Inlägg från: Nymphaea |Visa alla inlägg
  • Nymphaea

    Barnvakt hos elak styvfarmor?

    JohannaSaGo skrev 2018-10-07 16:33:18 följande:

    Tack för alla svar. Min syster har påbörjat ett brev som hon ska läsa upp för honom faktiskt, hur  hon har känt och känner. Jag känner mig så feg som liksom låter henne ta upp det med pappa. 


    Vi ses ju inte så ofta med pappa, men hon har själv märkt hur Frun är mot min son, och det är det som fått henne att bli tokig att det "upprepas" och syrran har fått nog. 

    Vi pratar mycket syrran och jag, varje dag. Och hon och jag tycker inte likadant om våran pappa, hon känner ju sig såklart sviken. 

    Hon vet hur jag känner, och att jag känner att jag sviker henne lite. Men jag klarar inte av att ta upp detta med pappa. Jag är rädd (fast det tror jag inte) att han ska tycka illa om mig, att han ska bli besviken över mina tankar. Jag är så rädd att förlora våran relation =(  Alltså tar jag hellre distans än att ta upp det =( 


    Alternativet är ju att han får vara barnvakt hos oss- jag är nästan säker på att han vet vad vi egentligen tycker om hans fru. Till en viss del. 


    Konsekvensen av att ta upp det med han blir ju ändå att han endast får vara med sonen hemma hos oss eller iväg.. Men han lär ju undra =/ 


    Han blundar så hårt över detta, så tror han skulle tycka illa om jag sa sanningen till han =( Jag menar, han träffade denna kvinna för ca  15 år sedan. Han har hört min mamma berätta vad min syster upplevt, min syster flyttade sen enbart till min mamma. Ändå valde han att gifta sig med denna kvinna för 4 år sedan. 

    Usch, efter att jag skrev detta inser jag hur feg jag är :/ men sålänge jag inte lämnar sonen hemma hos dom känns det bra, samtidigt som det känns dumt att det ska behöva vara såhär =( 


    Hon och du tycker inte likadant om er pappa? Hur kan du inte känna likadant?

    Du beter dig som den där tysta mobbaren - inte den aktiva, det är pappas fru - som inte står upp för de du älskar för att du då riskerar att råka ut för samma utfrysning och mobbning som din syster och DIN SON har gjort. Att det din syster blivit utsatt för inte färgat din syn på din pappa är svårsmält, och att du inte sätter stopp för att din son nu råkar ut för samma behandling är totalt ofattbart.

    Om din syster är nu är så modig att hon skriver ett brev till din pappa för att stå upp för DIN son är det ditt förbannade jävla ansvar att stå bakom henne. Annars sviker du henne, ja, och inte så lite heller. Du sviker även din son. Vägrar du ta tjuren vid hornen lär denna läxa komma tillbaka igen och igen och i värre former tills dina barn när de växer upp kommer fråga dig varför du aldrig stod upp för dem när morfars fru var elak mot dem. Vad kommer du svara då?
Svar på tråden Barnvakt hos elak styvfarmor?