Inlägg från: Inalina |Visa alla inlägg
  • Inalina

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Ellencassandra skrev 2019-03-12 09:00:16 följande:
    Förmodligen senare. Vi håller på å renoverar hela utsidan av huset. Byggt ut vardagsrummet, ska byta alla fönster å panel, plus bygga ny altan så när allt e klart å ser så fint ut då skaffar vi larm haha ;)

    Aha okej jag förstår att det måste vara jobbigt :/ också att man måste lära sig å ta det lugnt kan ju va svårt ibland. Sånt måste jag påminna mig själv om varje dag :P

    Det lät som en bra kurs :) bra med information om tiden efter förlossningen också. Jag kan typ inte så mycket om hur man tar hand om en bebis.. så försöker läsa på så mycket som möjligt :P jag har ju i mitt jobb bytt gaaanska mycket inkontinensskydd på mina tanter så man tänker ju att en liten bebis inte ska va nåt problem.. men dom e ju så små å känns så ömtåliga :P

    Ja just andningen e nog bra att öva på. Testade den där övningen där man sträcker fram armen å knyter näven det hårdaste man kan å glömde såklart bort att andas. Så försöker köra den varje dag å träna på andningen.

    Vad skulle du vilja ha för musik då? :) jag skämtade med min kille om att de skulle sätta på Britney Spears - work bitch under krystandet haha för den brukade jag alltid lyssna på när jag sprang förut men vill nog åndå ha kanske lite lugnare musik faktiskt xD

    Nja.. jag funderar lite fram å tillbaka på det här brevet. Får se om jag skriver nåt. Å om jag gör det blir det ganska kortfattat :) bara om typ vilken smärtlindring jag vill ha, vill gärna ta ett bad om möjlighet finns. Typ så :)
    Oj vilket projekt! vad roligt! när planeras det att bli klart? gör ni mycket själva..? (antar att du inte gör så mkt just nu dockDrömmer!)

    ja precis bebisarna är ju jättesmå (speciellt vissa) men jag tror man lär sig rätt snabbt hur de vill att man handskas med dem.. hoppas jag i alla fall! de växer ju otroligt fort nu i slutet - förra veckan vägde lillan drygt 1,4kg och de beräknar att hon blir upp till 4 kg innan bf.det är ju 2,5kg på 10v! Förvånad

    inte hört om den där övningen, men finns nog massor med grejer man kan göra för att förbereda sig mentalt i alla fall tänker jag. 
    haha jag brukade vara ett britney-fan så hade nog inte vart någon dum idé - men jag tänker att jag ska försöka samla ihop en lista med 'positiva' låtar både lugna och lite poppigare. de säger att det är bra och avslappnade att gå runt o dansa i förlossningsrummet - så varför inteSolig!!

    Ja det där med bad vill jag också prova i alla fall - har haft flera vänner här som velat föda i vatten och fått testa, men den enas värkar blev svagare i badet och den andra kände att hon måste springa på toa hela tiden och klättra in och ur poolen så det kändes som att bestiga mount everest till slut. så vi får väl se ;) 
    sen får man inte vara i vatten om man får epidural här i alla fall.
  • Inalina
    Ellencassandra skrev 2019-03-12 12:20:27 följande:
    Ja det e ganska stort projekt haha. Min kille hade eget byggföretag förut så han gör allting själv :) men jag ska försöka måla panelen å så iallafall. Å så får vi hjälp av vänner :)

    Oj då! Juste du får ju göra ultraljud ofta, kan de då se ungefär hur mycket bebis väger? Jag skulle vilja veta hur mycket min lilla tjej väger nu. Hört att man kan ärva sin mammas förlossning. Jag föddes en vecka för tidigt å vägde bara 2,2. Så undrar om jag också kommer få ett litet barn..

    Haha det låter bra :) jag får se om jag ens vill ha musik. Men tar nog med en högtalare ifall att ;)

    Ja det verkar vara mer vanligt utomlands att föda i vatten. Men börjar komma mer å mer här i Sverige.

    Jag har nu haft mina första sammandragningar. Kan inte va nåt annat än det. Var å promenera å det börja dra å typ som håll på ena sidan å sen vandra det över till andra å stenhård mage.. var tvungen å sitta en stund..
    vad härligt att kunna göra det precis som man vill ha det själv! vi har ju köpt en ny lägenhet som håller på att byggas där vi också fått göra alla valen men som tur är behöver vi inte lägga ett finger på att bygga nåt. (båda vi har typ tummen mitt i handen tror jag...)

    ja de mäter ett ben på ultraljudet - tror det är lårbenet som sedan kan säga hur lång bebisen kommer bli. Vikten har jag ingen aning om hur de får ut - de mäter ibland magen och huvudet på bebisen och kanske räknar ut det på nåt sätt..Tungan utesen får man en kurva där man ser hur mkt bebisen vuxit sedan sist etc. 

    det är ofta ärftligt (jag frågade min bm) med just födslovikt från mamman. 

    Ja men där ser man med din sammandragning! grattisFlört! såna där har jag ungefär 15-20ggr om dagen och ibland fler om jag rör mig mkt eller inte hinner springa o kissa precis när jag blir kissnödig.... o ja precis man måste stanna upp och andas lite för att de ska försvinna. så länge de inte gör ont ska det inte vara någon fara. 
  • Inalina
    jaktenpaflow skrev 2019-03-13 22:31:35 följande:
    Ja precis, hoppas verkligen det! Enligt min BM så kanske de inte fixerar sig alls. För mig spelar det inte så stor roll så länge han kommer ut med huvudet först haha! Ja vändningsförsök skulle jag prova men hoppas att jag slipper:) Åh vilka härliga ställen!! Vi har inte varit så mycket ovanför Florens och Pisa, skulle gärna vilja åka dit då jag inte är ett superfan av Amalfi kusten:/ Ja absolut, många fördelar med att slippa bil! Bor ni centralt så ni lätt kan ta er runt? Ja det mesta ör klart, ska börja packa lite saker inför förlossningen tänkte jag... Helt galet... Vi har dock inte monterat någonting än haha. Hur har alla dina inköp blivit? Är du nöjd?:) Hur går det med sammandragningarna?
    jag förstår och håller helt med - helt fixerad kanske han blir först när han ska ut :) har hört flera som inte är så förtjusta i amalfi.. för turistigt kanske?
    ja vi bor mitt i stan så tar 5-10 min att gå till centralstationen där tågen går till Paris, Milano och massa andra ställen :) så inget behov av bil hittills i alla fall.

    oj så spännande att packa inför förlossning!!! vi har gångavstånd även till sjukhuset här så känner mig inte så stressad över det utan mannen får väl springa emellan o hämta saker hehe ;) nädå det är nog bra att ha förberett den delen!

    är jättenöjd med våra inköp - det vi har kvar är bärsele som vi känner är viktigt. sen såklart smågrejer som lakan, kudde, o sånt men det går ju snabbt att fixa :)
    vi har ju köpt en del på blocket eller marketplace på facebook så det kom liksom 'färdigmonterat' ;)
    sover ditt andra lilla barn i eget rum? minns ej om et var en flicka eller pojke?

    ja du tyvärr är det inte så bra med mina sammandragningar. igår kväll när jag kom hem från jobbet satt jag bara i soffan i 5 timmar och hade sammandragningar konstant :( de gör inte ont men blir ju väldigt obehagligt när de kommer så ofta. Inte sovit en blund i natt heller pga av oro och sammandragningar flera gånger också. ska till läkaren kl 11 - skiter i om jag är 'för' nojig eller så - vill bara att bebis ska stanna i magen 2 månader till...
  • Inalina
    Akira Öken skrev 2019-03-14 16:30:08 följande:
    Jag skulle gärna vara med! Jag är dock väldigt mån om min anonymitet och vågar därför inte gå med i mitt namn. Jag gissar att det skulle kunna vara obekvämt för andra i gruppen om jag skapade en fiktiv profil och blev medlem.
    jag funderar på samma sak - vill gärna vara anonym men tycker det känns lite taskigt mot de andra som uppenbarligen har sina vanliga profiler. jag tar absolut inte illa upp upp någon inte tycker att vi 'anonyma' inte ska vara med - men kanske värt att kolla med er andra....:)
  • Inalina
    jaktenpaflow skrev 2019-03-14 13:59:59 följande:
    Jag har en dotter på 2,5:) Hon blev aldrig fixerad! Hon har ett eget rum men bor inne hos oss, hon har en egen säng men sover mest hos oss haha... Så börjar få lite panik över den delen?! Men jag kan lixom inte skiljas från henne. Det bösta jag vet är att krypa ner i sängen och krama henne när hon sover och få somna till ljudet av hennes små andetag... Finns inget som gör mig lyckligare <3 Så det blir en utmaning haha!

    Ja för turistigt för oss som föredrar Neapel eller små byar i Toscana haha:) Amalfi är otroligt vackert men allt är ju byggt i platåer och kan ta huuur lång tid som helst att komma ner till vattnet pga alla trappor. Så väldigt instängt. Sen är det ju otroligt vackert..

    Men åhhh vilken lyx!!! Känner att jag nästan smäller av av avund haha!! Älskar Paris! Vad fantastiskt att ha så nära! Vilken lyx och livskvalité!!

    Nej vad jobbigt med så mycket sammandragningar! Hade du en stressig dag? Förstår verkligen att du blir orolig, har du varit hos läkaren? Hur såg det ut? Kram
    ah en dotter var det du hade ja - och ni får en liten kille nu :)

    åh kan tänka mig det är mysigt att samsova så länge alla får sova :) tycker ni ska göra precis som ni känner!! eftersom vi kommer ha barnrummet som gästrum också kommer vi nog flytta in barnets säng hos oss när vi har gäster. får hoppas det funkar bra!

    ah lät ju sjukt jobbigt med en massa trappor - speciellt nu när man ska ha barn med sig också - inte smidigaste resmålet kanske ;)

    ja hade väl lite för mkt att bära igår då jag har handlat på lunchen och hade 1 tung kasse + sjukt tung ryggsäck som skulle släpas med på tåget. sen bor vi i en upförsbacke (som håller på att ta kål på mig) men jag tycker ändå det är lite överdrivet att ha sammandragningar i 12 timmar pga det!! min kropp måste vara VÄLDIGT känslig!

    iallafall - gynbesöket gick OK - fick göra ett CTG och bebisen mår bra men min livmoder betedde sig lite stressat/ojämnt. Mätte även livmodertappen som gårr från 44mm förra veckan till 39mm idag. därför fick jag en tablett jag ska ta dagligen som ska lugna sammandragningarna. ska tillbaka på måndag. känns så skönt att jag åkte in ändå - då det uppenbarligen var en liten påverkan (trots att cervix fortfarande är lång).
    har du det lugnt med samandragningar nuförtiden :)?
  • Inalina
    Ellencassandra skrev 2019-03-14 14:12:03 följande:
    Jo det e väldigt härligt å ha en händig Karl hah! :)

    Men det låter ju väldigt skönt å få hjälp med renoveringen :) när ska ni flytta in där? :)

    Okej! Jag förstår :)

    Ja jag har också hört det. Kanske ska va beredd på å föda lite tidigare eller att bebis e lite mindre! :o

    Åh gud va jobbigt å ha så mycket som du har. Men jag blev faktiskt osäker på om det var en sammandragning jag hade. För har haft svårt å gå på toa flera dagar så påminde lite om den känslan. Sen gick jag på toa å gjorde nr två å nu har det känts mycket bättre xD

    Läste här nere att du haft väldigt mycket sammandragningar nu. Usch så jobbigt. Hoppas ditt läkar besök gick bra!
    flytten blir inte förrän kvartal 1 2020 - så om typ ett år ;) då kommer vi nog verkligen känna att vi behöver mer utrymme när lillan börjar röra på sig mer!!

    ja min sammandragningar kommer ju av allting - kissnödig, uppspelt, arg, glad, stressad, promenad, trappa, när jag sover, när jag vilar i soffan....etc. 

    jodå läkarbesöket gick rätt bra -skrev precis i svaret till jaktenpåflow ovan :)! tack för omtankenHjärta
  • Inalina
    jaktenpaflow skrev 2019-03-15 11:02:49 följande:
    Ja precis, vi får sova superbra alla tre så det funkar för oss. Men som sagt fråga mig igen om några månader haha:)

    Nej det var ju inte särskilt mycket ansträngning för att framkalla så mycket sammandragningar! Samtidigt så kanske din livmoder är så pass känslig att det är fullständig vila från lyft och ansträngningar, hur nu det ska gå ihop med vardagen?! Vad säger läkarna om det? Skönt att bebis mår bra<3 Hur kunde de se att livmodern betedde sig konstigt? Små kramper typ? Ja så otroligt bra stt du åker in och kollar! 0,5 cm är ju ändå ?en del? inget att oroa sig över men ändå bra att ha koll på...

    Jag har det rätt lugnt nu för tiden när jag vilar mycket. Men så fort jag blir stressad eller ansträngd så får jag en del och efter det mörker jag att livmodern blir mer lättretlig. För SD av ingenting . Men har jag vilat några dagar så klarar den mer... men är ju snart i v 36 så om ca två veckor får den gärna börja påverkas lite haha. Då blir det maraton och storstädning som gäller !!:)
    hehe ja du kommer kanske inte sova jättebra om en månad - men förhoppningsvis kan din dotter sova igenom alla matningar etc med lillen ;)

    nä min livmoder verkar sjukt känslig - men har dock lugnat sig väsentligt sedan jag fick mina tabletter igår. tydligen kan de göra att blodtrycket sjunker en del så får kolla på måndag. har haft någon enstaka sammandragning nu bara. 
    På nätterna har jag börjat märka att jag vaknar och har riktigt ont i övre delen av magen - tror det är tarmarna som bråkar - men det är ordentligt smärtsamt och har alltid försvunnit till morgonen som tur är, någon du/ni känt av?

    under CTG får de ju en sån där kurva där hon såg tydligt att livmodern får som du skrev 'småkramper' istället för att vara avslappnad som den borde vara när man vilar. och nej jag har ju knappast 'råd' att tappa 5mm på livmoderhalsen i veckan direkt så hoppas inget nytt hänt till på måndag!

    ja i v 36 behöver man ju inte oroa sig lika mkt för för tidig födsel - men förstår att du vill ha klart om det blir en vaginal förlossning eller kejsarsnitt såklart innan bebis är på G!
    jag gick in i v 30+0 idag - känns också som en milstolpe Solig 
    ja jag kommer nog börja storstädning och fönsterputsning i v 37Tungan ute tänkte bara klara mig dit först! Nu kör vi!!!
  • Inalina
    jaktenpaflow skrev 2019-03-16 09:02:50 följande:

    Okej vad skönt, hoppas verkligen att de hjälper och att du inte får några andra jobbiga biverkningar av dem<3 Håller verkligen tummarna! Men åh grattis till 30+0! Stort steg det där tyckte jag att gå över 30 hela veckor. Viktigt för lilla bebisen också:)

    Har känt ax exakt det du beskriver om magen! Fick stan som kramp i övre delen, kände mig nästan magsjuk om du förstår Hir jag menar? Det gick över efter några dagar/veckor. Tror som du säger att magen ät inne i en tillväxtfas och att sllt pressas undan och uppåt. Speciellt när msn ligger ner!

    Haha vårstädning i v 37 låter som en bra mål tycker jag:))


    Hej! Tyvärr var lyckan över medicineringen kortvarig- igår hade jag sammandragningar hela dagen och i natt bestämde jag mig för att klocka dem då de kändes väldigt regelbundna och de kom var 3e minut. Ringde till förlossningen på sjukhuset här och de tyckte jag skulle komma in. Gjorde ctg där där de givetvis såg mina sd och de mätte även tappen som hade minskat från 38mm i torsdags till 31 mm igår så uppenbarligen ganska påverkad av så täta sd :( fick tredubbla medicinen och de tyckte ev de hittade lite bakterier så fick ny medicin mot bakteriell vaginos som jag börjat ta nu.

    Det är inte strikt sängläge förrän tappen är ca 2cm men dit vill jag ju inte komma än!! Har mitt återbesök hos läkaren i morgon och får hoppas att inget mer är påverkat då.. känns trist om jag inte kan vara ute mer i vår med det underbara vädret som kommer nu men kommer såklart göra allt för att bebis ska stanna inne. Aja inget kul inlägg från mig men sammandragningar ska tas på allvar om de inte bara kommer då och då.. glad att jag litade på minmagkänsla. Kram!!
  • Inalina
    Hoppomliv skrev 2019-03-17 10:35:04 följande:

    Hej alla!

    Jag trodde aldrig att jag skulle få komma till denna tråd, det här är helt sjukt men idag har jag plussat för första gången i mitt liv! Efter 5 IVF-behandlingar och 78 ägg så verkar detta ha satt sig! Har gråtit hela morgonen, kan inte fatta att det är sant!


    Underbart med fler personer i tråden- stort grattis!! Den känslan är ju magisk :)!!
  • Inalina
    jaktenpaflow skrev 2019-03-17 21:19:23 följande:

    Nämen fy vad ?läskigt? och obehagligt!! Så jobbigt också med så mycket sammandragningar, vet de varför du får det? Du visar inga andra tecken på andra infektioner? Nej det förstår jag, är du inlagd nu? Är du sjukskriven? Hoppas verkligen att de lugnar ner sig lite nu och att bebis stannar där inne några veckor till! Förstår att det är jobbigt att inte kunna vara ute så mycket men om ett par månader kanske du får ta härliga barnvagnspromenader istället:) Eller öppna fönstren och dra fram en stol i solen:) Så bra av dig att du litade på din magkänsla och åkte in!<3 Vad säger din man, blir han orolig?

    Själv har jag inte känt så mycket sammandragningar men hade några stycken idag som car väldigt obehagliga, gjorde nästan lite ont. Bebis är så konstigt placerad också långt ut på sidan vid midjan att det kändes som att jag fick håll gånger 10... Har haft så ont i mitt blygdben att jag inte kunde gå på några timmar :( Annars en väldigt aktiv och livlig bebis idag:)

    Kram <3


    Jag har tydligen en överkänslig livmoder eller nåt sånt- sen tyckte de att de hittade någon bakterie också så jag fick nya tabletter jag ska ta i 6 dagar mot bakteriell vaginos. Så jag hoppas det är därför så det försvinner sen!

    Nej jag äta inte sjukskriven men ska till läkaren kl 10 och får se hur det går o vad de säger då. Jag får jobba hemifrån nu så får vi se vad som händer. Helst ville de ju att sammandragningar ska sluta helt men det har de inte gjort (sen svårt att säga hur många jag får på natten ?) men de är inte regelbundna nu iaf- igår hade jag kanske 10-15st under dagen. Hoppas inte er har påverkat tappen något mer- det är ju min största fasa såklart. Bebisen verkar gå bärsärk där inne i alla fall och hon hade mkt fostervatten och plats tydligen (trots att hon vägde 1700g redan i lördags natt)... men jag skulle gärna se att hon dubblar sin vikt innan hon kommer ut <3

    Man går ju igenom de här sakerna tillsammans och min man tycker det är jobbigt då han har en del resor planerade nu så han oroar sig mest för att jag ska vara ensam här hemma tror jag. Psykiskt är det ju därför jobbigt för båda men han springer som en galning här hemma och fixar allt, städar tvättar hämtar vatten medicin och handlar springer på apoteket ja you name it ;) så han är ju ett jättestort stöd. Och en lugn person så det är skönt- han litar på mig och besluten jag tar så var uppe på 3 sek i lör natt när vi skulle åka in- och han hade packat väska med apelsiner tidningar o grejer innan jag ens fått på mig kläderna haha! (Han är rätt rationell som person ;))

    Det är foglossning du har med blygdbenet? Låter tufft med smärta- det har inte jag så alltid något att vara lite glad över. Tar du det jättelugnt eller går du promenader o sådär? Kram!
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF