Inlägg från: Mjbo |Visa alla inlägg
  • Mjbo

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Inalina skrev 2019-01-21 09:51:48 följande:
    Jag känner så väl igen mig i detta - kunde ha skrivit det själv!

    jag är FORTFARANDE orolig över blod på pappret - har ju kommit till v 23 nu - så har man en eller flera gånger fått blödning under graviditeten är det svårt att till 100% 'glömma bort' eller slappna av. Dock skulle jag nog inte tänka att det är missfall bara för att man blöder - utan vi har väldigt känsliga slemhinnor etc i graviditeten.

    nu har jag börjat märka att jag får sammandragningar till och från - jag märker det dock endast på att magen blir stenhård och typ pekar åt ena hållet - men jag känner inget om jag inte känner på magen.. märkligt.. men så underbart att man känner henne sprattla/sparkas/boxas/stångas?? dagligen nuSolig

    Har du det bättre nu när du tar det lugnare? är du sjukskriven nåt eller jobbar du fullt?
    Ja det är väl så, man kommer inte kunna slappna av, inte ens när hon är ute. Bara att vänja sig ;) 

    Jag får oxå sammandragningar flera gånger i veckan, dock är det stor skillnad på dessa "vanliga" sammandragningar och de jag får när jag får ont.. De här vanliga är precis som du skriver magen blir hård och pekar åt ena hållet typ, dock känner jag det oxå att det spänner typ. Kommer ofta på kvällarna och gör inte alls ont...

    Jag har ju ett fysiskt lugnt/stilla jobb men dock rätt stressigt mentalt och nu är det ganska hög press av olika anledningar så jag kommer faktiskt bli sjukskriven. Pratade med barnmorskan idag om det och hon vill verkligen sjukskriva mig av anledningen jag nämnt tidigare, så jag tycker att det är lika bra att lyssna på dom som kan, även om det känns tufft med inkomstbortfall när man ska båda köpa barnvagn och renoverar barnrum och så ska vi bygga ut altanen nu i vår innan bebis kommer har vi planerat, så det känns lite tufft, men men.. :) 

    Hur mår du? Kan du leva "som vanligt"? tycker du tiden går långsamt fortfarande? :) 
  • Mjbo
    Ellencassandra skrev 2019-01-21 11:04:24 följande:

    Lägger mig i lite här :p tänkte bara ang din sjukskrivning. Jag kommer nog också bli sjukskriven när som pga tungt jobb å problem med rygg å så. Enligt barnmorskan å sjukgymnasten är det inga problem men har hört så mycket om försäkringskassan. Att de är så hårda. Kommer du gå direkt eller vänta tills du fått godkänt av FK? Vågar ju inte gå förrän man fått ok för annars förlorar man ju en massa pengar :/


    Okej, jobbigt att du har sånt problem med jobbet.. sjukt att man ens ska behöva tänka som du gör att det kanske inte blir godkänt :/ jag har inte ens haft den tanken dock, så jag vet inte. ..

    Jag tror dock att eftersom jag haft sånna komplikationer med smärtor och sammandragningar och akutbesök på lasarettet osv, så kan jag inte tänka mig att de inte skulle godkänna? Fast man kan såklart aldrig va säker... har inte tänkt på det dock så vet inte vad jag ska svara på din fråga tyvärr :p
  • Mjbo
    Inalina skrev 2019-01-21 11:51:46 följande:
    nä precis - det är ju nu vi egetnligen ska vara lugna - vi kan inte göra något åt de små liven och ansvaret sen när de väl är ute är ju MYCKET större!Tungan ute

    ok, skönt att höra att det är normalt med sammandragningar - bara känt det en vecka ungefär, mina kommer ofta kvällstid också. mitt jobb låter lite som ditt - jag jobbar med sälj och marknadsföring men sitter ju stilla - har ju dock en hel del press med budgetar etc - men kan ju inte jämföra med tjejerna härinne som jobbar som undersköterskor etc - herregud så tufft!!!

    ja jag lever som 'vanligt' (förutom att mina underbara högintensiva träning blivit vilande) jag har promenerat långa sträckor i helgen vilket jag mår bra av men är fortfarande lite orolig över att eventuellt föda för tidigt då min livmoderhals är förkortad av en tidigare konisering. (vet dock ej hur mkt). ska kolla upp det med ultraljud med min gyn nästa gång - men det är ju först nästa torsdag... vill bara veta med säkerhet att den är tillräckligt lång så man inte behöver oroa sig för det.

     i februari har jag en del roliga saker planerade som resor o så - så då tror jag tiden kommer börja gå fortare :) jobbar med ett rätt trist projekt på jobbet nu som är slut efter denna veckan så efter det blir det nog roligare på jobbet ocksåSkrattande

    menar du att du skulle bli sjukskriven 100%? har du haft fler 'onda' sammandragningar sen du åkte in på sjukhuset i julas? ja den ekonomiska biten är ju en del i det hela - tror min man är mer orolig för den delen. då man bara får 14 veckors betald mammaledighet i det här landet börjar ju vissa arbeta direkt efter, men många blir 'stay at home mum's' under flera år. har inte bestämt hur jag ska göra ännu mer än att jag vill vara med den lilla i alla fall ett år - och då hon föds i maj (förhoppningsvis inte tidigare) så känns det vettigt att kanske börja jobba i sep året efterGlad det är nog min plan.... 

    14 veckors föräldraledighet är jag inte avundsjuk på.. Låter så konstigt, men alla land har ju olika så de är väl så.. Då förstår jag verkligen att det är lite "press" ekonomiskt om man ska va hemma ett helt år extra utan någon som helst inkomst.. :P 

    Skönt att du kan leva som vanligt under graviditeten.. Och dessa långpromenader saknar jag. Tränar styrketräning och går mycket långpromenader och vandringar osv i natur när jag inte är gravid, men i och med allt detta nu så har jag inte gått en enda kilometer på flera månader, det är lite frustrerande absolut, men vad gör man inte för de små liven ;) 
    Ja, jag har haft ont flertalet gånger, har dock inte åkt in men pratat med min bm om det nästan varje gång. Det har varit gånger då jag tex vart och storhandlat och gjort många/stora ärenden på en dag, när det varit extra mycket på jobbet eller när jag vart på ikea och promenerat en heldag.. Då har det kommit på kvällen och dagen efter. Antar att det är anledningen till att hon nu vill sjukskriva mig, och med tanke på att vi har det stressigt/rörigt på jobbet nu oxå så bidrar det nog med. Vet inte ännu om det blir 100%, men jag hoppas på typ 50% eller nått så man kan jobba litegrann iallafall, annars blir det dyrt, och tiden kommer gå SÅ sakta :P

    Skönt att ett tråkigt projekt äntligen är över! Det är alltid roligt med nånting nytt, då får man lite extra krafter, kul! Just det, ni skulle till sverige i februari? hur länge stannar ni? :) 

  • Mjbo
    Ellencassandra skrev 2019-01-21 12:46:06 följande:
    Ja eller hur! :/ det ska inte va lätt :P

    Nä det är säkert inga problem. Man ska bara se till så att läkaren skriver noggrant varför man måste bli sjukskriven. Skriver dom för enkelt så brukar FK säga nej å vill att man kompletterar. Men ja om du varit på akuten å haft så mycket ont å så så tror jag inte det är nåt problem alls.

    Jag vill egentligen inte bli sjukskriven helt. Inte riktigt än. Skulle vilja gå ner i tid bara. Men min chef å samordnare verkar vilja att jag slutar helt istället.. det blir väl för jobbigt för dom å göra ett schema för en halv dag bara xD min ev plan är att jobba deltid i februari, ta semester hela mars å sen gå på graviditetspenning i april! :p får se hur det går!
    okej.. ja men det låter väl som en bra plan! Men jag tänker precis som du att jag inte vill bli sjukskriven helt.. kanske jobba 50% hade räckt... Jag tror dock inte att det här kommer vara hela graviditeten ut.. ett par veckor eller någon månad kanske.. Får de vad hon säger, ska prata med henne imorgon igen :) 

    Jag vet ju inte exakt hur de blir nu än med sjukskrivningen, men det som är klart är att jag ska gå hem från jobbet helt och hållet 1 maj, då tar jag semester, Sen börjar ja ta ut föräldrapenning när hon kommit :) 
  • Mjbo
    Inalina skrev 2019-01-21 14:20:58 följande:

    Nä schweiz är lite av ett U-land på det sättet. Ingen lagstadgad pappaledighet och bara 14 veckor för mamman (vilket kom 2005!!). Däremot är det ett land där lönenivån ligger väldigt högt (och skattenivån lågt..) så man kan ofta klara sig rätt bra på en lön även om man inte är VD på ett företag.

    Vi har sedan vi flyttade hit försökt se till att bara leva på min mans lön för att vi ska veta att det går - och det har funkat - inkl alla resor och annat kul man vill göra =)

    finns väl egentligen ingenting man inte skulle göra för det lilla livet - man förstår ju mer och mer att hon kommer bli viktigare än något annat.

    Jobbigt att du haft ont, men bra om du försöker vara lite 'mindful' och medveten om att du inte ska gå för mkt på en gång eller göra tunga saker. i dagsläget kan man ju alltid lägga sig i soffan med gott samvete också - det får ju vara ok om inte allt ser perfekt ut i hemmet heller - det kommer det ju knappast göra när babyn kommer haha!!

    hur funkar det om man blir sjukskriven - får man ändå betalt 80% ?   


    Okej, men va skönt ändå att det löser sig på det viset:)

    Ja, det är lite så man måste tänka, att det är helt ok att sätta sig i soffan även mitt på dagen, jag försöker men det är svårt när man har en till som ska stimuleras och köras till kompisar och träningar och aktiviteter och allt vad det är. Och när det är mycket på jobbet så är det svårt att släppa den delen med även när man kommit hem.. Men som sagt, jag försöker ;)

    Jag har faktiskt aldrig någonsin varit sjukskriven så jag är lite dåligt insatt i hur det funkar. Man får 80 procent av lönen första 14 dagarna från arbetsgivaren vet jag. Sen efter det ska man få 80 procent av försäkringskassan om de godkänner ärendet. Men det är bara upp till en viss summa, det finns alltså ett max belopp i både föräldrapenning och sjukskrivning vilket jag tycker är helt sjukt. Jag som ligger ovanför detta belopp i lön kommer gå miste om massor av pengar både vid sjukskrivning och föräldrapenning. Men men.. systemet är så och går såklart inte att påverka :)
  • Mjbo
    170909 skrev 2019-01-21 13:25:51 följande:

    Jag skulle kunna försöka men vad ska den då heta?


    "Bf 2019" kanske? Gör den hemlig :)
  • Mjbo
    170909 skrev 2019-01-21 19:02:49 följande:

    Om jag ska skapa en grupp behöver jag lite namn eller e-post adresser att lägga till.

    Tänkt den kunde få heta testgruppen 2019 så är det inte helt uppenbart att det har med barn och ivf att göra. Även om jag gör gruppen så hemlig det går så kan det kännas bra. Sen har vi ju i den här gruppen testat en heldel


    Såg din uppdatering efter att ja skickade förra, det namnet blir super bra :D smart :)

    Jag skickar min mail till dig i ett meddelande :)
  • Mjbo
    Inalina skrev 2019-01-22 15:45:54 följande:

    Tack! det gick bra - min livmoderhals var över 5 cm lång så det kändes tryggt!!

    hon tyckte dock inte det var helt normalt att ha mkt sammandragningar i min vecka så jag skulle höra av mig igen om de inte försvann för då måste de sjukskriva en.. hennes råd var att 'lugna' magen (och mig själv) genom att blöta varma handdukar doppade i lavendelolja och ha på magen innan läggdags... hehe får se hur jag gör där ;) 

    kollade alla möjliga infektioner just in case - de verkar rätt grundliga här.. nu ska jag försöka sluta noja - bebisen mådde bra och dansade runt där inne i alla fall

    hur mår du nu?


    Skönt att det gick bra iallafall och att den va lång :)

    Tipset gällande handdukar i lavendel kanske jag ska prova på jag med, man försöker ju allt möjligt så varför inte ;)
  • Mjbo

    Uppdatering gällande sjukskrivning :) jag har idag pratat med min barnmorska och även min chef gällande detta.

    Min barnmorska vill ju sjukskriva mig men då det är extremt mycket på jobbet just nu så känner jag att jag kommer bara va mer stressad om jag "bara" får göra något halvdant om ja skulle jobba halvtid och sjukskriva mig halvtid. Så jag tror faktiskt att det inte skulle gynna mig och magen nånting även om det kanske låter konstigt. Men jag är ett kontrollfreak och blir stressad om jag inte har hundra procent koll, speciellt när det är jag som är ansvarig (chef)..

    Så jag och chefen har gjort kompromissen att jag kommer vara hemma och jobba hur mycket jag vill och behöver, har kontor hemma och kan sköta allting hemifrån, så när jag känner att de är mycket så kan jag jobba i mjukisbyxorna och ta soffpauser hur ofta jag vill/behöver. Känns som en bra deal just nu, och barnmorskan "godkände" detta än så länge :)

  • Mjbo
    Inalina skrev 2019-01-23 10:31:06 följande:
    Ja det var jätteskönt - inte känt några sammandragningar sedan dess - så var nog oron över den som bidrog lite...har några andra grejer rent mentalt stressiga också så ligger över en som jag måste lösa med - sen ser jag fram emot en helt stressfri graviditet ;)

    jag tycker du gör rätt som fortsätter att jobba om du känner att du kan/vill det.

    men man är bara gravid 9 månader så man ska ju också komma ihåg att jobbet kommer inte alls kännas lika viktgit när du väl har din bebis i famnen - så jag tycker inte man ska göra allt för fortsätta om man inte mår bra av det. jag tror dock alla härinne är mogna/kloka nog att ta sina egna beslut Glad
    jag känner ju dock likadant som dig - min gyn sa igår att om inte sammandragningar slutar kommer hon sjukskriva mig. Jag blev livrädd (har heller aldrig vart sjuk mer än 1-2 dagar från jobbet) så jag sa till henne att jag har verkligen inget stressigt jobb och det kunde få motsatt effekt.
    Hon tyckte nog jag var lite knäpp men kommenterade det inte mer. Hade det vart någon galet med livmoderhalsen/tappen eller liknande hade jag ju däremot funderat mer över det - men jag har också bestämt mig för att jobba hemifrån de dagarna jag känner mig stressad. 
    Jag förstår dig helt och hållet, vi låter lite lika du och jag.. Samtidigt förstår man ju barnmorska osv som inte riktigt kan förstå hur man tänker haha :) Men som du säger så hade det varit något som på riktigt påverkade så hade man ju självklart släppt allting om det behövdes.

    Ser oxå fram emot en stressfri graviditet, men ändå så känns det skönt på ett vis att dagarna går så fort när man har så mycket att göra. Och när man kommer hem är det aktiviteter för dottern, middag, dotterns läxor, dusch, sen sover man.. Så dagarna svischar verkligen förbi, redan vecka 23 imorgon, tyckte vi gick in i vecka 22 igår haha :P 

    Skönt att du inte känt några mer sammandragningar! Hoppas det fortsätter så. Gjorde dom ont åt dig med eller va det mest "obehagligt"? Ingen smärta i samband?
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF