Inlägg från: BaKu |Visa alla inlägg
  • BaKu

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Kallamakka skrev 2019-04-11 07:55:05 följande:

    Halloj gänget! Både gamla o nya som kanske inte ens känner igen mitt nick ;)

    Har läst i den här tråden sedan jag blev aktiv i Facebook gruppen. Men inte kan man släppa er som är kvar här för det. Så lite koll har man ändå! :)

    Tänkte bara berätta vad som hänt med mig och min graviditet, och tyvärr får jag berätta att jag återigen fått veta att jag har ett ma(tänk vad jag hinner med under loppet av en graviditet). Denna gången upptäcktes det på rutinultraljudet, ska få starta igång missfallet på måndag. Hade gärna fått det överstökat, typ igår.

    Det suger, men är inget vi kan göra något åt. Så vi landar i det här kaoset också och fortsätter såklart kämpa vidare mot det här (vet inte om man kan vara mer efterlängtad) väldigt väldigt efterlängtade barnet.

    När jag väl får checka in här igen och är gravid, hoppas jag att ni alla är precis där ni ska vara, kanske här inne å stöttar ibland men med fullt upp med era små pluttar. Helst hoppas jag ni inte har tid alls med det, haha! Jag får checka in med nästa kull förväntansfulla, oroliga och härliga gravida, som fått kämpa sig hit istället.

    Jag kommer tillbaka! Ta hand om er, och stort stort lycka till! :)


    Så tråkigt att höra! Håller tummarna för att ni snart mår bättre och får ert lilla mirakel!
  • BaKu
    tossaliten skrev 2019-04-11 18:13:42 följande:

    Ja visst är det helt galet. Gick från A till DD eller till och med E. Jag var liksom inte van vid det ;) haha har redan gått upp 1-2 stl nu och är i v 18, 19 snart. Mina vanliga ramlar dom nästan ur haha så jag har mest sporttoppar nu. Vill inte köpa amnings BH än eftersom jag vet att de kommer växa ännu mer haha


    www.apotea.se/medela-natt-och-amnings-bh-svart

    Köpte den här och den är ganska stretchig så funkar bra när de går upp och ner i storlek. Väldigt skön och tycker den är mycket smidigare än de vanliga amningsbharna. Inte riktigt lika bra stöd som en vanlig bh, men å andra sidan hoppar jag inte runt så mycket och tycker ändå att de andra fördelarna överväger.
  • BaKu

    Har varit lite tyst här så hoppas det beror på att allt är bra med er!

    Här är det full fart. Lillen växer så det knakar. Nästan 7.5 kg visade vågen några dagar innan han blev tre månader. Han var 67 cm lång så det är en stor kille.

    Förutom att han är väldigt gasig och en del nästäppa så är allt bra.

    Imorgon är det dop så idag har varit fullt upp med förberedelser. Ska bli både jätteroligt och väldigt uttröttande.

    Vet att det skrivits en del om babysitter tidigare. Kan bara säga att det är en av de bästa sakerna vi har. Han gillade tidigt att sitta i den och han gillar det bara mer och mer. Nu har han lärt sig gunga den ordentligt och det är självklart väldigt roligt. Han brukar få börja dagen med att sitta i den medan vi gör och äter frukost. Varje gång man sätter honom där ler han stort och blir alldeles till sig. Utöver att han gillar det så är det otroligt skönt att kunna lägga ner honom lite, speciellt eftersom han är så tung. Sen finns det såklart tillfällen när han bara vill vara i famnen, men då orkar man ju det lite längre.

    Bärselen har dock varit svårare. Nu har han gått från att gallskrika bara jag försöker sätta honom i den till att acceptera den och han har till och med somnat i den. Vi har lyckats testa den utomhus när han tröttnade på att ligga i vagnen och bara ville upp. Superskönt när vi hade en bra bit kvar att gå hem.

    Vagnen som från början var ett säkert kort för att sova är inte alls lika poppis. Nu vill han ligga och titta på allt...

    Sammanfattningsvis så är ju barn olika och hinner ändra sig tusen gånger så räkna inte med att allt funkar enkelt från början och alla barn gillar inte allt, men det är värt att försöka och ibland flera gånger och kanske allt eftersom de blir större.

  • BaKu
    gammelpysen skrev 2019-05-02 20:37:42 följande:

    BF + 3 idag. Försök till hinnsvepning men inre modermunnen var sluten så det gick inte riktigt. Nu har jag tid för igångsättning 13 maj...


    Vi fick ju också tid för igångsättning och på nåt sätt kändes det lite lättare för det var ju ett slutdatum och vi ställde in oss på att bebisen inte skulle komma innan. Gick över 13 dagar, men blev förvånad när det väl satte igång. Hoppas dock du slipper vänta så länge :)
  • BaKu
    gammelpysen skrev 2019-05-05 13:28:18 följande:

    Uppdatering härifrån. V 40+6 och fortfarande inget. Pigg som en lärka men fått mer ont i bäcken och fogar eftersom jag försöker vara aktiv och få henne att sjunka ner.

    En vecka till, sen igångsättning...


    Snart så! Lycka till när det väl är dags!
  • BaKu
    LillaAw skrev 2019-05-05 21:35:18 följande:

    Var längesen jag skrev här men följer tråden :) 3,5 veckor kvar till bf nu och är sjukskriven med mycket ödem i hela kroppen. Benen, fötter och händer med karpaltunnelsyndrom i händer av svullnaden. Kan inte gå mer än ett par hundra meter. Så trött på att bara ligga hemma med benen i högläge! Känner mig ensam och uttråkad.

    Min sambo valde att spela golf i 8 timmar idag när vi hade en ledig dag och jag uttryckligen sa att jag inte ville vara själv. Blev så besviken ;(

    Inte så långt kvar nu för många av oss i tråden. Hoppas det ska gå bra för er alla! Är det någon som har planerat snitt och fått datum? :)


    Roligt att höra från dig, men tråkigt att du mår så dåligt. För mig släppte de flesta besvären med graviditeten nästan i samma stund som han kom ut. Hoppas det kan vara till lite tröst att det snabbt går över. Nu har du inte långt kvar, så kämpa på. Läste lite på din blogg (ska läsa mer när jag hinner) och förstår att du känt dig stressad och snuvad på att få njuta av graviditeten. Hoppas du kan känna lite lugn. Det är väldigt vanligt att känna så. Oftast ser man bara alla mammor som mår toppen och pysslar och fixar. Men sanningen är att många mår pyton och det är en kamp att kliva upp. Vi som gjort ivf lider dessutom av dåligt samvete så fort vi råkar känna att något är jobbigt för det här är ju det vi väntat på i alla år. Sonen är nu 3,5 månader och hans rum är fortfarande bara fyra kala väggar och förvaring. Det har verkligen inte spelat någon roll för han har spenderat max tio minuter av sitt liv där...totalt. Nu finns orken att fixa, så nu inväntar jag bara tiden :)

    Jag packade BB-väskan långt senare än jag borde, men samtidigt så behövs egentligen ingenting. Mycket var oanvänt fram till dagen efter förlossningen och det som då saknades var lätt att fixa. Så även om ni bara kommer iväg med kläderna ni har på er så kommer ni klara er och när bebisen är ute är det andra oviktigt eller lätt att lösa.

    När din karl kommer hem så säger du till honom att hans beteende inte är okej och att du förväntar dig mer av honom. Sen ser du till att han gottgör dig. Han får fixa till något du vill äta och dricka (om du får i dig nåt vill säga, jag hade så svårt att äta på slutet) och ditt val av underhållning. Kanske lite massage på det också.

    Lycka till!
  • BaKu
    gammelpysen skrev 2019-05-06 06:47:08 följande:

    Det har jag provat i en vecka nu. Händer inget.

    Ska ringa kvinnohälsan idag och be dem prova hinnsvepning igen. Jag VILL verkligen inte bli igångsatt..

    Visst gick du över tiden också? Hur mycket?


    Tyvärr så kan man inte riktigt påskynda själv. Hinnsvepning hjälper tydligen ungefär hälften av gångerna enligt min bm. Så helt klart värt ett försök. Sonen föddes ju 41+6 så "slapp" igångsättning. Ville inte heller det då man hört att det kan bli såå jobbigt. Dock pratade jag med en mamma i vår föräldragrupp och hon berättade att hon blev igångsatt och det satte igång nästan direkt och från att värkarna satte igång tog det bara fyra timmar och gick hur bra som helst. Så det behöver inte vara så hemskt!
  • BaKu
    Inalina skrev 2019-05-06 10:15:54 följande:

    hur mycket rör sig din bebis dessa dagar? jag tycker min rör sig MER typ nu i v 38 - eller så känns det bara så mkt då hon är stor... jag trodde bebisen skulle bli lugnare ju närmare bf man kom - så att hon skulle fixera sig liksom. 

    förhoppningsvis har du massa energi till födseln i alla fall när du känner dig pigg! jag är tvärtom sjukt trött hela tiden, och ganska obekväm då jag tycker det är jobbigt att både sitta och ligga nuförtiden. hon blir liksom hoptryckt när jag sitter i min älskade fåtölj känns det som.. 

    kram!!


    Tänk på att bebisen inte ska röra sig mindre vara för att det närmar sig. Det är något man sa förr, men minskade fosterrörelser är lika allvarligt mot slutet så det är bra du känner :) jag kände mycket ända till han var ute. Kanske lite annorlunda mot slutet bara eftersom det var trångt och han var mer fixerad.

    Inte långt kvar nu! Känns helt galet att jag nyss var där de flesta här inne är och det kändes som det var så långt kvar för alla andra. Nu är min plutt 3,5 månader...
  • BaKu
    LillaAw skrev 2019-05-06 17:56:57 följande:

    Åh vad skönt stt höra! Jag har hört att många kissar ut en massa vätska efter förlossningen. Skulle vara skönt att kunna ha sina skor igen. Har sambons gympaskor nu och de är de ända som går på. Jag kommer nog packa BB väskan klart precis innan vi åker in. Har typ inge kläder som kan ligga där så länge utan använder de få plagg som passar haha. Och eget rum behövs ju inte egentligen :) jag tänkte försöka skaffa en babysitter för läste att du haft användning av det har jag för mig.

    Och precis som du säger, man märker vad man behöver och allt måste inte finnas direkt. Man kan ju beställa hem det mesta till dörren med idag om det skulle krisa. Hade du något snacks på BB som var bra att ha med? Jag gillar inte energidryck men tänkte att det kan behövas något som ger snabb energi som är lätt att stoppa i sig mitt bland värkarna?


    Nä, och på BB gick jag endast runt i sjukhusets kläder. Sååå sköna och så smidigt när man konstant ska amma (om man ska göra det vill säga). Kan dock tipsa om att ta med eget mjukt toapapper. Det sträva på sjukhuset är sådär efter en förlossning :p

    Jag hade med kexchoklad, snickers, dextrosol och nötter och allt det kan jag tipsa om. Dessutom hade de glass på förlossningen och det kan jag verkligen tipsa om. Jag hade svårt att äta och det tog ju ungefär ett dygn för lillen att komma ut så glass var fantastiskt! Åt päronsplit under krystvärkarna :p det var så gott..svalkande, fuktade munnen (lustgasen gör en torr och törstig) och gav socker som fyllde på energin. Och väldigt lätt att äta. Tog typ en tugga och lät den smälta i munnen. Om vi får fler barn kommer glass stå högst upp på min måstelista :D

    Babysitter var guld värt. Dels gillar han att sitta i den. Speciellt nu när han kommit på hur han ska få fart att gunga. Dels så är det ett tryggt ställe att lämna honom på om man måste lämna rummet en stund. Har hört flera lovorda just babysitter. Finns ofta väldigt prisvärda att köpa begagnat typ på Blocket eller på olika säljsajter på Facebook.

    Måste verkligen tipsa om att kika på dessa säljsajter. Vi har gjort sånna fynd där. Kläder säljs ofta i paket. Mycket är oanvänt eller i princip oanvänt. Många säljer när de rensar hemma och då kan man fynda. Idag köpte jag två bärselar (varav en babybjörn) en hoppgunga, en sängmobil och en skötväska som paket och betalade bara 100 kr. Bara ena bärselen hade jag kunnat betala mer för...

    På tal om det. Vi har ju haft svårt att få honom att gilla bärsele. Nu har det gått bättre, men testade med den här nya och kände direkt att den passade honom bättre. Han kommer inte kunna ha den lika länge, men det gör inget känner jag. Då kan vi säkert använda den andra. Så ibland kan det vara värt att testa lite olika modeller och då är det bra med begagnat.
  • BaKu
    Jilka skrev 2019-05-06 20:29:39 följande:

    Min lilla krabat (som snart är 4 mån stor!!!) rörde sig mer och mer innan förlossningen. När jag ringde in till förlossningen för att få sovdos för mina förvärkar (som visade sig vara värkar så sovdos behövdes inte) så frågade jag dem om jag skulle oroa mig för att han sparkade ovanligt mycket. Han hade varit helt crazy i ett dygn. Men hon på fl sa glatt att ett aktivt barn är bara goda tecken. Ett stressat barn rör sig mindre.

    Jag följer för övrigt fortfarande tråden och det ska bli så spännande att läsa om era förlossningar. Här rullar saker på. Jag trivs fortfarande som förälder och det kommer kinkiga dagar och bra dagar och någon gång ibland riktigt jobbiga dagar. Då tänker jag att det är min lilla älskling som lär sig nåt nytt, och sen så kommer bra dagar igen. Just nu har han en jobbig period där han kan vägra bröstet i perioder. Han äter alltid tillslut men det tar tid. Det är lite enerverande. Han kan inte heller ta flaska så ersättning går bort. Han bara tuggar och skrattar åt flaskan. Det är lite synd för jag hade gärna kunnat ha barnvakt, och jag hade tänkt försöka fasa ut amningen när han är sex månader och äter mat (och ge ersättning om han inte blev mätt). Jag får så ont i lederna av amningshormonerna. Men men. Vi får se hur det blir. Kanske lär han sig eller så kan han kanske dricka ur pipmugg så småningom. Det ska bli spännande att börja med lite mat snart!

    På onsdag har det gått ett år sedan återinföringen av embryot som blev han. I framtiden när han är äldre har jag tänkt fira, och göra som tradition att vi ska donera någonting eftersom han blev till av donerad sperma. En liten hyllning till donatorerna liksom. Vi får se om jag hittar på något även i år, trots att han inte själv kommer förstå att vi firar :)


    Så roligt att höra att allt går bra, även om det är lite jobbigt ibland. Men det är som du säger, något nytt händer och allt det jobbiga försvinner.

    Imorgon är det ett år sedan vi fick plus på stickan. Vårt första och det känns som igår. Kommer aldrig glömma den känslan...

    Nu är han 3.5 månader. Det är galet!

    Låter fint med en tradition för att fira en sån sak!

    Hos oss går det mesta bra. Just nu har det varit en lite gnälligare period. Inte så jättefarligt. Vi är dessutom ovana eftersom han så sällan gnäller. Så får påminna mig själv om att det inte är så hemskt.

    Däremot är nätterna lite jobbigare. Han har sovit bra sen han var nån vecka bara. Vi har till och med haft nätter där han sovit typ 7 timmar på raken. Oftast har han vaknat en gång på natten och sen ätit på morgonen igen för att sedan somna om. Nu vaknar han som vanligt på natten, men efter det snurrar han runt som en tok och sprattlar massor. Han sover, men jag kan inte sova när han väsnas så. Sen vaknar han ytterligare en gång på natten och sen vill han äta två gånger på morgonen. Tänker att det är en övergångsperiod, men vill ju inte vänja honom vid att vakna oftare.

    Inatt bytte vi dock hans bedside crib mot hans riktiga spjälsäng. Han är ju väldigt stor så han hade nästan vuxit ur det och tänker att han kanske sover bättre i den stora sängen plus att det kanske inte låter lika mycket när han bökar runt. Första natten gick bra. Lite jobbigt att behöva lyfta ur honom då han väger så mycket, men är nog värt det i slutändan. Lite spännande var dock att när han vaknade inatt försökte han under en lång stund att vända sig på mage. Han lyckades inte helt, men inte långt kvar så sker nog vilken dag som helst.

    Vi lämnade faktiskt bort honom för första gången idag. Vi skulle på HLR utbildning så mina föräldrar hade honom i drygt tre timmar. Det var jobbigt att vara ifrån honom, men gick bra. Hade pumpat. Har bara testat flaskan en gång innan så var osäker på hur det skulle gå. Första gången de försökte blev han bara ledsen. Andra gången gick bättre. Så det var skönt. Dock fick han inte i sig tillräckligt så han hade lite svårt att ta bröstet efteråt för han blev så ivrig.

    Det var första gången jag var ifrån honom så länge och det var tufft för mig. Men så otroligt härligt när han skrattade av glädje när han insåg att jag var tillbaka. Han klamrade sig fast vid mig och det var så skönt att få hålla honom igen.
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF