Inlägg från: Mjbo |Visa alla inlägg
  • Mjbo

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Jilka skrev 2019-01-13 20:27:38 följande:

    Trogen läsare som nästan aldrig skriver här dock. Jag har också nojat över min vikt en del,men bm är inte orolig så jag försöker att inte vara det. Är i v. 38 och har gått upp nästan 25 kg (från 65 till 89!) har dock sedan v 14 följt min egen kurva vilket ska vara bra. För mig hjälpte det att prata med och höra att jag var "normal" :)


    Tack snälla för ditt svar. Min bm har inte frågat om min vikt förutom på första träffen, antar att hon ska börja göra det vid nästa för att sedan följa kurvan, ska se till att va delaktig i den och se om det hjälper. Tack iaf för ditt svar!
  • Mjbo
    Ellencassandra skrev 2019-01-13 17:29:07 följande:

    Tycker inte alls du är larvig. Det är ju så mycket som förändras i kroppen nu och förstår dina känslor. Speciellt om du kämpat med vikten innan. Men det kanske inte är så bra att du börjar räkna kalorier å får sån ångest över vikten. Kan du kanske prata med din barnmorska? Så du kan få lite råd och stöd. Det här är ju väldigt vanliga tankar. Sen är det bra att du skriver här för det är ju det vi är till för :) du är inte ensam. Och det är okej att klaga trots att vi har gjort ivf. Vi om några borde få klaga :P

    Det jag får ångest över är hur sötsugen jag är och kan inte alls kontrollera det utan det blir choklad å lakrits varje dag typ. Inte bra.. men tänker så länge jag äter nyttigt resterande så är det lugnt :P

    Tycker din viktuppgång låter normal.

    Jag har gått upp 6-7 kg och går in i vecka 21 imorgon.


    Jo det är väl så, men de blir lätt att man tänker att man bara ska acceptera allting nu eftersom man borde bara glad. Och SJÄLVKLART är vi det. Men ni förstår mig förhoppningsvis. Ska se om jag kan prata med bm om det på nästa möte om jag känner likadant. Tack <3
  • Mjbo
    gammelpysen skrev 2019-01-13 23:28:03 följande:
    Jag skriver gärna. Har gått upp skitmycket. Innan graviditet 63, nu 78, v 25+0 i morgon. Tränar jättemycket i vanliga fall och är en 36 i kläder. Kilona rasade in i början och jag är mest nöjd över att ökningen saktar ner nu.

    Nämnas bör att vi som sagt kämpade i 2 år med ivf men att läkarna faktiskt sa till mig att INTE bli smalare och faktiskt dämpa mig vad gäller träningen. Inte bra för kroppen att stressas så pass mycket.

    Här har kilona satt sig strategiskt: mage, bröst och höfter. Kommer fortfarande i mina gamla byxor upp till låren, sedan tar det stopp.

    Jag tränar än, men mest för att inte tappa för mycket muskler. Är inte en sån där snygg gravid med tjusig mage utan snarare barbamamma. Men jag skulle inte för något i världen byta ut vår lilla bebis mot min tidigare kropp...
    Tack för ditt svar. Som jag skrivit nu ett par gånger skulle inte jag heller byta ut vår bebis mot någon kropp i världen...

    Jag tränar ingenting, får inte ens ut och gå med hundarna för min barnmorska pga sammandragningar och akuta smärtor flera gånger hittills i graviditeten. Kanske det kan ha någonting med mina tankar att göra, jag vet inte.. Ville bara höra om jag va ensam med dessa tankar eller inte..
  • Mjbo
    Ellencassandra skrev 2019-01-14 08:14:39 följande:
    Jo jag förstår vad du menar. Och det är väl klart att vi alla är tacksamma men vi måste ju som alla andra få klaga å har rätt att må dåligt också.

    Hoppas du kan må bättre snart och försöka slappna av lite kring vikten. Jag får dock väldigt mycket ångest av att jag äter godis varje dag. Men kan typ inte stoppa mig själv är så söt sugen hela tiden.. men kanske är sämre för barnet om jag har ångest än att jag äter godis. Försöker äta ganska balanserat iallafall.. :P men choklad å lakrits - ja tack!! Haha.
    Haha, ja äter man balanserat och "rätt" för övrigt så tycker jag att bebisen inte borde ta skada av det. Mer dina tänder kanske som tar skada :P 

    Ja tror precis som du säger att ångesten mot det nog är värre än att du faktiskt äter den lilla chokladbiten varje dag :)
  • Mjbo
    Inalina skrev 2019-01-14 08:45:38 följande:
    Heej! Åh ja vi hittade världens bästa babybutik som hade ALLA de där vagnarna som vi skrivit om i gruppen! dessutom var det 20-30% på allt i hela butiken så jag o mannen gick loss och köpte faktiskt en vagn! Kändes som att det var på låtsas typ - när man åkte hem med vagnen o bara - men vi har ju ingen bebis!!!haha! 

    jag gillade flera alternativ - men flera kändes lite för 'klumpiga' för oss som måste ta oss upp o ner för lite trappor och det är väldigt kuperat där vi bor - men det blev en Bugaboo Fox till slut. den kändes väldigt smidig men hade ändå bra dämpning. sen tyckte jag den var väldigt fin också - inte lika enkel att bära upp liggdelen som Uppababy Vista (jag gillade att Uppababy varianten hade liggdelen så högt upp och med ett enhandsklick så hade du korgen i handen!) men enligt expediten passade Bugaboo Foxen bättre för våra behov och livsstil. det visar sig att de flesta av mina vänner i sverige har Bugaboo av någon anlending sen när vi kom hem - och alla verkade gilla det märket.

    Känns jättekul att ha shoppat lite - blev även sovsäck eller vad det heter till de kallare månaderna, samt några söta bodys, en mössa. etc. får nog åka dit i helgen igen då det var en så stor butik! =) tror det får bli ett skötbord på badkaret för oss ändå - verkar vara det smidigaste alternativet i ett litet badrum. 

    Ang. viktökning ville jag bara säga WOW att du lyckats gå ner så otroligt mkt innan graviditeten!!!Förvånad låter helt fantastiskt - och klart man förstår att efter en sån bedrift är det inte så kul när man går upp igen - men nu är det ju bara tillfälligt när du är gravid!! Kroppen ändras ju på alla och det är ju så otroligt olika hur många kg vissa går upp etc. Man måste ju inte vara värsta hälsogurun - men inte heller trycka i sig endast snabbmat och coca cola heller om man nu har möjlighet att äta/dricka annat. 
    Jag har vägt mig varje gång hos gyn (är ju där en gång i månaden) men jag har inte riktigt brytt mig om att kolla på vågen faktiskt.. försök att inte tänka på din vikt - utan njut av att vara gravid om det gårHjärta 10kg låter inte som något konstigt tycker jag! Tycker att kvinnokroppen är helt fantastisk - och det är jag säker på att din man också görGlad jag tycker själv det är ganska fascinerande att stå och titta mig själv i spegeln nu när man fått en baby bump - brösten är ju även större och jag har mer börjat leta efter bristningar då jag hört att det är vanligt i dessa veckorna? Är det någon här inne som använder någon speciell olja på magen eller så? jag försöker smörja in mig med hudlotion när jag duschat men är också en riktig torris!

    Kram{#emotions_dlg.flower}
    Ååh så du föll för bugaboo fox.. De är ju en sån jag är kär i! :D Som sagt aldrig kört en, men hört såå mycket bra om dem, och jag älskar utseendet på dem.. Men undra om de går bra i snö? får ta och prova sen vi med! 
    Förstår att du va i himlen när du handlat så mycket. jag längtar såå tills vi börjar handla lite större saker som lixom syns hemma.. barnrummet står stilla just nu, men vi ska väl ta ett ryck till snart så man kan börja handla de lite större sakerna oxå. vill inte handla hem möbler innan rummet är klart nämligen :P 

    Ja, kvinnokroppen är helt fantastisk, och jag är väldigt fascinerad av hur den fungerar. det är inte just det att jag känner mig stor oså nu, utan det är att innerst inne nog är rädd för att inte kunna/orka gå ner igen efteråt, och att jag är rädd för att det ska bli en hets när man fött, det vill man ju inte heller.. Jag ska prata med min bm sen vid nästa besök och se vad hon säger. 

    Angående oljor så smörjde jag i min förra graviditet in magen vaaarje dag med diverse dyra produkter som sas skulle hjälpa. Va helt fri från bristningar fram till vecka 37, då sa det PANG de resterande 3 veckorna.. Va ju hemskt ung när jag fick min dotter så just då tyckte jag att det var jätte jobbigt, men det har aldrig varit något som stört mig alls faktiskt under vuxenlivet eller inte heller då efter att jag fött dottern heller faktiskt. Har bristningar över hela magen och ner mot venusberget. Men nu 8 - 9 år efter min förra graviditet så syns de inte så mycket, de är ju bleka iallafall :) Däremot sägs det ska vara skönt att smörja pga att det kan börja klia oså.. Så det rekommenderas ju ändå :)  har tyvärr ingen att rekommendera ;)
  • Mjbo

    Igår kände mannen för första gången jätte tydliga sparkar på magen. Sååå mysigt!! <3 Såg och kände hur hon for omkring och bökade för fullt.


    Han tyckte det va lite små "läskigt" men ändå såå mysigt, förstår honom eftersom det är de första han nånsin fysiskt känt av bebisen, så det måste vart helt otroligt. Blev en lite känslig stund på kvällen med en och annan tår i ögat. Vi är så lyckliga och kan inte förstå att detta är sant.

  • Mjbo
    Inalina skrev 2019-01-14 10:37:49 följande:

    japp =) den var väldigt fin och kändes inte plastig eller så. (det gjorde väl egentligen ingen annan vagn heller) men jag tyckte Bugaboo Buffaloo som flera av mina vänner lovprisar - var för tung för mig - men en väldigt fin och stabil vagn. därför blev foxen perfekt! vi åkte genom lite snö o så igår och det gick bra men på butiken hade de också olika underlag man kunde testa alla vagnar på vilket bra - då kände man rätt väl de olika dämpningarna. köpte dessutom någon 'limited edition' som var snygg med extra reflexer ;) lillan kommer åka som en prinsessa haha!

    jag känner tydligt sparkar och buffar från henne nu - mannen tror att han kände en gång - men det är ju inte hela tiden hon håller igång direkt så man får vara snabb när det börjar ;) men känns så mysigt - känner mig löjligt lycklig vissa dagar och lite overklighetskänsla nu när man kan kika på Pinterest på baby-inredning etc - att det faktiskt kommer hända om typ 4 månader!!! (och herregud så fina inredningsdetaljer det finns!!) vårt sovrum kommer ju se ut som ett barnrum haha! undrar vad mannen tycker om det...med kaninlampa och himmelsäng

    men tänk inte nu på din kropp efter att bebisen kommit - då kanske du ammar o går promenader så då går man nog bort en del överflödigt. ingen hets att bli lika fit som innan - man har ju inte tid att träna i början ändå men själv känner jag att man kommer bli rätt stark av att bära runt på bebis och barnvagn och grejer så det där löser sig nog av sig själv  


    Låter som en helt fantastisk butik med olika underlag att provköra på osv. De har jag aldrig hört talas om, så himla smart! :) skönt att det känns som ni hittat det bästa för er, det är ju det man strävar efter, så de är ju en bra milstolpe att ha avklarat :)

    Jag tror hela huset/ägenheten kommer se ut som ett barnrum ett par år framöver så han får nog helt enkelt vänja sig haha:)

    Jaa ååh jag känner oxå jätte tydliga buffar av henne nu dagligen, så himla mysigt. Men att vi till och med såg och att mannen kunde känna flera gånger igår kväll va en underbar känsla.
  • Mjbo
    Inalina skrev 2019-01-15 10:34:28 följande:
    ja vi ska förmodligen tillbaka till butiken nu i helgen jag tar med mig en gravid tjejkompis med tänkte jag! - rean pågår ju fortfarande och vi absolut inte med att kolla på andra saker än vagn under de 4 timmar vi var där  senast haha!

    ja sant det kommer ju vara babygym, leksaker och babynest spridda över lägenheten skulle jag tro :)

    i morse sparkade lillan loss ordentligt så hela magen skakade - tyvärr är min man aldrig där när hon lever rövare så han är fortfarande osäker på om jag inbillar mig haha!!!
    Åh va roligt. Längtar så tills jag och mannen ska ut på tur oxå! :D Uppdatera oss vad ni köper! :D 

    va synd att inte din man är med när lillan lever rövare. Brukar va så för mig med annars förutom här om kvällen som jag skrev om.. Men nu har jag inte känt bebisen nånting sen dess alls.. Oroande, men jag vet att de är normalt så jag försöker hålla mig lugn. 

    Vad har ni för planer för helgen? Har ni fullt upp och tiden går snabbt eller tycker du tiden går långsamt? :)
  • Mjbo
    Inalina skrev 2019-01-15 16:23:54 följande:

    har också nojat mig lite när jag inte känner bebisen innan jag somnat. men i morse levde hon rövare istället så då blir man glad igen =) känner egenligen bara henne när jag ligger ner. 

    jag tycker fortfarande tiden går långsamt haha! alla andras graviditeter bara flyger fram men min hasar sig fram... däremot har magen börjat växa lite nu så det är roligt! man undrar ju hur stor den ska bli i slutändan då jag vissa dagar känner att jag har en jättemage.. över 4 månader kvar dock...=) känns som att det är långt till våren men längtar massor till det blir lite varmare och allt blir så grönt o vackert speciellt eftersom jag skippar skidsäsongen i år...

    vi har inte så mkt planer i helgen - kanske åka tillbaka till den där fantastiska butiken och ta min gravida väninna med mig så hon också får känna att det är på riktigt =) så roligt att gå o drömma sig bort i babylandet liksom! sen är det ju inte lika fina saker här inrdeningsmässigt som i sverige - så funderra på att beställa lite grejer från sverige som jag sen tar med mig hit när jag ska till sverige i februari så mkt roligare att shoppa till babyn än till mig själv nu tycker jag...

    när ska ni börja kika på vagn o så?


    Håller med om att de är roligast att handla åt bebisen, inte alls lika kul åt sig själv längre! :)

    Jaa jag känner oxå av henne mest när jag ligger ner, ibland har jag känt när jag suttit på kontoret i stolen men annars mest på kvällarna eller nätterna när jag ligger ner.

    Jag tycker graviditeten går super snabbt! Så olika allt är.. jag kommer gå hem från jobbet redan 1 maj, har ju bf 29e så kommer ta semester i maj månad så man inte slösar på mammadagarna :) bara 3 månader kvar, helt sjukt :) vill va hemma sista månaden och förbereda sig både mentalt och praktiskt.

    Har du planerat någon mammaledighet när du ska gå hem från jobbet? :)

    Vet inte ännu när vi ska åka, har inget planerat. Men blir nog i februari månad någon helg skulle jag tro. Vi måste åka ca 10 mil enkel resa då det inte finns några butiker närmare än så, så vimåste ha en ledig helg (mannen jobbar varannan helg) där vi har en heldag som vi kan "avvara".. så Vi får se lite hur de blir, men snart hoppas jag :D
  • Mjbo
    Kumminsilver skrev 2019-01-16 05:50:53 följande:

    Har någon av er haft problem med sömnen? I så fall, hittade något som hjälpte er? Jag är i v.14 nu och de senaste dagarna har jag haft så svårt att sova. Är inte trött utan bara ligger och vänder och vrider mig hela nätterna. Somnar inte förrän på morgonen (somnade närmare 7 häromdagen och det ser ju inte bättre ut nu med tanke på vad klockan är, har inte sovit ens 1 minut i natt). Det är inte att jag behöver kissa, är hungrig, illamående, tänker för mycket eller något sånt utan jag kan bara inte sova för jag är inte trött. Eller ja, mina ögon är trötta men inte huvudet och kroppen.


    Jag hade oxå ett par veckor runt v 12 - 13 tror jag då jag inte alls kunde sova, spelade ingen roll vad jag gjorde. Va precis som du helt enkelt inte trött..
    Inget tröstande svar kanske men det gick över av sig själv efter någon vecka. Kämpa på! :) 
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF