Inlägg från: Inalina |Visa alla inlägg
  • Inalina

    Vi som blivit gravida efter IVF

    anina skrev 2019-05-14 22:38:39 följande:

    BF+4 imorgon och ingen bebis än. Var inne och kollade ifall kroppen var redo för igångsättning idag, vilket den inte var. Ny koll på fredag.

    Hade inte alla räknat med att gå över tiden. Såå drygt. Hoppas ni mår bra alla. Kram


    nej vi är ju flera här inne som aldrig trodde man skulle få vänta på bebis till v 40+, men självklart är det ju bättre att de får bakas färdigt där inne där de har det lugnt o tryggt :)
    hoppas dina gravidbesvär försvinner när bebisen är här!!! lycka till på fredagHjärta
  • Inalina
    tossaliten skrev 2019-05-15 08:27:42 följande:

    Tiden går långsamt känns det som, är i v 23 nu, men samtidigt snabbt konstigt nog.


    Jag är fortfarande nojig över allt och tycker det är svårt att handla saker fast jag gärna vill... :( Rädd att man ska stå där med saker och så ingen bebis :( 


    Jag har bara gått upp 1-1,5 kg hittills och är lite rädd att det ska säga PANG så är det 20 kg +. Hur såg er viktuppgång ut?

    Någon här som varit på Ullared och handlat bebisprylar? Isf hur såg det ut, är det värt att åka dit? Har nästan 40 mil dit nämligen...


    känner igen mig helt - tyckte också tiden gick sjukt långsamt - men man får försöka njuta av här och nu och hålla ett positivt mindset. jag tror att alla i den här tråden har lite svårare än andra (som inte haft svårigheter att bli gravida) att släppa allt och bara vara glada över graviditeten, vi har ju kämpat så länge. köp lite lagom med saker, det är ju ändå roligt när det blir lite 'verkligt' med exempelvis en babysäng, en vagn eller liknande.

    Nu har du kommit så långt också och oron blir lite mindre vecka för vecka när man vet att bebisen växer och att vården är fantastiskt i Sverige att ta hand om för tidigt födda exempelvis om det skulle hända. 
    jag hade inte gått upp så mkt i din vecka - men nu i v 38+6 tror jag att jag ligger på 18kg+ - dock känner jag mig inte särskilt 'överviktig' och är ganska lång så kanske syns det inte så mkt pga det Flört får hoppas amningen funkar sen så kilona rinner av en hehe...
    vill också tipsa om att köpa bebisgrejer på blocket eller marketplace/facebookHjärta
  • Inalina
    jaktenpaflow skrev 2019-05-14 13:38:03 följande:
    Vad skönt att inte behöva äta någon medicin längre iaf! Bara en tidsfråga innan bebis kommer:)) Helt rätt att försöka njuta av egentid nu i slutet och bara få vara du:) Blir ju en otroligt härlig men intensiv tid som kommer.

    Vi har använt Sempers magdroppar och bifi baby plus droppar, magmassage, ligga mkt på mage, rapa efter och under måltider, studsa på pilatesboll med bebis i famn. Sen bytte vi Bvc d droppar mot holistic d droppar... Hmm ja det var nog allt haha! Ja han växer så det knakar från 2800g till 4500 gram på snart 6 veckor. Han är nu 55cm lång:)

    Ja underbart med syskon men tycker ni tänker helt rätt och njuter i nuet och ert mirakel! Den första tiden går ju så fort och de små förtjänar verkligen att få all uppmärksamhet!

    Ni måste ju ha underbart väder nu?!
    ja jag känner att jag har ett helt annat lugn nu och jag tycker t.o.m. sammandragningar klingat av litegrann?? haha , var nog mer stressad än jag trodde av att mannen skulle åka i väg när jag var i v 35-36 och att jag skulle behöva föda ensamFörvånad eftersom jag gärna ser att hon kommer inom närmsta veckan så ligger jag inte på latsidan längre utan städar, plockar ur diskmaskinen, går på stan, träffar vänner etc. och dricker hallonbladste haha!

    bra, jag har semper magdroppar hemma så känner mig kittad haha!
    wow låter som att han växer ritkgit bra - vad härligt!!! en liten rultis nu då? vad har har för stl i kläder nu?

    jag har inget emot en knubbig bebis här, i alla fall inte när hon väl är uteSkrattande!
  • Inalina
    mulin skrev 2019-05-15 13:03:03 följande:
    Ja det var inget jag vågade tro alls. Men ibland ska man väl ha lite medgång i livet också :)

    Har inte hunnit läsa så jättemycket bakåt i tråden än men är du gravid nu eller har du nyligen fått barn? :)
    hehe ja nu får du njuta ordentligt :) (innan ev gravidbesvär dyker upp också ;)

    förstår att det skulle vara väääldigt mkt att catcha up på i tråden om du ska veta allt om folk här i tråden ;)
    jag är i v 39+0 idag så börjar verkligen närma sig för mig!!! försöker städa ur huset så lillan ska vilja komma hit hehe! 
  • Inalina
    BaKu skrev 2019-05-15 21:03:20 följande:
    Hejsan! Jo vi mår bra!

    Han växer som en tok och växer ut i princip allt. Nu är vi på klädstorlek 74. Hans bedsidecrib fick vi skippa för nån vecka sen, liggdelen i vagnen börjar bli liten och babyskyddet kanske vi kan ha en månad till...roligt att han växer, men det är lite jobbigt att han är lång som typ en 7 månaders, men inte kan sitta än...Börjar också bli tungt att bära.

    Det har varit lite grinigare dagar till och från det sista, men har hänt så mycket i utvecklingen också så inte konstigt. Tror också det är en tand på gång, men det får vi se.

    Han sover bättre på dagarna nu vilket är skönt. Nu kan jag natta honom så han ligger själv, men lite bökigt eftersom han börjat vända sig. Har beställt en myspöl och hoppas kunna natta honom i den på golvet om dagarna så kan jag slappna av lite mer. Vi har sovrummen en trappa ner och vill inte behöva springa ner varje gång han ska sova eller lämna honom ensam därnere.

    Nätterna var lite bökiga ett tag, men blev bättre när vi bytte till hans spjälsäng. Han somnar oftast runt 21, vill äta vid två och sen sover han till 6. Oftast äter han då och somnar om. Inte ovanligt att vi får sova till 9. Så vi är extremt tacksamma för nätterna. Det enda jobbiga nu är att han är så tung att lyfta i och ur sängen på natten.

    Vi går på babysim och det funkar bra. Han verkar tycka det är roligt för det mesta.

    Nu börjar jag orka göra lite mer på dagarna också. Känner mig mer motiverad att åka iväg med honom och det är kul. Inte lika nervöst nu som i början. Också lite lättare nu när vädret börjar bli bättre och man faktiskt kan lyfta ut honom ur vagnen om han blir ledsen.

    Vi har lämnat bort honom vid två tillfällen i drygt tre timmar per gång. Det var jobbigt för mig att vara ifrån honom, men det gick väldigt bra. Lite problem att få honom att äta, men funkade även det tillslut.

    Enda saken som börjar bli lite jobbigt är att mannen inte kan natta honom. Innan har inte det behövts riktigt. Han somnade när han åt och sen sov han ju ändå inte mycket på dagarna. Så mannen behövde inte lära sig. Men nu äter han ju mer sällan och han behöver verkligen sina tupplurer. Nu försöker vi ibland, men det är svårt, dels för att mannen inte har riktigt "tålamod". Han ger upp när det inte gått direkt. Han tittar ju på hur snabbt det går för mig. Sen har han inte vanan och han blir nog lite nervös. Sen hinner ju lilleman bli övertrött så då måste jag till slut ta över.

    Nu sover han här bredvid mig i soffan och nyss skrattade han i sömnen och det känns overkligt då. Kan inte fatta att vi faktiskt har honom hos oss.

    Hur går det själv?
    så härligt o höra att ni mår bra =) han måste ju vara 4 mån nu ? förstår att han är tung redan, blir ju ordentlig träning för både dig o din man ;) 

    låter som att han sköter sig exemplariskt dock så att du/ni får sova en del i alla fall! men mätta nöjda bebisar sover väl bra kanske..:) roligt att ni börjat med aktivitet för honom också! ska kika lite på vad vi skulle kunna börja med i höst här, babyyoga eller nåt hoppas jag finns!
    har ni bokat in någon semester att resa i väg i sommar?

    förstår att det är jobbigt om ni inte känner att ni kan lugna/natta honom på samma sätt men det kommer nog =) kan tro att det fortfarande är overkligt - jag längtar som en tok efter vår lilla bevis nu, hade rätt ont i magen och mkt sammandragningar i natt men det har lugnat sig nu på morgonen. var ute och rörde mig massor igår och städade etc här hemma så vet inte om jag är mer överansträngd än lillan som egentligen är på väg...Flört

    hur kände du innan värkarna drog i gång på ritkgit? jag tycker det är så svårt att veta vad för tecken man ska leta efter och knappt sovit en blund i natt- när jag somnade drömde jag att jag hade värkar..jag har ju så mkt sammandragningar ändå som är rätt obehgaliga, och så svårt o veta om det är nåt jag ätit eller hård i magen som gör ont istället... suck...
  • Inalina

    Hej på er!!! I lördags natt den 19 maj kl 00:22 (dvs 22 min in på söndagen ;)) kom vår lilla älskling till världen!

    Hon är helt perfekt och så mkt kärlek vi känner trodde vi inte var möjligt. Vaknade av att jag hade samandragningar med 4 min mellanrum kl 08, men inga riktiga värkar (och har ju haft så mkt sd så visste inte om det var på riktigt eller inte..) 
    kl 11 började det göra ont och kl 13 åkte vi in till förlossningen. Kl 15 gick vattnet och sen var det otroligt intensivt värkarbete och jag fick lite lustgas som skulle ta udden av dem men den mådde jag mest illa av. slutade med att vi skippade all typ av smärtlinding och försökte fokusera på andning etc (lättare sagt än gjort!!!!!

    Vid 21 började krystningsfasen som tog väldigt lång tid och till slut var jag så färdig (efter 3 timmars krystning) så till slut sa de att antningen fick vi köra sugklocka eller lägga ett litet snitt så hon kunde komma ut. jag sa att jag ville bara få ut henne så de klippte lite och ut kom världens mest perfekta bebis. 

    Vi är så fantastiskt lyckliga och glada att allt gått bra. Hon hade ganska höga bilirubinvärden (gulsot) så har vart fram och tillbaka för provtagning i veckan vilket vart stressande men hon mår bra nu och vi har fått all clear =)

    Är fortfarande helt överväldigad och så otroligt kär i vår lilla älskling, och mannen är som förbytt - en vanligtvis väldigt rastlös person kan helt plötsligt sitta och gosa och titta på henne timmar i sträck. 

    nu försöker vi lära känna varann och lära oss lite tricks för att kunna sova om nätterna haha! Kram på er alla - och ni som väntar på era bebisar - det finns inget större eller mer fantastiskt ni har framför erHjärta

  • Inalina
    anina skrev 2019-05-25 20:53:09 följande:

    Hej.

    I onsdags morse 03:46 kom vår lilla tjej Amelia till världen efter en hemsk förlossning. bf+11. 2855 gram och 47 cm. :)

    I måndags åkte vi in för igångsättning. 8 timmar senare gick vattnet och värkarna startade. Ytterligare 34 timmar senare var hon ute med hjälp av sugklocka.

    3-4 gånger under förlossningen gick hennes hjärtslag ner (långt innan jag var öppen nog för att föda ut henne). Vid ett tillfälle låg det på 5-25 slag per minut. De var inne två gånger och tog prov från hennes huvud för att kolla hennes syresättning.

    Jag fick feber som steg trots tabletter. Fick även antibiotika eftersom det tog sån tid från vattenavgång. Kunde inte kissa själv pga epiduralen så de fick tömma mig och det var massor av blod i urinen.

    Strax innan 03 sa jag att jag orkade inte mer, värkarna var så starka och täta. Bm var hård innan dess, sa till mig att sluta gråta, att man gråter inte under en förlossning. Tog inte heller min emetofobi på allvar.

    Bm frågade om jag ville snitta, hon såg att jag var väldigt svag då, och vi tog beslutet stt göra det. Läkaren kom och sa att det var för stor risk när hennes huvud låg så långt ner i bäckengången. Istället ökade han värkarna med dropp och tog sen ut henne med hjälp sv sugklocka 45 min senare.

    Fick henne på bröstet, ganska blå och bm masserade ryggen. Sedan fick hon ut på neo och andas i mask medan de tog ut moderkakan och sydde ihop mig. Fick en grad 2 bristning (4 stygn) och en ytlig (3 stygn).

    Sen kom sambon in med en perfekt liten flicka. :)

    Har redan fått prata med en kurator om förlossningen och ska fortsätta med det.

    Idag har vi fått komma hem efter att ha sett hennes vikt vända från 2665 till 2685 senaste dagarna. :)


    Heeej! Åh grattis till att hon äntligen är här er lilla solstråle!!! härligt att höra! Men vad jag blir arg på hur du har behandlats under förlossningen!!! Du är ju verkligen en superhjälte som går igenom en tung fölossning med alla dina krämpor du fått under graviditeten! du borde bli behandlad som en stjärna och ingen ska säga att man inte får graåta på en förlossning!!!!! den människan borde få sparkenDemon

    Hoppas epiduralen hjälpte dig en del i alla fall, hon ser ju ut att ha fått upp vikten en del på slutet - tror du var lite orolig för att hon var liten? 

    Min lilla plutt vägde 3710gram men var tyvärr nere på 3400gram efter i princip 24h då hon svalt så mkt fostervatten så hon kräktes en hel del första dygnet. (så jag tycker det är orättvist att väga bebisen innan hon kräkts upp allt fostervatten man jag fattar ju att hon behöver en födslovikt ;)

    Kram på dig och hoppas ni njuter ordentligt!!!! 
  • Inalina
    Akira Öken skrev 2019-05-26 13:25:14 följande:
    Äntligen är hon här! Stort grattis och tack för att du (Och andra) delar med er!
    tack snälla! helt underbart! haft henne hemma drygt en vecka nu och det är fortfarande overkligt hur vi kunnat producera en så perfekt liten sak :) vi njuter av att lära känna henne dag för dag och se vad som funkar etc. blir inte mkt tid över till annat och försöker ju själv återhämta kroppen här hemma också. 

    vi har en barnmorska som komer på hembesök här varannan dag fortfarande tills lillan gått upp lite bättre i vikt. helt underbart! nu närmar det sig för dig - trimester 3 nu? Kram!!
  • Inalina
    Mjbo skrev 2019-05-26 21:52:32 följande:
    Har inte varit inne här på MÅNGA månader, men loggade in av en slump nu och såg att du fått din älskling, stoooort grattis till er!! <3

    Själv har jag bf om 3 dagar, på onsdag, och har tid då för igångsättning kl 09.00 på bf dagen. Var på kontroll av tappen i onsdags och va då öppen 1,5cm och mogen tapp, gjorde en hinnsvepning och slemproppen lossnade men inget mer än så hände tyvärr.

    Stort grattis till dig igen iallafall, all lycka till i framtiden <3
    Tack Hjärta det är fantastiskt!!! mirakelgrodan som vi kallar henne haha! 
    åh så spännande då är det verkligen på G för dig med!!! hör av dig när hon är här! Kram!!
  • Inalina
    Ellencassandra skrev 2019-05-26 22:08:42 följande:
    Stort grattis!! :) va roligt!! Nu är det inte många kvar i gruppen som ska föda :D en vecka till bf! Kramar
    tack snälla!! Åh så spännande för dig - allt kommer gå fint - kom ihåg att andas bara ;)

    Kraam!
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF