Inlägg från: tossaliten |Visa alla inlägg
  • tossaliten

    Vi som blivit gravida efter IVF

    jaktenpaflow skrev 2019-04-05 11:07:21 följande:

    Oj oj oj tjejer! Jag är i chock! Det blir bebis idag!!

    Skulle ju till läkaren för att få slutbedömning om jag får föda vaginalt eller om det blir snitt. Fick först träffa en läkare som hade svårt att tyda ultraljudet och hur nära moderkakan låg utgången. Så hon kallade in överläkaren som även var specialist på ultraljud och han tyckte den var väldigt nära utgången och flyttade över oss till hans rum där det fanns en mer avancerad maskin.

    Där såg han att moderkakan nästan gick ända fram till kanten på inte livmodermunnen(där bebisen ska ut). Sen började de kolla blodkärl och blodtillförseln och då kunde de se att det fanns blodkärl från bebisen mellan bebisens huvud (som ligger ner och trycker på utgången) och själva utgången. Så om förlossningen skulle starta så finns risk att det börjar blöda och då i värsta fall att det börjar blöda från bebisen. Så där och då säger dem efter att de förklarat detta att ?Därför gör vi kejsarsnitt på dig idag och tar ut bebisen????????? Varpå jag börjar gråta av chock, glädje, rädsla ja ni kan ju tänka er alla känslor.

    Sen tar de in oss i ett rum och går igenom vad som kommer hända. Får fasta i 6 timmar sen gör de snittet. Hjälp haha!


    Åh spännande. Vilken vecka är du i?
  • tossaliten

    Är det någon mer än jag som har problem med lite ångest och oro? Alltså inte bara nu utan även innan graviditeten?


    Jag äts upp inifrån av oro hela tiden. Vill komma förbi v 25 så man är säker på att man känner bebisen (känner de nu då coh då men det är ju så pass diffust så man ändå blir lite osäker) och om det händer nåt så finns det en chans att bebisen överlever.


    Jag ska till bm idag för en annan sak och tänkte då be om att lyssna på hjärtljuden, tror ni det går i v 17+3(4)??


    jag måste också prata med henne om min oro för det kan ju knappast vara bra för bebisen att jag går runt och är orolig?


    Någon som vet om man kan få extra UL pga oro i graviditeten, om man har denna problematik i anamnesen sedan förut??

  • tossaliten
    gammelpysen skrev 2019-04-09 09:44:47 följande:
    Det är nog väldigt vanligt med oro, speciellt i vår situation. Jag fick ett extra läkarbesök inkl UL när jag var ungefär i din vecka. Prata med sin BM om det. Verkar hon Bra?

    ja eftersom jag har en ångestdiagnos i botten också så gör det ju inte saken bättre. Var i väg till bm i dag och fick lyssna på hjärtljuden. Hon förvarnade mig att det inte är säkert man hör nåt såhär tidigt och när jag har moderkakan i framvägg. Är i v 18 nu. 


    Hon hittade dock bebisen en kortis innan den drog iväg ;) har en väldigt livlig bebis men hon hörde att den rörde på sig och hjärtljuden en kort stund så det var skönt att få det bevisat att det ÄR bebisen jag känner och att hen lever! :)


    Vi bokade in varannan vecka nu, först RUL om 2 v sedan ny kontroll hos henne om 2 v efter det! Vill jag ha oftare är det okej sa hon. Då får jag bara höra av mig. HOn är superbra!

  • tossaliten
    Inalina skrev 2019-04-10 17:18:07 följande:
    vad har du köpt för bröstpump? och köpte du den efter att lillen hade fötts? har sett att det finns både elektriska och 'vanliga' och funderar på om man ska köpa det innan eller efter - när man vet om det funkar liksom...

    har 2 BHar jag kan ha nu som räcker runtom också - så lever i dem så länge :) mina bröst känns inte jättestorta dock men det kommer kanske när mjölken är där :)

    ja kanske kan ha candide-kudden i babynestet - men skippa när hon ska sova 'för natten' så det inte ligger något onödigt i sängen. här rekommenderar de endast 'sovsäck' till bebisen - alltså inga filtar etc - det ser ut som en klänning som man knäpper på som funkar som en sovsäck till bebisen. vet inte hur vanligt det är i sverige? hade aldrig hört talas om dem innan i alla fall...

    hoppas lillen mår bra nu och att magontet gav sig!! Kram

    Tips från mig är att ha hemma innan bebisen kommer för OM du inte kan amma s har du ingen vidare lust att åka iväg och köpa en DÅ för då vill du bara ha ut mjölken :p


     


    Gällande bröstens storlek så växte mina rätt mkt under graviditeten men på den klassiska dag 3 så kändes det som de skulle sprängas! Bad t o m min dåvarande man att googla "om bröst kan sprängas!" haha haha haha

  • tossaliten
    BaKu skrev 2019-04-11 17:07:35 följande:
    Haha, ja det var helt sjukt. Dock kom det nån dag senare för mig, men såg ut som jag hade basketbollar som bara stod rätt ut. Helt sjukt :-P
    Ja visst är det helt galet. Gick från A till DD eller till och med E. Jag var liksom inte van vid det ;) haha har redan gått upp 1-2 stl nu och är i v 18, 19 snart. Mina vanliga ramlar dom nästan ur haha så jag har mest sporttoppar nu. Vill inte köpa amnings BH än eftersom jag vet att de kommer växa ännu mer haha
  • tossaliten

    Tycker tiden bara såsar sig iväg...går sååå långsamt känns det som, när man är mitt uppe i det, men när man tänker efter så går det ju ganska snabbt.


    är i v 19 nu och har alltså gått halva tiden (ska snittas så blir 1-2 v innan BF).


    Känner mig fortfarande lite orolig. RUL är om ca 1 v. Jag har känt svaga rörelser sedan v 15. Varit lite mindre av dom senaste veckan vilket gjort mig lite orolig men i dag har det satt igång igen och känt av bebisen flera gånger. Det gör mig lugnare. 


    Snart är det vår och allt som blir då, då brukar tiden gå snabbare, för att inte tala om sommaren.


    Efter RUL ska vi börja fundera på allt man behöver inhandla. Ska inte inhandla förrän efter v 25 men vill planera! :)


    Tiden går så mkt snabbare än man tror, speciellt i efterhand ;) eller vad säger ni andra som är i slutet nu?

  • tossaliten
    Akira Öken skrev 2019-05-02 19:36:46 följande:
    Hej! Hur gick ultraljudet? Hoppas att tiden efter könbsnlutw snabbare! Jag är inte i slutet än, men tycker definitivt att det går snabbare för varje vecka som passerar. :)

    Var på RUL för ca 1 v sedan och allt såg finfint ut! 


    jag har haft lite oro för att bebisen inte är lika fartfylld varje dag och att jag faktiskt vissa dagar inte tycker jag känner den alls, men är ju i v21 (snart 22) så kanske inte helt konstigt. Har även moderkakan i framvägg så känner den ju mest nedtill och på sidan fortfarande...


    Men känns bra och vi fick veta att det var en liten tjej vilket känns roligt då jag har 2 killar sedan tidigare.

  • tossaliten
    Akira Öken skrev 2019-05-02 19:48:32 följande:
    Vilka fina nyheter! Jag kände också tydliga rörelser rätt sent och har också moderkakan i framvägg. Nu, i vecka 25 sparkar bebisen som bara den. :)
    Jag kände tidigt, redan i v 15 då jag visste att det var bebisen men det har ju inte varit riktigt så frekvent. nu känner jag den nog varje dag...men vissa dagar mer subtilt på nåt sätt :) man blir ju lite nojig haha
  • tossaliten

    Mysigt för alla er som snart har bebisen hos er. Här är man i v 22 så ca 16 v kvar (ska snittas).

    Känns som en evighet men glad att jag är gravid under sommaren för även om det blir varmt har man ju mer att ägna sig åt då.

    Vi har precis börjat fundera på inköpen. ????

  • tossaliten
    Inalina skrev 2019-05-09 09:00:11 följande:
    ja men alla faser av graviditeten har ju sina fördelar - i dina veckor mådde jag väldigt bra och man var ju inte stor som en val ännu ;) tog ni reda på kön vid RUL? och visst hade du barn sedan innan? eller har jag bara fått för mig det... sorry i så fall!

    roligt med inköp, har man bebis sen tidigare borde det ju inte bli lika crazy dock känner jag ;) tror man lätt går lite all-in med första! just nu har vi rätt kallt i schweiz vilket är bra då vi har ganska mkt varma kläder till lillan som jag var orolig att hon inte skulle kunna använda.
    Kram!

    Tyvärr så har jag väldiga problem med foglossningar redan så är heltidsjukskiven :( så känns som en lååång sommar.


    Ja jag har 2 barn sedan tidigare men dom är nästan tonåringar så jag har inga saker kvar från dom, så måste köpa allt nytt igen.


    Vi har inte köpt nåt än men vi har börjat kolla lite begagnat mm så vi kanske inhandlar lite närmaste tiden.


    Ja vi tog reda på kön. Någon som vet hur "säkert" det är. Vi hade en barnmorska som har jobbat i ca 15-20 år...borde ju vara rätt säkert då va? Annars tror jag inte de säger så mkt om det?

Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF