• Äldre 16 Jan 20:28
    226516 visningar
    3525 svar
    3525
    226516

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Hejhej, nu tar jag mod till mig och skriver i tråden. Är bara i v. 8 än så länge och har inte vågat skriva för tidigt med massa dumma tankar på missfall. Inga tecken på det men orolig likväl. Har fått se det lilla livet på ultraljud. Vilka fina magbilder ni har! Jag tycker redan jag har mage trots tidig vecka. När började ni få mage? Är mitt första barn, är 32 år och hade tur att lyckas på första IVF-försöket. Är så tacksam för möjligheten till IVF.

  • Äldre 17 Jan 19:09
    jaktenpaflow skrev 2019-01-17 18:07:58 följande:

    Hej och välkommen! Stort grattis till plus och vad skönt att det gick så smidigt! Hur länge hade ni försökt? Fick ni några till frysen? Ja orolig är man fortfarande, är i v 27 nu och är orolig såfort bebis är lugn. Får ångest av bara

    tanken att börja om med insättning och de första veckorna.. Men bara försöka njuta av de milstolpar som kommer längst vägen:) Jag fick mage tidigt typ v 12 sem vid v 20 stannade det av och de senaste veckorna har det som tur är lugnat ner sig lite haha:)


    Tack! Vi försökte det obligatoriska året och sen tog utredning och IVF ytterligare ett år, så försökt två år totalt. Jo, vi fick tre blastocyster till frysen. :) bf 29 augusti är planen. :)
  • Äldre 17 Jan 23:36

    Jaktenpaflow - gravid första IVF efter 1 års försök, 2:a barnet, BF 21 april, pojke

    Gammelpysen, gravid efter 3,5 års försök, 7e försöket (3 färsk och 4 frys). Bf i slutet av april

    Ellencassandra - gravid efter 4 års försök, fjärde insättning, 1a barnet BF 2 juni, flicka :)

    Tossaliten - gravid efter 2 års försökt. Ett IVF som misslyckades, nu gravid naturligt, 3e barnet (första med nuvarande make) BF 15 september

    Kallamakka, gravid första IVF(3dje insättningen) efter dryga 2,5 års försök, första barnet, BF 30 augusti.

    Mjbo, Första försöket IVF, 3dje insättningen, försökt 3,5 år. Andra barnet (som är 9 år), första barnet för min man. BF 29e maj, flicka

    Baku, andra IVF försöket efter 2.5 års försök (manlig faktor och utdragen utredning). Första barnet. BF 6 januari (blir igångsatt nästa vecka om inget händer). Vet inte kön

    Fröken rabarber, första IVF-försöket, försökt 2 år, första barnet, bf 29 augusti

  • Äldre 18 Jan 21:52
    Mjbo skrev 2019-01-18 19:00:45 följande:

    Är det någon som skulle va intresserad av att vi startar en hemlig grupp på Facebook?

    Skulle va kul då man kan dela bilder och sånt lite lättare :D


    Jag är gärna med! Är ju lång resa kvar för min del :)
  • Äldre 19 Jan 09:04
    BaKu skrev 2019-01-19 02:56:08 följande:

    Nu ni tjejer verkar det faktiskt hända något. Värkarna har satt igång. Än så länge förvärkar (tror jag i alla fall) men de kommer allt tätare och börjar bli kraftigare. Pratat med förlossningen som tyckte allt lät normalt och att jag får stanna hemma så länge jag känner att det går och ringa tillbaka om något ändras eller om det känns som det är dags att komma in. Lite segt att man inte sovit på många timmar nu. Mannen försöker sova lite i alla fall, men hans puls gick upp en aning så oklart om han lyckas somna :p ska snart ta en dusch här tänkte jag så får vi se hur det går...

    Men det är verkligen svårt att veta hur saker ska kännas och vad som är vad när man aldrig gjort det här förr. Visst, alla säger att man märker när det övergår till förlossningsvärkar, men tycker ändå det känns svårt. Var (är) ju knappt säker på att detta var förvärkar.


    Lycka till, hoppas du får möjlighet till vila så du känner dig stark och energifylld vid förlossningen! Hejar på dig! :)
  • Äldre 19 Jan 22:36
    Elcca skrev 2019-01-19 22:17:23 följande:

    Hej!

    Jag är helt ny här. Och väldigt ?ny?-gravid. Testade positivt idag, RD 10. Väldigt tidigt. Men har aldrig kommit såhär långt innan.

    Jag vill bara lyfta lite tankar jag har. Hur har ni lyckats sluta testa er? Jag kan lixom inte låta bli, bara för att säkerställa att strecket förblir detsamma eller starkare. Och sen är jag livrädd att jag ska se blod i trosan varje gång jag går på toaletten. Har redan väldigt mycket växtvärk och det gör mig nog extra nojig då jag känner väldigt mycket även när jag ska få min mens. Eller jag har mycket känningar i stort sätt hela cykeln, men speciellt inför mens och ägglossning.

    Min fråga är: när slutade ni att testa er och när började det skjunka in att ni faktiskt var gravida och slutade ha hjärtat i halsgropen vid varje toalettbesök?


    Grattis till ditt plus! Min sambo lät mig inte testa före testdagen. Och sen tog jag ett nytt test innan jag ringde in och berätta för kliniken. Nu är jag i v. 9 och har helt ärligt ännu inte helt greppat att det faktiskt tagit sig, trots att det märks i kroppen. Så vi har berättat för de av våra vänner som känner till IVF-resan, men ännu inte för familj. :) tar tid att tro på att jag har en filur i magen. Ser fram emot nästa ul så vi kan se att den fortfarande lever och mår väl därinne.
  • Äldre 21 Jan 06:33

    Hejhej, funderar över det här med träning under graviditeten. Under IVF varken orkade jag eller riktigt vågade före äggplock, och har tagit det rätt lugnt nu första veckorna av graviditeten med. Men nu är jag sugen på att komma igång så jag går så stark som möjligt genom graviditet och förlossning. Hur har ni andra gjort? Vad har ni tränat? Vågar inte riktigt springa då jag inte är en van löpare, och hitintills undvikit all studsig jympa. Jag har börjat gå en Mamma mage-kurs som är för att stärka bålen och bäckenbotten, rekommenderas ofta efter förlossningen, men tänkte det inte skada att förebygga. :)

  • Äldre 21 Jan 14:06
    gammelpysen skrev 2019-01-21 07:23:14 följande:

    Har du gjort en färskinsättning? Min klinik var övertydlig med att inte träna förrän äggstockarna var återhämtade. Jag kom igång efter VUL v 9, då var det precis att det funkade med äggstockarna.

    Risken med att köra igång för tidigt är att de vrider sig och du skadar dem.

    Nu kör jag ganska mycket igen, simmar och går på skivstång och liknande. Däremot får jag anpassa en del (v 27) men är underbart att träna igen.

    Kan ju även nämna att jag tränar MYCKET i vanliga fall, dvs det handlade inte om att plöts?igt börja träna.

    Sedan vet jag att många tränar ändå men efter 7 insättningar är man extremt noggrann med att inte göra fel. Fick ett tidigt missfall gången innan och då tränade jag som vanligt. Vet inte om det påverkade men mådde dåligt över att eventuellt ha bidragit till det genom att inte ta det lugnt.


    Jo, precis, det var ett färskförsök. Dock inte fått information om att inte träna före v. 9. Det var inget som nämndes under vul i v. 7...tur att jag inte tränat överdrivet mycket...och utan studs som sagt. :) jag är nog en hyfsat vanlig motionär, har som mål att träna drygt 3 gånger per vecka. :)
  • Äldre 21 Jan 19:24
    170909 skrev 2019-01-21 19:02:49 följande:

    Om jag ska skapa en grupp behöver jag lite namn eller e-post adresser att lägga till.

    Tänkt den kunde få heta testgruppen 2019 så är det inte helt uppenbart att det har med barn och ivf att göra. Även om jag gör gruppen så hemlig det går så kan det kännas bra. Sen har vi ju i den här gruppen testat en heldel


    Hej, jag skickade mitt namn i ett meddelande till dig, hoppas det funkade. :)
  • Äldre 8 Feb 19:22
    Inalina skrev 2019-02-08 13:42:55 följande:

    ja sen vet jag inte hur exakt det funkar med vikten o sådär på ultraljud - men det lär vi ju märka när hon är ute ;) 

    har börjat läsa en bok förresten - Föda utan rädsla - den känns lugnande och som att den kanske kan hjälpa en att förbereda sig lite =) Läser du eller någon anna här nåt förberedande?

    funderar på en sån där stor kudde för både sömnen och amning - ska nog beställa en i helgen. försöker kolla lite 'bäst i tester'!


    Jag har med funderat på att läsa den boken, ska dock vänta ett par veckor till. Men lyssnar mycket på podden vattnet går, väldigt intressant att höra alla andras förlossningshistorier! Jag har med funderat på att beställa en gravid kudde. Är lite inne på bbhugme. Säg gärna vilken du valde sen och vad du tycker om den. Svårt att få en bra uppfattning via nätet.
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF