång och känna sig lugn men jag gissar att de är en dröm :p

    Vi har UL igen 1 februari och det känns som en evighet dit. Det är då UL för privat NIPT test och sen kort därefter blir det för KUBen, eller om det blir innan.

    Är det någon annan i tråden som haft två hinnsäckar varav en var tom som gjorde att man blödde? Det var ju både klinikens och gynakutens läkares gissning.
  • authentic

    Idag är jag 11+5 och jag har upptäckt en bulla eller rundad kant ovanför blygdbenet, är det livmodern jag känner?

    Äntligen är mina beiga/halvbruna minispottings över, efter en veckas oroande. Kollade min app och det kan ha varit en genomblödning då jag skulle haft mens.

    På fredag får jag äntligen kika igen så stt allt står rätt till. Känns som om tiden står stilla.

  • authentic
    Mjbo skrev 2019-01-28 19:55:06 följande:

    Förstår att du längtar tills fredag!! När gjorde du ul sist? :)

    Skönt att du slutat blöda oxå, vet hur hemskt orolig man blir... :/


    I morgon är det 2 veckor sen jag var på UL. På fredag är det UL för NIPT och sen nästa vecka på fredag är det UL för KUBen. Känns så tryggt att ha ett två veckor i rad, älskar att se den lille.

    Är det vanligt att man blir mer törstig med tiden? Jag dricker som vatten som en galning nu känns det som, men ändå kissar jag ingenting.
  • authentic
    Mjbo skrev 2019-01-28 21:17:37 följande:

    Förstår det, man är lite "bortskämd" i början med alla ultraljud man får extra, så himla mysigt att se den lille :)

    Vet inte faktiskt gällande vattnet. Aldrig hört det förr. Men det känns väl som att det kan vara helt normalt med tanke på allt kroppen går igenom, att bli extra törstig. Jag är tvärt emot, dricker knappt nånting. Måste ha en vattenflaska nära mig till hands hela tiden för att komma ihåg att dricka..

    Jag går in i vecka 24 om någon dag.. Helt otroligt. Tiden går så himla fort :) hoppas du oxå tycker det snart :D


    Vad roligt att du kommit så långt, spännande :) är det fler ultraljud efter RUL sen? Har bebisen börjat sparka så du känner i v24? Jag kan tänka att man inte har samma behov av ul efter man börjat känna bebisen, eller?

    Detta blir vårt första barn trots att jag fyller 37 i slutet av året, tog lång tid att komma hit, så jag är lite dålig på detta med barnets utveckling. Måste läsa på mer helt enkelt.

    Förstår inte hur tarmarna ska kunna fungera sen när man blir större, tycker de krånglar som det är redan haha
  • authentic

    Inne i vecka 13 nu, 12+2, och den lilla parveln är banne mig fortfarande going strong där inne. :) Jag är helt överlycklig!! Den vinkade så fint på ULet idag.

    Förut idag var jag så irriterad på dessa spökveckor jag är inne i men nu är jag tacksam haha

  • authentic

    I fredags var vi äntligen på KUB och fick se en fantastisk liten minimänniska, Gud vad roligt det var att. Häftigt! Fick fina resultat också så det var skönt. Väntar ändå på resultatet av vårt privata NIPT som ska komma vilken dag som helst :)

    Det jag funderar på nu är att jag får smärtor inne i slidan lite då och då, typ i slidväggen. Är det vanligt? Är det från att livmodern växer. Idag är 13+6.

  • authentic
    Hoppomliv skrev 2019-03-17 10:35:04 följande:

    Hej alla!

    Jag trodde aldrig att jag skulle få komma till denna tråd, det här är helt sjukt men idag har jag plussat för första gången i mitt liv! Efter 5 IVF-behandlingar och 78 ägg så verkar detta ha satt sig! Har gråtit hela morgonen, kan inte fatta att det är sant!


    Åhhh vad glad jag blir, grattis och välkommen <3
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF