Inlägg från: Ellencassandra |Visa alla inlägg
  • Ellencassandra

    Vi som blivit gravida efter IVF

    jaktenpaflow skrev 2018-12-31 20:41:41 följande:

    Helt otroligt... kommer ihåg när vi alla var i v 7-8! Och nu har många gjort RUL och de flesta andra inom några dagar! Jag gick in i v 25 idag! Hur är det med din foglossning och smärta? Visst gick du hos sjukgymnast?


    Men verkligen! Tiden har verkligen svischat förbi :)

    Wow v25! Härligt :D nu när jag varit ledig har ryggen känts bättre. Men känner av i ljumskar å rumpan ganska mycket nu. Ska till sjukgymnasten igen nästa vecka! Ska även då på sån där information för förstföderskor :)

    Hur mår du själv i kroppen? :)
  • Ellencassandra

    Vill bara tipsa er om att titta på Kenza zoutiens video på youtube. De har gått igenom ivf osv och jag tycker det är så bra när offentliga pratar om sånt här. Folk behöver bli upplysta. Jag satt i tvättstugan och grät igenom hela videon för man känner igen sig i allt. Har liksom förträngt den delen nu på senaste tiden men nu kom alla känslor tillbaka och jag är ganska förstörd. Men det var så fint också. Vi är jäkla superheroes. Super morsor kommer vi bli också. Kram på er.

  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2019-01-02 15:24:24 följande:

    Den ska jag defnitivt kolla på. Så viktigt at detta lyfts. Det är sånt hyshande om ivf och barnlöshet över huvud taget.. jag själv håller tyst om det med, så egentligen ska man inte uttala sig kanske, men jag beundrar folk som gör detta öppet. Inte berättar efteråt när man väl lyckats utan berättar när man är mitt i allting. det är jävligt starkt gjort.

    Håller med, vi är superheroes!!

    Imorgon är det äntligen dags för rul!! Då himla nervös, inte kännt av bebisen på ca en vecka så man är ju nojig. Men ja vet att de kan dröja mellan gångerna man känner när de är så tidigt, så jag försöker intala mig det. Men man kan inte låta bli att bli nervös ändå. Vecka 20 imorgon oxå. Sjukt !

    Stor kram!


    Verkligen! Och när det är offentliga personer som har mycket följare, det når ut till så många. Jag är rätt öppen med ivf å så, men min kille vill hålla det så privat som möjligt så försöker respektera det men har iallafall en del vänner som jag fått berätta för. Skulle lätt kunna skriva om ivf resan när vi går ut på Facebook å så med bebisen men det vill inte killen så hoppar det såklart :)

    Åh va spännande! Det kommer säkert gå jättebra. Men jag förstår dig. Nu när man väl börjat känna rörelser å så vill man se nåt varje dag. Jag känner å ser bara när jag ligger ner på rygg. Så ville så gärna känna bebisen för jag saknade det så så la mig på köksgolvet hos en pensionär hahah. Soffan var upptagen. Snacka om besatt :P

    Men har läst att det är normalt som du säger att man inte känner varje dag att det är helt normalt. Så det tror jag! Det kommer gå toppen :)

    Jag ska dit på måndag.. pirrigt!

    Kramar!!
  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2019-01-02 17:18:37 följande:

    Har oxå läst det, så jag försöker att tänka att de är helt normalt. Men Men.. imorgon får vi se va de är för kön oxå, ska efter ultraljudet tillsammans åka och köpa de första klädesplaggen! Längtar så! :D

    Hehe va sa pensionären då?! Blev lite paff kanske?! :)


    Åh va spännande!! Hör av dig efteråt!! :) har du nån känsla av vad det kan vara för nåt? :) vi ska göra samma! RUL på måndag å få veta att allt ser bra ut och könet på bebisen :) efteråt ska vi köpa nån body eller nånting :D
  • Ellencassandra
    jaktenpaflow skrev 2019-01-02 21:38:23 följande:

    Åh tack för intressant tips ska kolla på det:) Håller verkligen med om att vi är superheroes och supermorsor! Tänk vad stärkta vi blir av vår resa även om den är tuff! Kram på dig


    Först gick hon igenom min rygg å hållning osv. Sen fick jag lägga mig på sidan å hon använde en massage apparat för å mjuka upp musklerna vilket var jätteskönt å sen massera hon med olja å grejer. Detta gjorde hon båda besöken jag va där. Så fick jag en del övningar. Ska dit på tisdag å längtar till den där massagen. Var så skönt :P usch då det låter inge kul med onda å svullna fötter! Kanske dags för stödstrumpor å så?

    Kram!
  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2019-01-03 14:14:56 följande:

    Som jag skrev ovanför här nyss så väntar vi en liten flicka <3 vi har ganska klart för oss vilka namn vi gillar mest när det gäller flicka, så de handlar nog mest om vilket vi ska välja av de vi gillar mest :D

    Vi köpte en klänning, en body och ett par byxor, sån känsla att få köpa det till OSS!! Det var inte en present till någon annan utan till oss!!! Man kan inte förstå <3 allt såg bra ut för övrigt och vi har fortfarande samma datum kvar. Gick in i vecka 20 idag :)

    Hade förresten moderkakan i framvägg, förklarar varför jag inte känner jätte mycket än, känner bebisen imallanåt men det är inte ofta.. Men om ett par veckor har det ingen betydelse sa hon, utan de är mest nu i början. Så snart kännet jag lika mycket som alla andra:)

    Är du nervös för måndag? :)


    Åh va härligt!! Stort grattis :) vilken fantastisk känsla det måste va :) jag har också moderkakan i framvägg sa dom! Men känner ändå ganska bra :o den kanske har flyttat sig?

    Jo jag e nervös.. längtar så jag spricker haha. Men bara helgen nu sen är det måndag :P spännande!

    Grattis igen till flickan :D
  • Ellencassandra
    jaktenpaflow skrev 2019-01-03 21:11:12 följande:

    Men åh så skönt, vilken dröm med massage haha! Vart bor du? Tänkte om du hade några tips på bra sjukgymnaster i Sthlm:) Nej inte alls kul, har faktiskt börjat med stödstrumpor och högläge på kvällar. Funderar på att köpa hålfotsinlägg, känner mig som en gamling haha!


    Haha aa verkligen! ;) jag bor i Stockholm :) jag går på söder, nära Medborgarplatsen. Fysiopraktiken Medborgarplatsen heter det :) hon som e specialist på gravida är jätte bra! Och populär verkar det som :)

    Hoppas dina fötter blir bättre. Men det e ganska vanligt va att dom svullnar upp?
  • Ellencassandra
    mammsen79 skrev 2019-01-05 00:22:32 följande:

    Är det någon här som fått problem med magen nu när ni är gravida? Jag har själv problem är hård i magen. Några tips?


    Oh ja! Haft problem till å från sen i början :) jag lägger linfrön i min gröt varje morgon. Drick mycket vatten å promenera mycket. Å ta din tid på toaletten. Brukar hjälpa mig att sitta där på toan ganska länge. Inte att man krystar konstant utan bara slappnar av. Brukar funka! Sen har några i gruppen tipsat om kiwi också :)
  • Ellencassandra
    mammsen79 skrev 2019-01-06 20:38:15 följande:

    Ni som måttilla i början av graviditeten när slutade ni måilla?


    Vecka 14 började mitt illamående försvinna. Hur mår du? Har du mycket illamående?
  • Ellencassandra

    Verkar vara en riktig tjej tråd här hörni.. vi väntar också en flicka :D :D så overkligt! Är så lycklig just nu. Hade såklart blivit lika glad för en pojke! Bara att barnet är frisk är jag så glad över! :) nu känns det mer verkligt!

Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF