• Anonym (F)

    Varför anses det så illa att vara emot abort?

    Anonym (konstigt argument) skrev 2021-09-18 21:14:54 följande:
    Om du ska vara emot att jag mördar varje person som står i vägen för vad jag vill i mitt liv, så måste du först komma upp med en plan för hur det ska lösas istället.
    Det finns redan en plan för mördare. Samhället har redan lagar för det. 
  • Anonym (F)
    Maya84 skrev 2021-09-12 01:32:28 följande:
    Så vad tror du en massa oönskade barn som ska växa upp på olika hem och institutioner skulle kosta skattebetalarna?
    Fast Elsa skrev inte att de skulle födas, hon skrev att tjejen skulle använda preventivmedel.
  • Anonym (F)
    Anonym (konstigt argument) skrev 2021-09-18 21:32:36 följande:
    nu var det ju hur planen skulle se ut i det fall att inget mord skulle ske
    Du skrev att du skulle mörda.
  • Anonym (F)
    Anonym (Aborter) skrev 2022-01-04 20:12:13 följande:

    Ingen person får helt bestämma över sin kropp i sjukvården.

    Dessutom är det inte alls tillåtet med att fåbestämma allt över sin kropp, det är exempelvis olagligt att smuggla knark i en kondom i sin kropp.

    Kvinnor som vill göra en abort har blivit det oftast efter lagligt sex och de knullar ju inte för att få rätt till sin kropp utan för att njuta av sex och sedan ska samhället betala för deras aborter.


    Det är olagligt att smuggla knark. Punkt. 

    Vill du hellre betala för barnen? 

  • Anonym (F)
    Anonym (Pro life & vegan) skrev 2022-12-11 08:39:20 följande:

    Väldigt märkligt att säga att man inte ska ha någon åsikt. Åsikter har man väl om miljoner saker, och det är ju inte heller så att man bestämmer sig för att " nu ska jag ha en åsikt". En åsikt bara har man ju helt enkelt, vare sig man vill det eller inte.


    Att göra abort är VERKLIGEN att bestämma över en annans kropp. Det är att genomföra en dödsdom.För min del skulle jag aldrig någonsin ha penetrerande sex med en kvinna som inte delade min etik att även ett foster har ett stort värde.Jag skulle inte ha penetrerande sex med en kvinna som skulle göra abort om hon råkade bli gravid.


    Sen är det faktiskt så att just mäns åsikter många gånger  är det sim driver fram just aborter. Det är inte sällan det är mannen som först tar initiativ till aborten, som föreslår den och i vissa fall rill och med propsar på den.


    Dessutom handlar abortdebatten om så mycket mer än bara lagstiftning.Det är absolut öven en etisk debatt. Mitt budskap i den här frågan  till både män och kvinnor är bla detta: "Avstå från abort ÄVEN OM den är laglig. En sak är inte etisk bara för att den är laglig."


    Jag kan jämföra det med min tanke i djurfrågan,Jag är djurrättsaktivist, och jag  säger "Avstå från animaliska produkter.ÄVEN om de är lagliga, t.ex i denna perioden ifrån julskinka och sill. I detta nu massdödas t.ex. grisar. I detta nu sänks de ned och plågas i koldioxidgaskammaren för att folk tror att de måste ha deras kroppar till julen." 


    Jag hoppade av den dödskulturen för 23 år sen, och på samma sätt ser jag det stora antalet aborter som att de ingår i en dödskultur. (Sen vet jag att många andra djurrättsaktivister i Sverige är vänster och "inte har något emot aborter", men jag passar inte in  i något av de traditionella åsiktslägren/ åsiktspaketen vi har i Sverige.Jag går min egen väg.I utlandet har däremot "pro life and vegan" blivit ett gegrepp, även om det är okänt i Sverige.)


    Ja, det är jäkligt lätt att ha dina åsikter, eftersom du är en man och du behöver inte gå igenom vare sig graviditet, förlossning eller ta hand om barnet.
    Jag skulle aldrig ha sex med en man som inte kan se utanför sin egen lilla bubbla, och framför allt inte kan känna empati för alla oönskade barn som inte får leva ett värdigt liv. 
  • Anonym (F)
    Anonym (Pro life & vegan) skrev 2022-12-11 12:03:17 följande:

    Nu läste du ju inte nitt inlägg innan du svarade. Jag har inte sagt att man inte ska ha empati eller att bar inte ska ha ett värdigt liv. Duy läser in saker i mnitt inlägg som jag inte skrev. Jag är emot dödande helt enkelt. Därför valde jag vapenfri placering på den allmänna värnpliktens tid (ville inte bära vapen). Därför är jag vegtan och därför är jag abortkrtisk. Det handlar in om någon bubbla. Det handlar om icke våld - icke blodsutgfjutelse.


    Vad jag säger till BÅDE män och kvinnor är: "avstå från att döda, t.ex genom abort" trots attlagen tillåter det. Jag ar all rätt att förespråka en livsstil utan våld, utan blodsutgjutelse.


    Att göra abort är inte att döda. Om du inte klarad av att diskutera utan att använda värdeladdade ord, så faller dina argument platt. 


    Om vi ska se det krasst, så dör ju både kvinnor och barn pga att abort är förbjudet i vissa länder. Men det klarar du tydligen av att leva med, trots att du säger dig förespråka liv utan blodsutgjutelse. 


    Att inte vilja att andra ska få göra abort handlar inte om omsorgen om andra, det framgår tydligt när frågan diskuteras. 

  • Anonym (F)
    Anonym (Aborter) skrev 2022-12-11 12:31:48 följande:
    Hur kan mannen fly från sitt ansvar?
    Han behöver betala underhåll. 
    Dessutom kvinnor kan lämna bort barnet till myndigheterna 

    Att betala underhåll och sedan försvinna ur barnets liv, är att köpa sig fri från ansvar. 


    Dessutom, är det ett engångsligg så kan killen ljuga om sitt namn och då finns det ju ingen pappa. 

  • Anonym (F)
    Anonym (Pro life & vegan) skrev 2022-12-11 20:59:45 följande:

    Du missförstod helt mitt inlägg. Jag sa inget om "förbud" i juridisk menuing. Däremot sa jag att jag 
    är för att avstå från avbort även om lagen tillåter den. Exakt på samma sätt som jag som djurrättsaktivist argumenterar för att avstå från animalöier även om lagen tillåter konsumtion av såna. Jag är alltså mer intresserad av de etiska debatterna gällande tex abort och djur än av de juridiska.


    Jo, jag har faktiskt omsorg om andra. såväl djkur som människor, såvl födda människor som foster, och jag menar både att ett foster kan dödas och att jag har en klart och mycket konsekvent bra resonemang.


    Att jag valde vapenfri placreing var också av omsorg om andra. Jag vill inte döda. Att jag är vegan är pga omsorg om andra. Jag vill inte vara en dela v efterfrågan på uppfödmning och dödande av djur heller.


    Jag vet att du pratar om moral och inte juridik. Men det blir dubbelmoral när du skriver att du förespråkar en livsstil med ickevåld, samtidigt som du tycker det är ok att kvinnor och barn dör när de inte får göra abort. 


     

  • Anonym (F)
    Anonym (Pro life & vegan) skrev 2022-12-12 13:29:50 följande:

    Kopplingen är fullständigt solklar. i utlandet finns redan begreppet "vegan and pro life". I båda fallen handlar det om icke våld, om icke dödande, och där är kopplingen också till ett 3:e område fullständigt solklar. Därför valde jag att söka vapenfri placering på den allmänna värnpliktens tid.


    Sen så talar jag inte om att bestämma. DÄREMOT talar jag om att jag är för sådana värderingar hos både män och kvinnor att de värderingarna bidrar till att de inte efterfrågar abort.


    Det är inte så att aborterna i Sverige generellt sker i krissituationer. Väldigt många aborter är - att döma av vad människor själva har berättat ur sina egna liv - bekvämlighetsaborter enligt mitt språkbruk. Både från mäns och kvinnors sida.


    Inte sällan är det mannen som först föreslår abort. 


    Så dina åsikter om att leva utan våld sträcker sig inte utanför den västerländska världen, kvinnorna i fattiga länder känner du ingen empati för, tydligen. 

    Som sagt, du väljer russinen ur kakan. Du klarar inte av att diskutera frågan ur ett globalt perspektiv, utan du begränsar dig till kvinnor som enligt dig gör abort för bekvämlighetens skull. 
  • Anonym (F)
    Anonym (Pro life & vegan) skrev 2022-12-11 22:08:58 följande:
    Exakt var har jag skrivit att jag tyclker det är OK? Exakt var ? Du läser fortfarande in sådant jag inte har skrivit. Det finns 0 dubbelmoral i mitt resonemang. Inte en millimeter faktiskt. 
    Så vad tycker du då, om att kvinnor och barn dö för att de nekas abort? Är du emot abort i alla länder?

    Jag har sett att du duckar för frågan och hänvisar till västerländska förhållanden. 

     
  • Anonym (F)
    Anonym (Aborter) skrev 2022-12-12 16:00:36 följande:
    Vilket barn räddas om kvinnan gör en abort?
    Du är inte medveten om att även barn blir gravida, inte bara kvinnor?
Svar på tråden Varför anses det så illa att vara emot abort?