Inlägg från: Anonym (Varför?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Ni som beviljats KS pga övergrepp- vad svarar ni när någon frågar?

    Varför skulle man behöva förklara sig alls, är min spontana reaktion (jag har inte varit med om samma sak dock)? Det måste väl räcka med att säga att det är privat, eller att det inte är något man vill prata om?

  • Anonym (Kaffedraken)

    Jodå, jag har tre barn. Men man kan lära sig att svara undvikande utan att vara otrevlig. Tex genom att säga att man helst inte vill prata om kejsarsnittet. Så förstår folk att det är känsligt på något vis och håller förhoppningsvis tyst. (Det kan ju tex, som för mig, varit ett trauma där barnet höll på att dö. Något som man kanske inte orkar prata om i tid och otid)


    netskal skrev 2019-06-12 22:06:45 följande:

    Man borde inte behöva förklara sig, jag håller med om det. Vet inte om du är/varit gravid? Men min erfarenhet är att förlossning är något som kommer på tal, oftare och oftare ju längre graviditeten går, och speciellt med andra barnet. Exempelvis frågar många om jag gick över tiden länge med första. Och om jag då sagt att jag inte gick över tiden, för hon kom några dagar innan, med kejsarsnitt, frågar folk (nästan) alltid direkt varför det blev ks. Och då är jag sån som inte vill att det ska bli "dålig stämning" så jag har haft svårt att veta hur jag ska svara på det utan att bara säga att det är privat.


Svar på tråden Ni som beviljats KS pga övergrepp- vad svarar ni när någon frågar?