Inlägg från: Mjbo |Visa alla inlägg
  • Mjbo

    Vi som blivit gravida efter IVF

    tossaliten skrev 2019-01-18 12:42:23 följande:

    Fick ett VUL via fertilitetsenheten :) Ska dit i v 8!! :D :D


    Åh va skönt, så roligt! Vilken vecka va du i nu?:)
  • Mjbo
    Sommarhopp skrev 2019-01-18 12:50:22 följande:

    Jag är chockad, glad och ledsen på samma gång. Igår gjorde vi RUL, allt såg bra ut och vi bestämde att vi skulle göra det officiellt då. Jag skrev ett långt inlägg på facebook om hela resan hit, med både missfall och flera IVF försök, och avslutade med en bild från ultraljudet. Vilken respons jag har fått! Det är så många som har hört av sig till mig på PM och berättat att de gått igenom något liknande, och att de är så tacksamma för att jag delade vår historia. Både människor jag känner och människor jag aldrig haft kontakt med förut.  Mitt inlägg har börjat delas  och spridas både bland mina vänner, men också bland människor jag inte känner alls. Jag är så glad att det sprids eftersom det talas så lite om hur svår vägen till ett efterlängtat barn kan vara. Och jag är så glad över responsen jag har fått och alla fina kommentarer om hur det ger även de som fortfarande kämpar med att få ett plus, ett hopp. Men jag är också så ledsen över hur otroligt många det visade sig vara som gått  eller går igenom samma sak. Som jag inte hade en aning om. Det är verkligen vanligare än vad man tror. 

    Hur har ni gjort? Har ni berättat för omgivningen vad ni gått igenom? Varför/varför inte? Jag önskar att jag hade gjort det tidigare, nu blev det inte förrän vi vet att det verkar gå vägen den här gången. Folk kallar mig modig som vågar berätta vår historia, men jag känner mig feg som inte sagt något förrän nu...


    Kan tänka mig att responsen varit stor. Modigt av dig att dela med dig men förstår ändå känslan hur du menar att du känner dig feg som inte berättar fören nu. Jag känner samma. Nu kan det "slinka ur" mig om ivfen och allt vi gått igenom, men det skulle aldrig någonsin hända innan jag blev gravid. Undra hur det kan vara så att det känns mer ok att prata om nu?

    Modigt gjort av dig iallafall oavsett, det är så viktigt att det pratats om!! Kram!
  • Mjbo

    Är det någon som skulle va intresserad av att vi startar en hemlig grupp på Facebook?

    Skulle va kul då man kan dela bilder och sånt lite lättare :D

  • Mjbo
    gammelpysen skrev 2019-01-19 17:23:25 följande:

    Ja!!!!! Men tror du det är möjligt att använda ett annat gruppnamn än just ivf i namnet på gruppen? Typ kärleksbarn eller så? Nog för att alla barn är kärleksbarn men vi har ju fått kämpa extra mycket. Är lite nervös för att namnet ska ses ändå... Jag har varit relativt öppen om ivf men maken har inte berättat för någon, inte ens familjen...

    Men väldigt gärna en grupp.


    Ja absolut för mig spelar de ingen roll vad gruppen heter, men vi är ju ett gäng som följt varandra nu ända från start, och ni har varit mina stöttepelare i vått och torrt, så hade vart så kul att följa varan lite "närmare" sen även när man har fullt upp med en bebis, kan tänka mig att man inte hänger lika mycket på familjeliv längre då tyvärr..

    Angående hur man gör har jag inte en aning! Haha. Någon annan som vet som kan dra igång en grupp?

    Så länge man fyller i att gruppen är HEMLIG och inte bara PRIVAT, så syns den inte för nån annan än dom som är medlemmar, men som sagt namnet har absolut ingen betydelse för mig hade bara vart kul å samlas lite där oxå :)
  • Mjbo
    170909 skrev 2019-01-20 09:05:55 följande:

    Gruppen behöver ju inte heta något med ivf eller barn. Går ju att ta ett helt annat namn så som, "tålamod, tvättråd och träningstips". Eller "utmanande tidsplanering". Eller helt enkelt "och vad händer nu?"

    Även om gruppen är hemlig så kan man vilja vara mer hemlig iaf


    Sant! Jag vet dock inte hur man gör, nån annan som kan ta tag i gruppen? :D
  • Mjbo

    BaKu, stort jätte grattis till din son! Hoppas ni mår bra och kan njuta till fullo. Stor kram till er!

  • Mjbo
    Elcca skrev 2019-01-19 22:17:23 följande:

    Hej!

    Jag är helt ny här. Och väldigt ?ny?-gravid. Testade positivt idag, RD 10. Väldigt tidigt. Men har aldrig kommit såhär långt innan.

    Jag vill bara lyfta lite tankar jag har. Hur har ni lyckats sluta testa er? Jag kan lixom inte låta bli, bara för att säkerställa att strecket förblir detsamma eller starkare. Och sen är jag livrädd att jag ska se blod i trosan varje gång jag går på toaletten. Har redan väldigt mycket växtvärk och det gör mig nog extra nojig då jag känner väldigt mycket även när jag ska få min mens. Eller jag har mycket känningar i stort sätt hela cykeln, men speciellt inför mens och ägglossning.

    Min fråga är: när slutade ni att testa er och när började det skjunka in att ni faktiskt var gravida och slutade ha hjärtat i halsgropen vid varje toalettbesök?


    Stort grattis till ditt plus!

    Jag va precis som du en riktig testare. Kunde inte sluta testa. Testade varje dag, och ibland 2ggr om dagen. Precis som jag läste ni skrivit så blir man lugn för stunden, men det är ju inget säkert kort för det såklart, men det vet man ju om.. jag tänker att mår du bra av att testa och det gör dig lugn, och du kan rent ekonomiskt, så testa på! :) så jobbigt allt detta man går igenom ändå, så får man en stunds lycka av att få se plus en gång till så varför inte :)

    Jag testade som sagt varje dag, fram till ca 2 veckor efter officiella testdagen. Sen va vi på ul nån vecka efter det. Och jag slutade nog inte kolla blod i toan/pappret fören ca vecka 14 kanske.. även efter kub alltså. Dit jag vill komma med detta är att går man igenom detta så hör det nog till.. Man ÄR orolig, hela tiden, dygnen runt. Känn dig inte onormal eller konstig för det :)

    Har fortfarande hjärtat i halsgropen ibland om det känns konstigt eller annorlunda, och då har vi ändå varit på både rul och kub och fått höra att allt ser perfekt ut. Är i vecka 22.. Men nu blir man lugnare när man känner henne i magen flera gånger om dagen <3

    Stort lycka till i din graviditet, och håll ut! <3 Kram.
  • Mjbo
    Elcca skrev 2019-01-20 16:45:22 följande:

    Tack för dina ord! :) det gör att jag känner mig mindre knäpp. Haha!

    Och grattis till din graviditet! Så jävla häftigt att detta faktiskt fungerar och det händer oss efter att ha fått kämpa i med och motvind!

    Jag ska hålla ut! Detta ska bara gå.. :)


    Jag håller alla tummar åt dig och lillen i din mage!
  • Mjbo
    Fröken Rabarber skrev 2019-01-21 06:33:44 följande:

    Hejhej, funderar över det här med träning under graviditeten. Under IVF varken orkade jag eller riktigt vågade före äggplock, och har tagit det rätt lugnt nu första veckorna av graviditeten med. Men nu är jag sugen på att komma igång så jag går så stark som möjligt genom graviditet och förlossning. Hur har ni andra gjort? Vad har ni tränat? Vågar inte riktigt springa då jag inte är en van löpare, och hitintills undvikit all studsig jympa. Jag har börjat gå en Mamma mage-kurs som är för att stärka bålen och bäckenbotten, rekommenderas ofta efter förlossningen, men tänkte det inte skada att förebygga. :)


    Jag tränar mycket styrketräning "vanliga fall" när jag inte är gravid, men under IVF och nu i graviditet har jag inte tränat nånting. I början för att jag inte vågade riskera nånting, men nu oxå för att jag inte får för läkare då jag har fått en del komplikationer i graviditeten som återkommande smärtor och sammandragningar.. Men vissa tränar hela graviditeten så jag tror det är jätte individuellt beroende på hur man mår och vill. 

    Enklast är nog att lyssna på kroppen och utgå där ifrån :) Lycka till!
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF