• Fri 5 Oct 2018 09:50
  4692 visningar
  19 svar
  19
  4692

  Hjälp! Hur klarar jag av mina barn!

  Jag är hemma nu som Föräldraledig med mina tvillingdöttrar på 9 månader. Samtidigt har vi en 3 årig kille som går 15 timmars på förskolan. Med tjejerna är det lugnt, dom är supergoa och1 relativt lätt1a att hålla nöjda fast dom är 2. Men sonen däremot är det tuffare att hålla nöjd. Han är extremt högljudd och har SJUKT mycket energi. Så fort jag rör någon av tjejerna är han där och ska slänga sig på dom och tjoa högt, ibland ta deras saker och kasta iväg osv. Bara terrorisera. Klart jag fattar att han vill ha uppmärksamhet men mitt tålamod har en gräns. Han är sjukligt envis. Vill han ha något tjatar han tills han skriker så det skär i öronen fast man sagt nej 100 gånger (typ glass till frukost eller vill ha alvedon för att det är gott) det händer många gånger om dagen. Han kan inte leka själv hemma över huvud taget utan hänger i mina byxor hela tiden och tjatar och gnatar. Jag känner att jag inte räcker till över huvud taget här hemma. När min fru var hemma fick han henne att börja gråta minst varannan dag för att hon inte orkade med han helt enkelt. Även om tjejerna är snälla så går det ju åt väldigt mycket tid till dom. När man väl får en lucka vill jag kanske ta en kopp kaffe och pusta ut en kvart men då blir det lek med sonen ist pga dåligt samvete. Allt detta kombinerat med dålig sömn pga 2 st bebisar som vaknar några gånger per natt, kan inte vila när dom sover då får brorsan sin tid. Förskolan går han 12:30 till 16:30 mån tis tors. Vi har ansökt om 5 timmar till hos kommunen och blandat in specialpedagog som följt honom på dagis men fått avslag. Helgerna turas vi om att hitta på kul saker med han men så fort man kommer innanför dörrn hemma igen så börjar tjatet och hängandet i brallerna.Hur ska jag få en dräglig vardag utan att gå in i väggen eller utveckla en depression? Börjar bli less..

 • Svar på tråden Hjälp! Hur klarar jag av mina barn!
 • Fri 5 Oct 2018 11:26
  #5

  Vi är hemma på förmiddagarna eftersom han börjar förskolan kl 12:30. Frukost vid 07:30 Sedan lek eller film inne. Lägger tjejerna vid 10 då passar jag och sonen på att gå ut och göra whatever. Rensa ogräs, sparka boll, han kör sin 3-hjuling osv. Sedan vaknar tjejerna vid 1130 ca och lunchbestyr drar igång. Jag och sonen äter oftast matlåda från dagen innan medans tjejerna får burkmat. När vi är ute och far går han brevid vagnen eller åker på ståbrädan. Tjejerna ska börja i april/maj är det tänkt. Han får hjälpa till. Han brukar bestämma vad dom ska ha på sig, hålla i nappflaskor sätta i och leta upp nappar osv. När jag och han leker springer vi och jagar varann, kastar boll, busar kollas och skrattar så vi blir helt slut. Varje lördag åker vi på knatteskutt. Ibland åker vi till badhus leos lekland osv. Enda vettiga planeringen blev så. Min fru börjar 7 på morgonen. Då skulle hon lämna halv 7 och då ska han hämtas mitt i tjejernas sovtid. Så då får dom vakna och få käk i sig och sonen. Sedan lämning så drar jag å tjejerna ut på något äventyr efter det. Promenad i stan, öppna förskolan osv (där har dom kaffe????) tv funkar ibland korta stunder men så fort jag pratar med en bebis eller lyfter upp är han där på 1 sek.

  Jag tycker han får så mycket uppmärksamhet jag kan ge. Nej han slutade sova middag straxt efter han fyllt 2.

 • Fri 5 Oct 2018 22:49
  #9

  Tack för alla tips och stöd! Dedär med skogen ska jag tamejfan anamma! Bor ju precis brevid den men har väl tänkt att det inte är så spännande för han. På måndag efter frulle blir det skogen för hela slanten! Försöker verkligen hålla plattan och telefon borta. Han har aldrig provat nånsin eftersom han e så fruktansvärt envis kommer han tjaaaaata jämt om den. Trevlig helg!

 • Sat 6 Oct 2018 21:05
  #13
  Kellie13 skrev 2018-10-06 13:49:10 följande:

  Får jag fråga varför börjar han så sent som 12.30 på dagarna och är där bara några timmar? Om han nu behöver aktiveras så mkt så varför inte göra det på dagis i några timmar till? Asså att han börjar tidigare så får ni det lugnare oxå.


  Han får bara gå 15 Tim i veckan. På 3 dagar.

  Som jag skrev tidigare så somnar tjejerna kl 10-10.30 och om min fru lämnar honom 06:30 (Börjar 7)måste han hämtas 11:30. Mitt i sov och lunchtid. Nu idag har vi gjort om lite så han kommer gå 9:30-16:45 på torsdagar och 13-16:45 måndag å tisdag. Det blir enklast om hon lämnar alt hämtar. Så jäkla rörigt när man ska ha med sig tjejerna och dom ska kläs på å bäras i i bilen en och en.
 • Sat 6 Oct 2018 21:07
  #14
  Kellie13 skrev 2018-10-06 13:57:58 följande:

  Måste bara säga att jag beundras dig, hur du orkar med allt! Du låter som en kanonpappa! Lite pepp i allt det jobbiga hehe.


  Tack så mycket, det värmer!
Svar på tråden Hjälp! Hur klarar jag av mina barn!