Inlägg från: Inalina |Visa alla inlägg
  • Inalina

    Vi som blivit gravida efter IVF

    anina skrev 2018-10-30 20:22:22 följande:
    Hej vännen.

    Ursäkta sen svar. Skulle svar innan men blev några timmars sömn istället. Har fått sån hemsk huvudvärk varje dag. Alvedon hjälper inte. Sitter runt ögonen mest så är migränliknande. Haft tidigare och det enda som hjälpte då var frekvensterapi. Det är som akupunktur fast med infraröda strålar. Och det vågar jag inte göra nu.

    Jag är bättre psykiskt tycker jag, men det kommer fortfarande dåliga stunder. Jag tror faktiskt lutinus förvärrade också. Sen så är det inte så konstigt med lite vanligt depp eftersom jag ligger ensam i en säng 24/7. Psyk ville sjukskriva mig en månad till men jag bad om att få jobba 25% fr.o.m nästa vecka. Tror jag behöver det.

    Det fysiska är också bättre. Vissa dagar mår jag hyfsat fram till eftermiddagen. Idag plockade jag ner lite sommarkläder. Sen slår illamåendet till. Och mattheten. Har tyvärr inga jättebra tips. Jag tar tablett mot illamåendet varje kväll med få undantag. Det tar dock inte bort allt.

    Har provat att ha lite salta popcorn i sängen så får man lite salt och lite att tugga på. Ett popcorn i taget så räcker de ett tag. :) eller salta chips. Och så dricka cola. Jag inbillar mig iaf att det hjälper liiiite.

    Längtar till ul på fredag. :)

    Angående kön så ska vi ta reda på. Min sambo vill inte men jag är alldeles för nyfiken plus att jag vill handla lite kläder som är specifika till kille eller tjej. Min sambo vill ha överraskningen. Han har dock 2 barn sen innan så han har fått sina överraskningar tycker jag. :) sa faktiskt till honom också att de senaste 3 åren så är det jag som har mått sämst psykiskt och helt klart fysiskt med barnförsök så jag tycker jag får bestämma detta. Han gick med på det. Vet att det låter lite som en arg ?hata män? kvinna typ, haha. Hade han sagt blankt nej så hade situationen varit annorlunda dock.

    Hoppas du mår bättre snart. Klarar du att jobba? Särskilt nu när chefen är där. :) roligt att din kompis ska ha barn förresten. :)
    hej! tänk på att dricka mkt - jag har också haft hemsk huvudvärk vissa dagar men härleder till att jag inte fått i mig tillräckligt med vätska. jag dricker mest äppeljuice hela dagarna då jag inte är sugen på nåt annat!
    (sen kan du såklart ha någon annan typ av huvudvärk med din sjukdomshistorik såklart..)

    jag känner nästan att jag mår sämre när jag lägger mig ner faktiskt, vet inte om det stämmer, men när jag håller mig sysselsatt känns det bättre och lägger jag mig ner i sängen blir jag genast illamående :/ men men, hoppas detta ska gå över snart så man kan börja glädjas åt graviditeten och vad som händer framöver :)

    min man vill också ha överraskningen ang flicka/pojke men låter mig bestämma hur vi gör då han ser hur jag mår/har mått - så just nu skulle han nog göra allt för att jag ska må bra... tycker verkligen inte att du låter som en manshatare för det haha! :) vad som än kan få dig att må bättre/känna dig tryggare går nog din sambo med på!

    ja jag klarar att jobba nu, det är vid 17-18 tiden kroppen börjar säga ifrån ordentligt och då är jag på tåget på väg hem ändå...
    hoppas du mår lite bättre idag och att du kan köra igång 25% nästa vecka!!
  • Inalina

    Hej på er!

    Igår var det dags för ultraljud och NIPT för mig - det gick superbra och vi gjorde både ett vaginalt ultraljud och ett på magen. Tyckte bilderna syntes mkt bättre med vul - men häftigt att det funkar på 'vanligt sätt' nu också :)
    Jag fick en bild men glömde fota av den!

    Bebisen var 4,2 cm lång och av någon anledning flyttade min gyn mig tillbaka till v 10+2 (jag trodde jag var 10+6) men men spelar ju ingen roll. Fick nytt bf 28 maj istället. Häftigt att se både armar o ben och hon visade även en 3D bild där man fick se babyns ansikte med ögon o näsa - jättehäftigt!!

    Hon skrev in mig som 'högrisk-graviditet' - vilket betyder att jag nu får göra ett ultraljud varje gång jag är där för besök utan att betala något extra :)
    (högrisk pga IVF tror jag...)

    Ang NIPT så ska vi fortsätta fundera på om vi ska ta reda på kön... bfår svar på blodproverna om 10 dagar och då kommer de även fråga om vi vill veta...

    Ha en fin fredag allihopa :)!! kram

  • Inalina
    anina skrev 2018-11-02 09:17:24 följande:

    Inalina vart tog du vägen? Hur gick det igår?


    hej! sorry jag loggade aldrig in igår (mår ju som en kratta på kvällarna..) men nu är jag tillbaka! skrev precis ett långt meddelande till 'alla :) )

    tack för att ni tänker på mig!
  • Inalina
    LillaAw skrev 2018-11-01 22:39:28 följande:

    Idag var vi på nipt och fick då även göra första ultraljudet på magen. Kändes skönt att slippa vaginalt ultraljud :) v 10+0 och den lille var 3,2 cm <3

    Om ca 2 veckor får vi veta svar på provet och även kön. Hoppas allt är bra. Könet spelar ingen roll alls för mig så länge barnet är friskt! :)


    Hej! va kul att vi gjorde NIPT och ultraljud samma dag! =) får se om vi får våra resultat samtidigt också :) ! det är ju roligt nu att det faktiskt ser ut som en liten bebis där inne och inget annat haha! ;)
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-11-01 20:15:42 följande:
    Här är min lilla räka i 9+5 . 3 mm lång.

    Nu är jag i 10+1 :)
    åh vilken sötnos :)

    alltså undrar om min gyn har riktig koll egentligen - jag blev ju flyttad till v 10+2 (ist för 10+6) pga av längden på bebisen, men min var ju 42 mm... jaja jag tror fortfarande att den kommer tidigare än 28 maj som jag fick som bf datum igår. men det märker jag väl haha!

     
  • Inalina
    anina skrev 2018-11-02 09:38:39 följande:
    Jag ska göra ultraljudet för nipt idag och jag är på 12+6.

    Så jag tror inte det är för sent. Vet inte hur det är med kub då det inte finns här.
    jaha vad spännande!! mannen tyckte det var väldigt häftigt och känner nog att det är 'på ritkgit' nu! :) man ju såg liksom att det var en människa (typ) där inne. nu förstår han nog också varför jag mår så dåligt - det är ju liksom någon som växer inuti mig... väldigt märkligt egentligen - och ändå inte :)

    lycka till idag!!
  • Inalina
    anina skrev 2018-11-02 09:38:39 följande:
    Jag ska göra ultraljudet för nipt idag och jag är på 12+6.

    Så jag tror inte det är för sent. Vet inte hur det är med kub då det inte finns här.
    jaha vad spännande!! mannen tyckte det var väldigt häftigt och känner nog att det är 'på ritkgit' nu! :) man ju såg liksom att det var en människa (typ) där inne. nu förstår han nog också varför jag mår så dåligt - det är ju liksom någon som växer inuti mig... väldigt märkligt egentligen - och ändå inte :)

    lycka till idag!!
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-11-02 10:26:01 följande:

    Såg ditt andra inlägg oxå. skönt att allt såg bra ut än, och att ni fick prova på "vanligt ul" oxå. Hoppas jag får göra det med nästa gång :D 

    Va sa mannen? blev det känslostorm där inne eller håller han det mer för sig själv? :) 

    Ja de låter lite underligt dedär när dom flyttar en fram och tillbaka.. Min bm sa att det är bf dagen som ivf kliniken angett som gäller. det ändrar dom inte ens på rul.. Så de låter lite konstigt. kan det vara olika det med från län till län?


    men då är vi lika igen då?! ja är oxå i 10+2 idag..  bf 28/5..  :) 


    haha mannen är ingen känslostorm men han blev väldigt glad och rätt förundrad över tekniken de använder här tror jag! häftigt att en bebis är 4 cm stor liksom!! såg ju enorm ut på skärmen haha (de har en typ stor tv-skärm han kunde kika på)!!

    Intressant - jag måste nog fråga min klinik om bf-datum det har jag inte gjort ;)!!

    men ja just nu är vi ju lika - så roligt!!! =) träffade min kompis igår som också försöker bli gravid och hon hade plussat dagen innan!!! jag hoppas verkligen det går vägen för henne - hon fick också ett tidigt mf förra gången.

    ha en härlig helg!
  • Inalina
    jaktenpaflow skrev 2018-11-02 23:27:27 följande:
    Heej och grattis till ett fint ultraljud!:) men wow vad coolt att ni gjorde 3D!!! Vill också göra det! Var det på MVC? Vad märkligt att de flyttade ditt BF, gjorde du FET? Märkligt också att det klassades som högrisk men underbart att få se bebben vid varje besök!! Vilken lyx!:) vi har valt att vänta med att kolla könet till RUL. Dock väldigt svårt när svaret bara finns ett knapptryck ifrån!
    hej! Tack :) känns häftigt och jag börjar känna mig mer positiv nu då jag mår lite bättre än tidigare och vågar tro på graviditeten :) jag bor i schweiz - så allt är privat här hehe, de kör tydligen nyaste grejerna hos min gyn så blir en lite sci-fi upplevelse ;)

    ja jag gjorde också FET - ska maila min klinik o se när mitt bf är egentligen.. ja jag kommer nog fråga om könet när de de ringer om mina NIPTprover... kommer inte kunna hålla mig känner jag hihi :) idag ringde de o berättade att mina prover visat att jag har lågt vitamin D och inget skydd för röda hund (rubella) - så jag ska vara försiktig runt barn i alla fall... 

    kram!
  • Inalina
    BaKu skrev 2018-11-04 19:21:16 följande:
    Imorgon går jag in i vecka 32,vilket känns helt galet och overkligt. Bara två månader kvar och det är spännande och nervöst på samma gång.

    Mår ganska bra, men tröttheten och illamåendet börjar komma tillbaka nu. Orkar inte mycket mer än att jobba så räknar ner dagarna nu. 20 arbetsdagar kvar ;)

    Bebisen sprattlar som en tok. Ett riktigt livligt barn verkar det som. Man ser det tydligt genom kläderna till och med. Mannen tycker det ser läskigt ut :p

    Nästa vecka ska vi på extra ultraljud för att se om moderkakan flyttat sig. Sist kunde se inte helt avgöra om den låg ivägen eller inte. Har den inte flyttat sig blir det kejsarsnitt och det vill jag helst slippa. Men de trodde den skulle göra det. Men annars är man ju glad att de kollar och tar det på allvar.

    Får se om man kan se något av bebisen då. Den är ju ganska stor och som jag fattat kan det vara lite svårt att urskilja något då...
    wow tänk att du är i v 32! så häftigt!!! och så skönt med bara 20 arbetsdagar kvar!! =)

    hehe min man tycker också det är fascinerande att jag har ett litet liv inuti mig - han förstår varför jag mått som jag gjort och är rätt överbeskyddande just nu tycker jag =) 

    hoppas det går bra på ultraljudet och med moderkakan!!
    kram!
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF