Inlägg från: Mjbo |Visa alla inlägg
  • Mjbo

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Inalina skrev 2018-10-16 11:33:58 följande:

    Hej! Vad spännande med nytt vul i morgon! inte lika nervöst denna gången ändå va?

    jag kommer inte gå på vul förrän 1 nov då jag även kommer göra nipt, vill liksom inte springa där hela tiden om jag inte är i upplösningstillstånd ;)

    hur går det med dina symptom? jag märker att jag mår mkt bättre på helgerna när jag inte behöver stressa upp ur sägen och göra alla vanliga rutiner. Idag var en riktigt skitmorgon och höll på att svimma på tåget till jobbet :/ men men den som väntar på nåt gott...


    Ja, de ska bli så skönt att få de den igen, och har den växt som den ska och man ser hjärtat tydligt så kommer jag nog kunna slappna av en aning iallafall då det åtminstone gått framåt hittills iallafall:)

    Mina symptom är kvar men lite mer utspridda, inte alla på en gång som de va förra veckan. Just nu är det "värst" med tröttheten. Så sjukligt trött varje dag så de känns som man går runt i en ständig bubbla. Inte lixom sov trött, utan mer zombie trött.. Förstår du?! Haha.

    Skönt att göra nipt så snart. Ska ni ta reda på kön? :)
  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-10-16 13:53:19 följande:
    ja det tror jag också att du kan =)

    ja alltså den där zombie-känslan är exakt vad jag lever i nu!! väldigt bra beskrivning!! sen fryser jag o svettas om vartannat och mår konstant rätt illa på det har dessutom haft näsblod 2 ggr denna veckan redanObestämd. känner mig sjukt asocial (och med en svärmor på besök fram till söndag är det lite eextra jobbigt...) 

    jag tror vi ska ta reda på kön - men jag orkar inte tänka klart ang någonting just nu så kanske får bestämma mig på dagen!!Flört inte någon bra tid just nu att fatta några stora beslut känner jag. fråga gärna i morgon om det finns nåt som hjälper mot zombie-tröttheten - är lite orolig att jag saknar järn eller nåt (glömmer ju ta de tabletterna varannan dag med) 

    Ja, de är exakt så, men känner du dig lixom trött, som att du vill sova, trött?? Det gör inte jag förutom på kvällen då.. Då somnar jag i soffan typ direkt jag satt mig ;) men annars hjälper det lixom inte att vila, det som är så frustrerande.. Man kommer inte ur bubblan hur man än gör.. bara att vänta några månader så kanske man kommer ut sen ur zombie-mode ;)


    Just det, din svärmor är fortfarande på besök :) Hur går allt? Har dom smält att du berättat? är det de ända ni pratar om nu :D ? Kan tänka mig att de blir lite så när dom väl vet om, då finns de fler att reflektera med :) 


    Låter klokt att avvakta med bestämmandet till du kan tänka klart ;) Är ju ingen brådska nu :)
    Jag vill jäääätte gärna ta reda på kön, men min man är stenhård med att han inte vill veta. Och jag känner att jag är lika stenhård med att jag faktiskt vill veta, så vi har lite av ett problem där ;) Får väl se vem som får ge sig i slutändan :D

  • Mjbo
    Florence123 skrev 2018-10-16 15:45:58 följande:

    Jag har inte ringt kliniken än med besked om positivt test. De hade stängt igår så jag skulle egentligen ha ringt idag hade jag tänkt, men helt glömt bort det.. konstigt egentligen då det enda jag tänker på under dagarna är hur det molar i magen pga gravid, hehe. Ringer dom imorgon! Brukar bli VUL 3 v efter + så torde bli v.44.


    Okej, så spännande, hoppas allt går bra och att du får en tid imorgon när du ringer, så kul att ha något att se fram emot. Ett besök eller ul eller så.

    Jag har som sagt ul imorgon. Sen besök hos mvc på tisdag den 23e om allt ser bra ut :D gäller att hålla sig sysselsatt;)
  • Mjbo
    Goingen skrev 2018-10-16 17:34:12 följande:

    Tack för ditt svar???? Jag ska tillbaka på torsdag 7+0 men vill vara helt förberedd på MA... är sådan riskanalytiker???? Skulle bara vilja njuta!Det är ju just det- att om ditt foster var 5-6mm och mitt inte syntes så känns det ju som något är fel???? Försöker leva på hoppet men så jobbigt att vara vänta. Vill bara FP slut påsmeta om det inte är något. Ska som sagt tillbaka på torsdag igen i 7+0.

    Har ni andra några symtom? Jag har inget illamående eller spända bröst som de flesta brukar h???? men trött och hungrig hela tiden samt molvärk och stickningar i livmodern och kite yrsel om jag ställer mig upp snabbt.

    Trorndock jag inbillar mig så blir en lång väg tillbaka av att tidigare tränat varannan dag och ätit bra till nu 1månad av sängliggande och bara ätit hela tiden typ???? Om det nu inte är en graviditet vill säga...????


    Jag förstår dig. Finns ju en del solskenshistorier dock när det går bra ändå, så helt inställd på ma tycker jag inte du skall vara, men jag förstår din oro helt och hållet, jag hade känt precis likadant.. stor kram och jätte stort lycka till.
  • Mjbo

    Hej allihop!

    Hoppas ni mår bra. Ser att det är många som "lider" med sina symptom och ett par som det börjar avta på..

    Jag själv mår rätt bra förutom tröttheten fortfarande. Den är heeemsk. Så trött så trött hela dagarna.. och stora Dolly Parton tuttar har jag fått oxå, helt enorma och ömma, men inte lika onda som förut.

    Idag har vi varit och få sett vår lilla räka för andra gången. Är i vecka 8+0 idag, den var 14,9mm lång och vi både såg hjärtat slå och fick lyssna på hjärtljuden. Helt underbart att få höra det!! Sån känsla. Nu håller jag alla tummar att detta går hela vägen :D

  • Mjbo
    Seb81 skrev 2018-10-17 19:11:20 följande:

    Gud så härligt!! Så avis, skulle vilja ha ett egen ultraljud hemma så jag kunde kolla varje dag hahahha! Vad skönt att allt såg bra ut!!

    Hahaha, då är du som mig. Stora bröst som är i vägen haha! Herre alltså! Jag kan ju knte sova på sidan längre, på natten gör dom så ont så jag kan vakna av ren smärta! Hoppas dom inte växer mer nu haha! Är dina ömma oxå?


    Ja sååå skönt, och att få lyssna på hjärtljuden va super häftigt, de fick vi inte förra gången :) kanske va den för liten då helt enkelt.

    Ja herre gud va stora dom är, inte så onda än dock. Hade jätte ont för ett par veckor sen, men nu är dom mest ömma, inte onda. Men stora som sagt, riiiiktigt stora :p
  • Mjbo
    anina skrev 2018-10-17 18:39:46 följande:

    Åh vad skönt. :) känns det bättre nu? Vad häftigt att lyssna på hjärtljuden. Det har inte vi fått göra.

    Haha har tuttarna växt så mycket? Tycker inte mina ser större ut än. Ömma dock.


    Ja det känns faktiskt bra. Vi är glada men så klart inte hela fullt ut glada. Tro om man någonsin blir det innan den är född? Men vi är glada iallafall att den växt som den ska hittills, och starka fina hjärtljud. Så det känns jätte bra.

    Hur mår du nu?

    Ja, tuttarna är helt enormt stora, inte så onda fortfarande som för ett par veckor sen, mer ömma nu bara. Men riktigt stora :p kan inte ha en enda bh ja hade för ett par veckor sen. Sjukt :p
  • Mjbo
    Sommarhopp skrev 2018-10-17 19:50:06 följande:

    Jag är så himla orolig. Tycker brösten har ömmat mindre och mindre de senaste dagarna, och jag känner mig inte gravid alls. Gick in i v 6 idag, men det känns inte som att det är någon som lever där inne. Ultraljud om ett par veckor, men förstår inte hur jag ska stå ut till dess. Min förra graviditet var likadan, MA konstaterades och det blev en utdragen process som tillslut slutade med skrapning i v 11 fastän den dog 5 veckor tidigare. Är det någon dom vet när man tidigast kan konstatera missfall med ultraljud?


    Lider med dig! Hoppas självklart du har fel i fina känslor, men jag vet även att har man väl börjat tänka på det så är det svårt att släppa.

    Försök få ett ul tidigare om det är möjligt?? Från v 6+0 borde man se något där inne tycker jag om det är en ny/bra apparat. Stor kram till dig <3
  • Mjbo
    Florence123 skrev 2018-10-17 19:15:24 följande:

    Hur gick ul idag?

    Ringde kliniken idag, blev daterad v 6 (5+1) och tid för VUL 8/11. Känns som en eeeeeeeeeeeevighet tills dess :-/


    Kopierar det jag skrev ovan :)

    Idag har vi varit och få sett vår lilla räka för andra gången. Är i vecka 8+0 idag, den var 14,9mm lång och vi både såg hjärtat slå och fick lyssna på hjärtljuden.

    Det var såå häftigt!! Jätte kul!

    Åh ja förstår att det känns som en evighet. Jag personligen tycker tiden mellan plus och första ul är värsta tiden.. värre än ruvartiden enligt mig. Mitt tips är att hålla dig sysselsatt! Jobba så mycket du kan, träffa kompisar, hitta på saker :)
  • Mjbo
    anina skrev 2018-10-17 22:14:04 följande:

    Jag har mått lite bättre ett par dagar. Ikväll är illamåendet tillbaka. Är dock lite glad för jag tyckte det försvann så fort så jag blev orolig. :) har lyckats gå ett par hundra m idag och även ätit maten i soffan med familjen, istället för i sängen.

    Haha jag vill också att mina växer nu. :) jag har dock inte haft en bh på mig på flera veckor. :)


    Låter som att du är på väg sakta men säkert tillbaka... Låter underbart! Hoppas det fortsätter mot det positiva hållet nu!!

    Har du något besök inbokat inom snar framtid hos bm eller ul eller så? :)
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF