Inlägg från: Etta |Visa alla inlägg
  • Etta

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Hej, jag hoppar in här också! Gravid i v 7 efter sjätte insättningen så hade helt gett upp hoppet om syskon till vår 3-åring! Håller tummarna att den lille vill stanna nu bara..! Ska på VUL nästa tisdag så räknar ner dagarna..

  • Etta

    Jag håller med att det är svårt! I v 8 nu och varit hemma för illamående sedan i tisdags, skyllt på magsjuka men känns ju som jag borde berätta ifall det fortsätter! Tuff situation på mitt jobb också med mycket stress så kan ju vara skönt få förståelse om jag ej orkar lika mkt som vanligt men samtidigt känns det väldigt tidigt.

  • Etta
    Elcca skrev 2019-02-14 20:47:12 följande:

    En liten fundering..när köpte ni era första gravidbyxor. Jag är bara i v.9 men kan knappt ha några av mina gamla brallor pga svullen mage och allt som sitter åt är obekvämt och gör ont. Känns dock lite väl tidigt att gå o handla gravidbyxor. Eller?


    I min förra graviditet började jag med gravidbyxor i v 13, var sååå skönt och vet att jag då tänkte att jag borde köpt ett par för länge sen. Men tror det är väldigt individuellt, en del klarar sig ju genom största delen av graviditeten utan! Jag hade en enorm mage mot slutet kan jag tillägga... ;)
  • Etta
    jaktenpaflow skrev 2019-04-05 11:07:21 följande:

    Oj oj oj tjejer! Jag är i chock! Det blir bebis idag!!

    Skulle ju till läkaren för att få slutbedömning om jag får föda vaginalt eller om det blir snitt. Fick först träffa en läkare som hade svårt att tyda ultraljudet och hur nära moderkakan låg utgången. Så hon kallade in överläkaren som även var specialist på ultraljud och han tyckte den var väldigt nära utgången och flyttade över oss till hans rum där det fanns en mer avancerad maskin.

    Där såg han att moderkakan nästan gick ända fram till kanten på inte livmodermunnen(där bebisen ska ut). Sen började de kolla blodkärl och blodtillförseln och då kunde de se att det fanns blodkärl från bebisen mellan bebisens huvud (som ligger ner och trycker på utgången) och själva utgången. Så om förlossningen skulle starta så finns risk att det börjar blöda och då i värsta fall att det börjar blöda från bebisen. Så där och då säger dem efter att de förklarat detta att ?Därför gör vi kejsarsnitt på dig idag och tar ut bebisen????????? Varpå jag börjar gråta av chock, glädje, rädsla ja ni kan ju tänka er alla känslor.

    Sen tar de in oss i ett rum och går igenom vad som kommer hända. Får fasta i 6 timmar sen gör de snittet. Hjälp haha!


    Wow vad häftigt, vilket besked att få bara sådär! Håller alla tummar att allt går bra! :)
  • Etta
    Akira Öken skrev 2019-05-11 09:17:05 följande:

    Tror vi är ett gäng här som har ett tag kvar (Men ändå kommit en bit!) Här är det vecka 26 nu! Trodde aldrig att jag skulle komma hit. Trodd aldrig att jag skulle få gå runt med gravidmage.

    Vi har köpt en del. Fått en del och planerat en del inköp, men har väl det mesta kvar att fixa... :)


    Jag skriver inte så mycket men läser ofta vad som skrivs, jag är i vecka 20 nu! Så visst är vi flera här inne som har ett tag kvar, även om vi inte är så aktiva :)
  • Etta
    Jilka skrev 2019-05-28 08:24:31 följande:

    Jag läste det (fast i Sydsvenskan) och blev sjukt irriterad på deras rubriksättning. Det stod ju sedan att även ofrivilligt barnlösa hade förhöjd risk, möjligtvis pga ålder, och att ålder innebär en förhöjd risk för det mesta är ju inget nytt. Onödigt att göra så många oroliga om kopplingen är att många som gör Ivf är äldre och risken därmed större. Bra med forskning och kontroller dock! Jag som gillar statistik tänker dock att det finns mycket som man löper större risk att drabbas av än detta, men jag vet inte om det lugnar så mycket :)


    Ja, det är sant, finns ju säkert massa andra grejer som är större risk. Jo, haha, lite lugnande faktiskt...;) Jag tycker också rubriksättningen var sjukt alarmerande! Men det värsta var ju ändå att de nämnde att symtomen man skulle hålla koll på var vanliga graviditessymtom. Jag har ju alla redan liksom. Är ju en omöjlighet att urskilja.
  • Etta
    BaKu skrev 2019-05-30 21:17:38 följande:

    För er som ännu inte fött eller som kommer få föda nån gång igen. Sprang på den här länken i en annan tråd och kände att jag önskar att jag läst den innan förlossningen. Nu är jag väldigt nöjd med min upplevelse, men jag hade velat läsa det här innan ändå. Det handlar om smärtlindring och är skrivet av en gravid narkosläkare.

    bakingbabies.se/2019/02/19/tankar-om-forlossningssmartlindring/


    Åh vilket bra inlägg! Jag var jättetveksam till ryggbedövning inför min första förlossning men blev föreslagen det efter 24 timmars pinvärkar då jag enbart öppnat mig 4 cm, är så nöjd med att jag tog det! Var typ himmelriket. Blev inskriven på förlossningen kl 22, fick ryggbedövningen runt midnatt och min dotter föddes 07.30 så inte tog det ovanligt lång tid heller. Men nu inför andra gången hade jag börjat tveka igen, knäppt nog finns ju nån form av känsla att det är bäst att föda så naturligt som möjligt. När man läser detta inlägg fattar man ju hur knäppt det är?!
  • Etta
    Ellencassandra skrev 2019-06-12 15:21:13 följande:

    Den 11e juni föddes äntligen vår dotter :)

    Hade en väldigt lång å jobbig förlossning. Tillslut när jag inte stod ut med smärtan så ville jag ha epidural.. men tyvärr hjälpte inte den mig nå vidare.. fick panik för hade gått i 24 timmar med smärtsamma värkar så när krystfasen startade trodde jag aldrig att jag skulle klara av det. Var helt utmattad. Men en timme tog det å så var hon ute! Är så kär i henne å så lycklig. Men en skakig nybliven livrädd förälder såklart ;)


    Stort grattis!!
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF