Inlägg från: Anonym (Pro life & vegan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Pro life & vegan)

    Varför anses det så illa att vara emot abort?

    Anonym (därför) skrev 2023-05-11 13:56:07 följande:
    Jag har redan fattat att du tycker så, men du svarar inte på min fråga om varför just dina åsikter skulle vara viktigare än andras och vad du tror händer om man börjar förbjuda allt någon tycker borde förbjudas?

    Du blandar ihop mig med någon annan här, men svaret är MYCKET ENKELT. Det handlar inte om "viktigare" i en rent objektiv mening.  Det handlar om vilka frågor man väljer att driva, och vilket stöd man kan få för det på längre sikt. Just rökningen är ett av de absolut största problemen i samhället, och om de går att få en majoritet på lång sikt för att stoppa försäljningen ser jag positivt på det.


    Det betyder inte att det inte finns massor av andra viktiga frågor, men man kan inte göra allt samtidigt. Jag minns int e hur vi kom in på cigaretter, men på lång sikt - inte på kort - är det möjligt man skulle kunna lagstifta mot det - EXAKT som man gjort mot ett antal preparat som klassas som narkotika. Går det borde det gå med tobak också, inte idag, inte om 5 år, men kanske inom 50-200 år.

  • Anonym (Pro life & vegan)
    Anonym (därför) skrev 2023-05-11 14:00:01 följande:
    Det foliehattiga ligger inte i att ha en åsikt. Det foliehattiga ligger i att tro att ens egna åsikter är viktigare än andras och försöka tvinga andra att göra som man själv vill genom förbud och vara så inskränkt att man inte kan se saker ur ett större perspektiv och fråga sig vad händer om vi börjar förbjuda allt någon tycker ska förbjudas?
    Jag har aldrig sagt att mina åsikter är viktigare än andras, men med din logik här blir det ju omöjligt att driva några juridiska frågor över huvud taget. Självfallet kan man inte "förbjuda allt som nån tycker ska förbjudas", men med din logik vore det omöjligt att förbjuda även sådana preparat som idag är förbjudna och narkotikaklassade.
  • Anonym (Pro life & vegan)
    Anonym (därför) skrev 2023-05-11 14:16:05 följande:
    Absolut, precis som det är öppet att diskutera vilket slags samhälle man för om man börjar förbjuda allt någon tycker ska förbjudas.

    Tror du lagar sätts godtyckligt bara för att någon tycker så?
    Tror du ett samhälle där man förbjuder allt någon inte gillar fungerar?

    Nu gör du faktiskt en halmgubbe, vilket är ohederlig debatt-teknik. Ingen här har påstått att  allt någon anser ska förbjudas ska förbjudas".


    Ingen har sagt att "allt ska förbjudas".Det är du som extrapolerar. Alla lagar måste någon gång föreslås. Sedan röstas det om förslagen.

  • Anonym (Pro life & vegan)
    Anonym (därför) skrev 2023-05-11 14:21:46 följande:
    Det var inte inte det jag frågade dig om... jag frågade dig:

    Vad tror du händer om man börjar förbjuda allt någon tycker borde förbjudas?

    Det finns de som tycker alkohol ska förbjudas... ska vi förbjuda det med?
    Bilar? Cyklar? Godis? Porr? Rösträtt? Åsiktsfrihet? Pasta? Köttbullar?

    Svaret är även här MYCKET ENKELT.. Om alla de förbuden röstas igenom så fungerar det. Då har nämligen alla förslagen majoritetsstöd. (Men det är däremot faktiskt MYCKET OSANNOLIKT)


    Om några av förslagen röstas igenom har några av dem majoritetsstöd. Det funkar också.


    Om ett av förslagen röstas igenom  har det majoritetsstöd. Det funkar också.


    Om inget av förslagen röstas igenom har inget av dem majoritetsstöd. Det funkar också.


    Det är som sagt osannolikt att alla de förslagen röstas igenom, men däremot har självfallet alla rätt att driva vilken som helst av de frågorna, och då gäller det att få stöd av en majoritet.

  • Anonym (Pro life & vegan)
    Anonym (därför) skrev 2023-05-11 14:34:52 följande:
    Ja och det gick ju skitbra, eller hur?

    Vad jag är ute efter... att du ska svara på en ganska enkel fråga.

    VAD TROR DU HÄNDER OM MAN BÖRJAR FÖRBJUDA ALLT NÅGON VILL SKA FÖRBJUDAS?

    Men det verkar tydligen vara jätte jätte svårt....
    MEN VEM HÄR HAR DÅ SAGT ATT ALLTING SKA FÖRBJUDAS? Glad
  • Anonym (Pro life & vegan)
    Anonym (därför) skrev 2023-05-11 15:35:35 följande:
    Du menar att du inte har någon som helst uppfattning och vad du tror skulle kunna hända om vi börjar förbjuda allt någon tycker borde förbjudas? Det har jag faktiskt väldigt svårt att tro...

    Ja att propagera för tvinga igenom sin vilja på andra genom förbud är ju alltid enklare än att acceptera att andra ska trycka igenom sin vilja på en själv Flört 
    Andra har självfallet rätt att vilja "tvinga" även mig till något. Så fungerar demokratisk lagstiftning. Det har jag aldrig sagt något emot.
  • Anonym (Pro life & vegan)
    Anonym (därför) skrev 2023-05-11 16:39:56 följande:

    Det förbudsförespråkare ofta glömmer är att en demokrati inte BARA handlar om förbud utan minst lika mycket om tolerans


    När det gäller just rökning vill jag hellre vara tolerant mot folks liv och hälsa än mot de som vill tjäna pengar på att sälja det som dödar, skadar och orsakar ett omätligt lidande, som cigaretter gör. Tänker bla på alla de ånga som långsamt dör kvävningsdöden av KOL.
  • Anonym (Pro life & vegan)
    nihka skrev 2023-05-11 18:44:45 följande:
    För att du försöker tvinga dina val på andra. Du vill tvinga någon som inte vill ha ett barn att föda fram det mot deras vilja. Stifta lagar som tvingar andra att göra som du vill. Hur hade du reagerat om någon ville stifta lagar som tvingar dig till något du inte vill?

    Det finns väl alltid de som är emot den ena eller den andra lagen. Men jag skulle vilja tala för en 3:e ståndpunkt i abortfrågan. Mitt budskap är inte så mycket "skärp abortlagen", utan i stället säger jag (som är abortkritisk) så här: "Gör inte abort ÄVEN om det är lagligt".


    Dvs jag är för sådana etiska värderingar hos enskilda män och kvinnor att de inte efterfrågar abort OAVSETT lagstiftningen.

  • Anonym (Pro life & vegan)
    nihka skrev 2023-05-11 20:49:53 följande:
    Varför det. Det är väl det absolut mest moraliska om man inte vill ha barnet.

    Nu rekommenderar jag såklart inte graviditeter om man inte vill, men jag tycker det är bättre att göra det valet INNAN en graviditet uppstår. Jag ser det så att även ett foster (vilket det är vecka 9-40) och ett embryo (vilket det är vecka 1-8) är värdefulla, har ett egenvärde, oberoende av de vuxnas viljor. Jag är  emot allt dödande som går att undvika. (Det är bla därför jag också sade nej till att bära vapen på den riktiga allmänna värnpliktens tid osv).


    Sen är det också så att en del ändrar inställningen till en graviditet under resans gång, och det går att påverka de yttre förhållandena på olika sätt, olika i olika individuella fall, som ändrar mycket. Olika saker kan ibland påverkas så att man ser annorlunda på en graviditet än man gjorde allra först.

  • Anonym (Pro life & vegan)
    Anonym (därför) skrev 2023-05-12 12:02:25 följande:
    Ja givetvis ska man helst försöka undvika att bli på smällen av misstag. Men verkligheten funkar ju inte alltid så perfekt som du beskriver. Ska en 16 årig tjej som blir gravid av misstag då fucka upp hela sin ungdom för att tillfredsställa några foliehattars principer? 

    Sen är det ju inte alltid tjejen har ett val, ska en tjej som blir våldtagen och gravid behöva föda fram våltäktsmannens unge och bli ständigt påmind om det resten av sitt liv för att tillfredsställa några foliehattars principer?

    Nu har du inte förstått ett enda ord av vad jag har skrivit, för du har från början bestämt dig för att jag är nån jävla idiot. Jag sa ju tydligt att jag var för sådana värderingar hos män och kvinnor att de inte efterfrågar aborter. När de har såna värderingar följer de ju SINA EGNA värderingar när de avstår från abort. De vet väl inte vem JAG är och jag är inte nån foliehatt, Och jag har laglig rätt att verka för de värderingarna.


    Sen har jag självfallet inte sagt att en 16-åring ska bli gravid. Jag säger inte ens at en 16-åring ska ha sex alls, allra minst penetrerande sex. Man är inte myndig innan 18, och om jag  hade en 16-årig son eller dotter skulle jag inte ge mitt barn lov att ha sex. Jag är för sådana värderingar bland 16-åringar att de väljer att inte ha sex, och jag har rätt att tala för de värderingarna. Om 16-åringar har såna värderingar och avstår från sex följer de sina EGNA värderingar. Det har inte ett skit med mig att göra, inte ett skit.


     

Svar på tråden Varför anses det så illa att vara emot abort?