• Äldre 1 Oct 21:43
    3765 visningar
    3 svar
    3
    3765

    Problem

    Min son blir tre månader nästa vecka.

    Jag helammar honom. Han har aldrig druckit mycket sedan han födes men han ammade 20 minuter innan iallafall. Nu dricker han inte ens 5 minuter typ men han är ändå nöjd. Jag brukar amma honom många gånger inom en timme eftersom jag är orolig att han inte får tillräckligt med mat och är hungrig. Har ni några tips vad jag kan göra? Snälla ge mig tips. Det är första barnet och jag går alltid med oro att han aldrig blir mätt men på BVC går kurvan alltid uppåt men ändå.

  • Svar på tråden Problem
  • Äldre 2 Oct 11:07
    #1

    Om din son går upp och växer på längden ska det inte vara något problem. bvc hade nog sagt om ditt barn behöver tillägg.
    Större barn ammar effektivare än nyfödda.
    Kontakta amningshjälpen (ring, maila eller via Facebook) om du är orolig: https://amningshjalpen.se/radgivning

    På följande sidor finns bra info om amning:
    https://amningshjalpen.se/amningsfakta
    https://sagogrynet.wordpress.com/
    http://www.babybaby.se/
    https://kellymom.com/

  • Äldre 2 Oct 13:04
    #2

    Min son var en effektiv ammare, när han var nyfödd ammade han 10-15min, max 20 ca var 3:e timme mot slutet av helamningen (4-5mån) så ammade han 5-10min 4-6ggr per dygn och hans kurva har gått brant uppåt (han föddes liten.) Vi har en äldre BVC-sköterska och hon sa att vissa bebisar är helt enkelt mer effektiva på att suga och han var heller aldrig intresserad av att mys-snutta utan han åt till han var mätt sedan var han nöjd. Så är han en nöjd bebis och följer sin kurva så ska man inte oroa sig då får han i sig det han behöver.

    Jag brukade erbjuda båda brösten varje amning (han fick amma på ena först och sen erbjöd jag alltid det andra och ibland ammade han ytterligare 5min där) för att själv känna att han verkligen var nöjd och att det inte vara blev ont om mjölk i bröstet (var nog aldrig problemet då jag kunde pumpa ut även efter han ätit)


    Mamma till en liten pojke sedan 9-12-17
  • Äldre 3 Oct 03:26
    #3

    Samma här, mina barn åt på 5-7 minuter, mätta och nöjda! Men i början tog det en timme!
    Så du behöver inte amma honom om han inte visar att han är hungrig. 

Svar på tråden Problem