• Tis 25 sep 2018 20:36
  23677 visningar
  57 svar
  -1 +1
  57
  23677

  Ni som beviljats KS pga övergrepp- vad svarar ni när någon frågar?

  Som rubriken lyder... Jag undrar vad ni som beviljats kejsarsnitt pga övergrepp svarar när andra frågar varför man ska föda med snitt?

  Jag tycker folk kan vara så obetänksamma, och inte förstå hur illa det kan vara att fråga. När jag pratar med andra om förlossning, och jag säger att det blev planerat snitt med första, och samma gäller nu, får jag i 99% frågan om varför. Ibland blir jag så irriterad, att jag spänner ögonen i personen, och svarar att det är för jag blivit våldtagen, så jag får se när hen blir obekväm... Men jag är så trött på att gravid innebär att jag "måste" prata om att jag utsatta för övergrepp, att jag "måste" förklara mig.

  Hur gör ni andra? Säger ni som det är, eller hittar ni på något annat svar? Och svarar ni olika beroende på vem som frågar; ex en närstående/en ytligt bekant/en kollega?

 • Svar på tråden Ni som beviljats KS pga övergrepp- vad svarar ni när någon frågar?
 • Ons 12 jun 2019 22:00
  #9
  Anonym (Mim) skrev 2018-10-24 10:51:49 följande:

  Folk är så himla okänsliga! Du behöver inte svara på frågorna, jag sa ofta att det är det som bedömts som bäst för mig och min bebis. För det var det ju, även om inte på det sätt folk tänker mest. Hoppas allt gått bra, om din bebis är här nu?


  Kom på att jag aldrig svarade på din kommentar, fast jag hade tänkt det. Tack för ditt svar!

  De senaste gångerna någon frågade, innan förlossningen, svarade jag att jag fick det för jag ville det. Ena gången fanns det barn som satt precis bredvid och lyssnade, och de två andra gångerna var jag bara så trött på att folk ska lägga sig i.

  Det gick bra, och bebisen är 4 månader nu :)
 • Ons 12 jun 2019 22:06
  #10
  Anonym (Varför?) skrev 2018-09-25 21:12:48 följande:

  Varför skulle man behöva förklara sig alls, är min spontana reaktion (jag har inte varit med om samma sak dock)? Det måste väl räcka med att säga att det är privat, eller att det inte är något man vill prata om?


  Man borde inte behöva förklara sig, jag håller med om det. Vet inte om du är/varit gravid? Men min erfarenhet är att förlossning är något som kommer på tal, oftare och oftare ju längre graviditeten går, och speciellt med andra barnet. Exempelvis frågar många om jag gick över tiden länge med första. Och om jag då sagt att jag inte gick över tiden, för hon kom några dagar innan, med kejsarsnitt, frågar folk (nästan) alltid direkt varför det blev ks. Och då är jag sån som inte vill att det ska bli "dålig stämning" så jag har haft svårt att veta hur jag ska svara på det utan att bara säga att det är privat.
 • Ons 12 jun 2019 22:09
  #11
  Anonym (Hitta på) skrev 2018-10-24 21:50:25 följande:

  Säg bara att barnet ligger i säte eller liknande


  Hon låg faktiskt i säte ett tag i slutet, men vid det laget var det inte längre någon som frågade..! Men det är ett bra svar annars, det leder inte till så många följdfrågor.
Svar på tråden Ni som beviljats KS pga övergrepp- vad svarar ni när någon frågar?
Logga in
Bli medlem