Inlägg från: Anonym (anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (anonym)

    Varför anses det så illa att vara emot abort?

    Anonym (Bakåtsträvare) skrev 2018-09-13 16:56:42 följande:
    Det är tabubelagt i sverige att anse att abort är mord... Då är man bakåtsträvare,fanatiker( religös) ,man vill förneka kvinnans rätt till sin egen kropp. Etc etc... Jag tror att en anledning är att man inte vill kännas vid hur psykiskt dåligt man kan må efter att ha genomfört en abort oavsett anledning, att säga att man inte ska få göra abort är enligt många ett sätt att neka kvinnor sin sexuellafrigörelse...eftersom risken alltid finns att bli gravid trots att man skyddar sig ( att sedan 99% av alla ofrivilliga graviditeter blir till när man Inte skyddar sig/skarvar med skyddet får man inte nämna högt) Skolundervisningen är sponsrad av RFSU och går ut på i stora drag ( baserat på vad mina nu tonåringar fick lära sig och det material de kom hem med)att ungdomarna ( barnen) får lära sig att " prova allt..gör det som känns rätt för dig.. Ligg med flera olika..man kan ha sex bara för att det är skönt för stunden...ha en kk...) Att det bästa sättet att skydda sig mot könssjukdomar och oönskade graviditeter är avhållsamhet,att vara sellektiv med vem man ligger med- att man ska vänta tills man är säker på att man både känner och älskar den här personen Innan man har sex med den, att använda kondom Och p-piller/spiral... Att det OM man blir gravid som tonåring istället för att direkt fråga om man vill ta bort " det" fanns ett annat allternativ.. Att man kunde ge bort sitt barn till adoption ..så som tex i USA där man också har en heldel sk " öppna adoptioner" där den biologiska mamman ( och ev pappan) får brev / får lov att skicka brev eller t.om får lov att hälsa på .
    I USA i vissa delstater är avhållsamhet det enda som lärs ut i vissa stater, i de staterna har de de högsta siffrorna av tonårsgraviditeter och könssjukdomar. I USA har ju vissa High Schools förskoleverksamhet så att tonårsflickor kan fullfölja skolan. I Mexico tillverkas skoluniformer för gravida flickor..
  • Anonym (anonym)
    Pripps Vichy skrev 2018-09-13 19:40:11 följande:
    Samma som för mord, om rätt skulle vara rätt. Det där med "kvinnans rätt till sin egen kropp" - ska egoismen gå före ett barns liv? Mycket obehagligt.

    När kvinnor föder sina oönskade barn och lämnar förlossningsavdelningen så fort de klarar av det utan barnet vem ska då ta ansvar 
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Svårt ämne) skrev 2018-09-13 22:07:42 följande:

    Är inte abortmotståndare men tycker att det borde vara lite mer krångligt att få utföra det. En något lägre gräns och krav på samtal innan abort tycker jag vore en bra idé. 


    Har aldrig varit mot abort, men när jag såg min slarviga lillasyster bli gravid hela elva gånger för att hon inte använt skydd, och gjorde abort så lättvindigt på löpande band. Ja då började jag tycka att det skulle kunna vara lite svårare, mer administrativt om det noterats att en ung person gjort abort upprepade gånger.

    Har personligen aldrig utfört en abort. Men jag hade svårare att få barn. och redan efter 27 års ålder slutade jag vara fertil. Lyckades få två stycken så jag är ändå lyckligt lottad.


    Någon som gör 11 aborter för att den inte klarar av att använda preventivmedel lär ju knappast kunna fungera som förälder.
Svar på tråden Varför anses det så illa att vara emot abort?