Inlägg från: Akira Öken |Visa alla inlägg
  • Akira Öken

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Inalina skrev 2019-02-04 09:55:39 följande:

    Så härligt att se dig här =) jag såg att ni också gjorde NIPT innan kub - det gjorde vi också - hoppas ni får bra besked inom kort! kommer du ändå göra KUB-ultraljudet? för det är ju halva grejen - att få se den lilla krabaten och ska ni ta reda på kön? Kram!!


    Härligt att se dig här med och att allt verkar gå enligt plan!

    Har ni fått svar på nipt? Vi hoppar över kub, men gjorde ett ultraljud i förra veckan i anslutning till provet. Vi fick se den lille, som, var mycket större än sist (!). Hjärtat slog fint och den viftade med både armar och ben. :) Jag tror jag vill veta kön, men mannen vet inte riktigt. Vi får se vad vi bestämmer oss för när svaret väl kommer! Förstår det som att man kan välja att trycka på en knapp/länk för att få svar på kön. Visst är det så att ni väntar en liten flicka? Kram
  • Akira Öken
    Inalina skrev 2019-02-05 10:45:43 följande:

    Ja känns roligt när man kommit så långt att man känner bebisen varje dag =) det blir en liten flicka för oss! är i v 25 nu - känns overkligt att skriva det faktiskt...

    jag ville veta kön främst för jag mådde så dåligt där veckorna innan KUB/NIPT. Jag kände att det var någon som vill ta kål på mig därinne och att det skulle vara lättare att hantera om jag visste att det var en flicka eller pojke.. haha kanske inte hade gjort nån skillnad egentligen men det känns roligt att veta nu =) har köpt lite kläder till den lilla - och även om allt inte går i rosa så finns det så fina exempelvis grå mysiga bebiskläder med rosa detaljer  så blivit lite sånt!

    kram!


    Alltså! Vecka 25, det låter underbart att ha kommit så långt! Förstår att det känns overkligt. Kanske det verkligen blir på riktigt först när man har den i sin famn. Låter mysigt att köpa kläder och saker, det är något jag verkligen ser fram emot (men kommer att vänta ett tag till med). Såg att ni var flera som pratade om Newbie tidigare i tråden och för någon dag sen såg jag att de öppnat en pop-up-butik i Ringen på Söder. Hoppas att den är kvar när det väl blir dags ett titta på sådant, det såg ut som att de hade väldigt mycket fint. Gick inte in dock. :)
  • Akira Öken
    Ellencassandra skrev 2019-02-05 10:54:46 följande:

    Jag har börjat testa mig fram lite. Igår åkte jag in till stan å åt lunch med en kompis. Var helt SLUT efteråt. Värk överallt. Då gick vi en del också. Så måste ta många vilopauser emellanåt.. ska till sjukgymnasten nu å få välbehövlig massage å förhoppningsvis bra tips på träning jag kan utföra nu när jag har så ont.


    Fy vad tufft, hoppas att massagen hjälpte lite!
  • Akira Öken
    Sommarhopp skrev 2019-02-05 18:13:52 följande:

    Jag går in i v 22 imorgon. Känns som att de första 12 veckorna släpade sig fram, men efter det hinner jag knappt blinka så är det en ny vecka igen.


    Hoppas att det blir så för mig med! Har dock märkt en skillnad i hur snabbt tiden går de senaste veckorna, men det kan ju även hänga ihop med att det är galet mycket på jobbet och att jag är väldigt trött när jag kommer hem.
  • Akira Öken
    S91 skrev 2019-02-06 21:23:46 följande:

    Åh grattis! Känner också igen dig från tidigare tråd. Härligt att se dig här!


    Tack för grattis! Kul att se dig med igen och att mötas i en sån här tråd! :)
  • Akira Öken
    Inalina skrev 2019-02-12 10:18:16 följande:

    men åh din stackare!!! skönt ni fick reda på att det var uvi så ni kunde börja behandla direkt! jag tar urinprov varje gång jag är hos gyn/bm så det har varit en gång i månaden. verkar vara så i schweiz - men tydligen inte i sverige.

    mina sammandragningar tror jag berott på fysisk stress/tunga lyft och även lite psykisk stress på det. (hade ju även bakteriell vaginos som jag fick behandling mot)

    fick reda på häromdagen att ett födelsemärke som jag haft ett litet tag och som blev ganska mörk tydligen var malignt melanom. :(

    så nu måste jag göra en större operation. Så vill även säga till er här inne att bara för att det är 'normalt' att få lite fler födelsemärken som gravid - så kolla ändå noga att de inte är mörka eller ojämna!! hormonerna i kroppen ställer till med en del saker - men jag har nog mest haft otur. men som sagt - den stressen gör mig lite extra känslig nu också så försöker vila mer än vanligt. kram!


    Men! Vilket tufft besked att få mitt uppe i allt! Hur mår du? Går det att operera bort det under graviditeten? Stor kram!
  • Akira Öken
    Inalina skrev 2019-02-12 13:27:52 följande:

    Ja precis - som att man inte har tillräckligt att oroa sig för ! jag är lite nere - men måste ju tänka positivt och att allt borde vara borta efter nästa operation.

    Jag vet mer på måndag när det är dags för nästa op, graden jag har kan tydligen ta sig ner i blodkärlen och då finns det ju risk för spridning så vill bara få bort allt nu och lägga mig under täcket och aldrig tänka på det igen ungefär. De flesta blir ju friska genom endast op så jag tänkte vara en av dem!

    Tack fina för kramen!


    Förstår att det gör dig nere! Hoppas att du har någon som är bra att prata med. Klart det kommer att gå bra och att det räcker med operation, du är en av dem! Och jag håller alla tummar för att det blir just så. Kram
  • Akira Öken
    tossaliten skrev 2019-02-14 15:59:33 följande:

    Tiden rullar i slowmotion!!

    Är i v 9+4 idag!

    När berättade ni för chefen?

    Vi ska ansöka om semester nu och de måste anställa nytt folk till sommaren redan som det är. Om allt går som det ska kommer jag vara borta hela sommaren...

    Tänkte berätta efter KUB men det är ju 1 månad kvar!


    Jag är i vecka 14 nu och berättade för chefen i vecka 12 , efter att vi fått svar på nipt-testet. Nu har jag även berättat för hela avdelningen, då ett vikariat för min tjänst kommer att lysas ut inom kort. Tänkte att det var trevligt att berätta det själv och att kollegor skulle slippa undra. :)
  • Akira Öken
    Ellencassandra skrev 2019-02-17 19:24:27 följande:

    Hej alla fina gravida :) hoppas ni mår bra.

    Är det bara jag som har lite jobbigt med andning? Alltså min näsa är helt igentäppt. Jag brukar alltid andas med näsan när jag sover men nu går det inte alls å jag snarkar som bara den för jag måste sova med öppen mun xD brukar aldrig snarka haha. Jag har alltid ogillat nässpray å har hört att många blir lätt beroende av det å det vill jag inte. Har ni nåt tips? :)

    En annan fråga. Är era bebisar aktiva å vilda varje dag? Igår var det jättelugnt å kände henne knappt alls så blev ganska orolig. Idag lever hon rövare å har sparkat hela dan nästan.. hon kanske hade en vilodag igår :P


    Hej! Jag mår inte så bra. Är väldigt trött och har så gott som ständig huvudvärk som känns som ett hårt åtspänt band över panna och tinningar. :(

    Har varit mer eller mindre täppt hela tiden. Dock inte så mycket som dig. Jag brukar spraya med koksalt (Renässans, finns att köpa på apoteket) morgon och kväll och tycker det lättar lite. Jag har förstått att man helst ska undvika avsvällande nässpray under graviditeten.

    Vad härligt att känna att det rör sig i magen! För mig är det antagligen några veckor dit (vecka 14 nu).
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF