Inlägg från: Inalina |Visa alla inlägg
  • Inalina

    Vi som blivit gravida efter IVF

    BaKu skrev 2019-05-06 11:49:13 följande:
    Tänk på att bebisen inte ska röra sig mindre vara för att det närmar sig. Det är något man sa förr, men minskade fosterrörelser är lika allvarligt mot slutet så det är bra du känner :) jag kände mycket ända till han var ute. Kanske lite annorlunda mot slutet bara eftersom det var trångt och han var mer fixerad.

    Inte långt kvar nu! Känns helt galet att jag nyss var där de flesta här inne är och det kändes som det var så långt kvar för alla andra. Nu är min plutt 3,5 månader...
    Tack =) nej då jag är glad att hon rör sig - själv känner man ju sig mer stressad när man rör sig så mkt men skönt om bebisen är mindre stressad när hon håller på med sina kickboxing-fighter...

    svårt att förstå att man kommit hit nu, har inga besök hos läkare/bm förrän bf veckan nu den 20 maj! har slutat med all min medicin nu och har ju väldigt mkt sammandragningar men inte som gör särskilt ont ännu. ska bli spännande att träffa henne och att gå igenom en förlossning.
    Idag ska jag på en gravidmassage!! =)

    tänk att din bebis redan blivit så storHjärta  läste att du hade lämnat från dig honom nu några timmar för första gången, starkt jobbat och förstår att det var ett kärt återseende. har svårt att föreställa mig det där själv, vi sk aju som sagt vara i sverige 1 mån när hon förmodligen är mellan 2-3 mån i sommar och jag vet inte om svärmor förväntar sig att hon ska bli lämnad ensam med bebisen nägra timmar men det kanske hon inte gör när jag ammar.. jaja vi måste få göra vad som känns rätt för oss i alla fall, har börjat känna mig nervös och orolig över hygienen omkring bebisen med folk som ej tvättar händer etc, måste ha en plan för hur jag ska förbereda folk innan vi gör entré känner jag, börjat noja mig väldigt mkt för att folk ska pussas och ta på henne med baciller Obestämd ska försöka prata med mannen om det där, kanske kan det hjälpa.
    Kram!!
  • Inalina
    LillaAw skrev 2019-05-06 17:48:24 följande:
    Tack för tips :) har stödstrumpor varje dag för att kunna leva haha.. har fyra par som vår varva i tvätten. Tar även kalla duschar som hjälper lite samt att dricka mycket. Att det ör lite svalare nu har även hjälpt. Jag hopppas föda vaginalt, känner att jag knappt läst eller förberett mig för förlossningen men tänkt läsa någon bok nu när man ändå är så bunden till att ligga hemma. Jag hoppas verkligen slippa gå över tiden men vet att det är vanligast egentligen...

    hur går det med dina sammandragningar? :) inte långt kvar nu
    ok jag förstår ;) här i schweiz får man stödstrumpor på försäkringen som går upp hela vägen på låren också, känner att det är lättare att ha klänning o kjol när de ser ut som vanliga strumpbyxor för alla andra :) om du sk läsa en bok vill jag föreslå Föda utan rädslaHjärta

    jag hoppas också slippa gå över tiden, men inser ju också att jag inte kan göra så mkt åt det. och min anledning är egentligen ganska 'praktisk' då jag vill att bebisen ska hinna få sin 2 månaders vaccin innan vi åker, och då måste hon födas senast typ 23 maj. men ska försöka tänka bort det, och tänka att det löser sig ändå.
    sammandragningarna är mkt värre på eftermiddagarna och nu har jag börjat känna lite mer mensvärk till och från men inte som att något är på g direkt ändå.. 
    har du känt några sammandragningar?
  • Inalina
    Jilka skrev 2019-05-06 20:29:39 följande:
    Min lilla krabat (som snart är 4 mån stor!!!) rörde sig mer och mer innan förlossningen. När jag ringde in till förlossningen för att få sovdos för mina förvärkar (som visade sig vara värkar så sovdos behövdes inte) så frågade jag dem om jag skulle oroa mig för att han sparkade ovanligt mycket. Han hade varit helt crazy i ett dygn. Men hon på fl sa glatt att ett aktivt barn är bara goda tecken. Ett stressat barn rör sig mindre.

    Jag följer för övrigt fortfarande tråden och det ska bli så spännande att läsa om era förlossningar. Här rullar saker på. Jag trivs fortfarande som förälder och det kommer kinkiga dagar och bra dagar och någon gång ibland riktigt jobbiga dagar. Då tänker jag att det är min lilla älskling som lär sig nåt nytt, och sen så kommer bra dagar igen. Just nu har han en jobbig period där han kan vägra bröstet i perioder. Han äter alltid tillslut men det tar tid. Det är lite enerverande. Han kan inte heller ta flaska så ersättning går bort. Han bara tuggar och skrattar åt flaskan. Det är lite synd för jag hade gärna kunnat ha barnvakt, och jag hade tänkt försöka fasa ut amningen när han är sex månader och äter mat (och ge ersättning om han inte blev mätt). Jag får så ont i lederna av amningshormonerna. Men men. Vi får se hur det blir. Kanske lär han sig eller så kan han kanske dricka ur pipmugg så småningom. Det ska bli spännande att börja med lite mat snart!

    På onsdag har det gått ett år sedan återinföringen av embryot som blev han. I framtiden när han är äldre har jag tänkt fira, och göra som tradition att vi ska donera någonting eftersom han blev till av donerad sperma. En liten hyllning till donatorerna liksom. Vi får se om jag hittar på något även i år, trots att han inte själv kommer förstå att vi firar :)
    åh så kul att höra från dig! tänk att det gått 4 mån sen lillen kom - helt overkligt! skönt att höra att han var aktiv hela tiden innan förlossningen och att det var ett gott tecken :)

    ja vi är ju rätt många som ska få bebis nu i princip inom en månad, jag hoppas de andra tjejerna postar här med när det är dagsHjärta
    jobbigt att han inte tar flaskan men skönt att du kan amma även om han bråkar lite ibland ;) blir han ledsen när han inte kan ta bröstet eller bara lite ointresserad? kan tro att det händer väldigt mkt nu i den där åldern!! kör du sittdelen eller liggdelen i vagnen? häftigt med årsdagen!!är väldigt imponerad av dig som tar hand om en bebis självSolig
  • Inalina
    Akira Öken skrev 2019-05-06 22:06:51 följande:
    2,5 vecka!!!!!!
    haha japp GALET!
    jag skulle verkligen rekommendera dig att köpa stödstru,por till flyget då det är svårt att lägga upp fötterna nånstans (om ni inte åker första klass hehe)
    jag har tunna strumpbyxliknande som jag tycker är väldigt bra men du får väl se vad som finns på apoteken i sverige och kanske fråga om råd eller googla vad folk föredrar :)

    Njut av er weekend, är det sista resan innan bebis?
  • Inalina
    Jilka skrev 2019-05-07 13:05:34 följande:
    Ett tips är att läsa "praktika för blivande föräldrar", den lugnade mig mycket vad gäller hygienen!
    tack den har jag faktiskt hemma!! =)
  • Inalina
    Ellencassandra skrev 2019-05-07 16:42:02 följande:

    Hej på er :) här är det 26 dagar kvar till BF. Det känns så sjukt. Egentligen kan hon ju komma när som. Men det känns som det säkert går över tiden ;)

    Det börjar bli riktigt tungt och jag har svinont. Tänk att man haft foglossningen redan från v 17 typ. Varit hemma sen v 24. Men tiden har gått snabbt ändå.

    De i fb gruppen vill ju fortfarande gärna att ni som inte är med skulle ansluta er :p men inte som anonyma då. Men förstår som sagt om ni inte vill men tänkte bara nämna det ;)

    Det börjar verkligen närma sig för oss alla. Ihhh så spännande! Igår skrev jag klart mitt förlossningsbrev :) BB väskan är packad. Känns som jag e ganska redo fast hon får gärna komma om några veckor!

    Läser iaf allt ni skriver :)

    Inalina, förstår det där med hygienen. Jag kommer ha framme en handsprit flaska i hallen där alla ska använda den xD kommer också va noga. Men tror de flesta är förstående ändå! Å man kan ju tyvärr inte skydda bebis mot allt..

    Kram på er!


    jag har också skrivit mitt förlossningsbrev :) och packat väskan även om jag knappt har någon aning vad jag lagt i /tagit ur de senaste veckorna haha! ingen i tråden verkar ha fött särskilt tidigt vilket ju är skönt att höra. jag har en annan väninna som precis fick sin son 8v för tidigt i helgen :/ hon fick havandeskapsförgiftning så de hade inget val. men är jätteglad att vi i tråden klarat oss bra från sånt hittills!! 

    tack för tips om handsprit, ja här hemma kommer jag ju också ha det- mitt problem är när vi kommer bo hos andra i sommar, kommer nog köpa handsprit/gel och placera ut i de olika hemmen helt enkelt! 

    ska bli så spännande nu att se vem som är på tur =)
    kram!
  • Inalina
    gammelpysen skrev 2019-05-07 18:01:23 följande:
    Vem som står på tur hoppas jag verkligen är jag 10 dagar över tiden i morgon!!
    hahaha ja det vet jag ju ;) klart du är på tur - sen är vi några stycken som har typ samma vecka så jag tänkte nog på det. men det är absolut DIN tur för bebisHjärtaBaby
    hur känns det?
  • Inalina
    gammelpysen skrev 2019-05-08 06:51:07 följande:
    Det känns faktiskt riktigt jobbigt och tråkigt att det gått så här länge utan bebis. Inga tecken på att något händer heller så nu är jag inställd på igångsättning på måndag. Ska till BM idag för ett sista försök till hinnsvepning. Hoppas att jag är mer mogen än senast annars kan igångsättningen bli en långdragen historia... fick information om att det kan ta 2 till 3 dagar om man måste mjuka upp livmoderhalsen också!!!

    Försöker tänka att det förmodligen är mina sista dagar någonsin som gravid. Här har man längtat i många år så vem är man att klaga... men det är givetvis otroligt tungt att ha behövt gå igenom så mycket hittills.
    ja jag antar man får försöka vara glad att bebisen inte kommer för tidigt i alla fall - men det är såklart att de flesta verkar vilja ha en vältajmad baby utan att gå över en enda dagFlört hur gick din hinnsvepning? jag har flera vänner som gör/ska göra det nu och själv är jag väl lite kluven till att prova - men klart när jag är 40+ tvekar jag säkert inte längre..

    hoppas du fortfarande känner dig pigg, jag har bett om sjukskrivning från idag så jag ska slippa tänka på jobbet nu framöverSolig
  • Inalina
    Ellencassandra skrev 2019-05-08 08:39:41 följande:
    Vad härligt :D skönt å ha det mesta klart :)

    Oj. Ja vi har haft tur här! Så skönt att man kommit så pass långt att bebis är typ färdigbakad :) nu kan dom ju komma när som helst ;) känner du dig redo inför förlossning? :D

    Ja men det låter bra. Jag hade nog varit ännu mer nojig om man fått under vinterhalvåret. Även om jag vet att man såklart kan bli sjuk på sommaren också!

    Jaa! Gammelpysen det är din tur strax å sen kommer vi efter ;)
    jag känner mig ganska lugn här, nu är bebisen färdig där inne och väldigt välkommen närsomhelst för min del :) tror jag är hyfsat redo för förlossning också, hur känner du? har du gjort några andningsövningar och är din partner redo?

    jag håller med dig helt  - jag hade inte rest med henne som 2 månaders om hon fötts på vintern, förhoppningsvis kan vi ju vara ute en hel del i sommar också. 

    vi har inte bestämt hur vi gör över julen ännu - är inte så sugen på att vara i sverige när det är så kallt men det är ju en tid när alla är lediga så man faktiskt kan träffa folk... 

    tycker jag har lugnat mig lite med bacillskräcken de senaste dagarna, risken att de ska bli allvarligt sjuka är kanske ganska liten ändå. Hoppas jag kan amma så hon får skydd den vägen i alla fall. 
  • Inalina
    tossaliten skrev 2019-05-08 08:52:36 följande:

    Mysigt för alla er som snart har bebisen hos er. Här är man i v 22 så ca 16 v kvar (ska snittas).

    Känns som en evighet men glad att jag är gravid under sommaren för även om det blir varmt har man ju mer att ägna sig åt då.

    Vi har precis börjat fundera på inköpen. ????


    ja men alla faser av graviditeten har ju sina fördelar - i dina veckor mådde jag väldigt bra och man var ju inte stor som en val ännu ;) tog ni reda på kön vid RUL? och visst hade du barn sedan innan? eller har jag bara fått för mig det... sorry i så fall!

    roligt med inköp, har man bebis sen tidigare borde det ju inte bli lika crazy dock känner jag ;) tror man lätt går lite all-in med första! just nu har vi rätt kallt i schweiz vilket är bra då vi har ganska mkt varma kläder till lillan som jag var orolig att hon inte skulle kunna använda.
    Kram!
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF