• Myran1979

    Försöker bli gravid med 1a barnet

    chouette skrev 2018-10-19 13:57:58 följande:

    Håller tummarna för dig!  Hur länge har ni försökt?

    Personligen är jag nästan förvånad över hur småbesatt jag har blivit av detta bara den senaste tiden. Vi har ju bara försökt på riktigt en gång tidigare, och jag tror nog att jag omedvetet tänkte att det skulle gå på första försöket. Ligga oskyddat precis på ÄL, vad kan gå fel liksom? Lite så. Och sen när mensen kom så kändes det som världens antiklimax. Förstår nu hur jobbigt det måste vara att försöka igen och igen. Tiden mellan ÄL och BIM går ju så jääävla långsamt.


    Besatt är ordet! Det är precis det man blir när man försöker, och försöker, och försöker, och försöker, och försöker, och försöker, och försöker och misslyckas...6 dagars test innan mens, negativ!
  • Myran1979
    ElissaLevin skrev 2018-10-21 07:39:00 följande:

    Haha ja. O min man bara, ? du kan inte veta om de är mens som är på väg , tänk om det är gravid symptom? , Men jag har ju haft samma känsla varje månad innan mensen i flera flera år så jag är saker på att det är mens men män fattar inte det hehe :) dag2 nu utan att den kommit , men har proppat i mig Ipren 2 dagar nu pga mensvärk smärta och ont i huvet så den kommer nog närsomhelst


    Hörrni tjejer, ni är verkligen inte ensamma! Det finns många där ute som delar och känner likadant som ni, även jag tampas med precis samma tankar som ni. Med flera negativa IVA resultat har jag börjat tappa hoppet, det känns mörkt och orättvist! Har just sett en dokumentär på svtplay om barnarbete i Indien och det gör så ont att det finns så många barn i världen som behöver trygga hem, därmed inte sagt att de skall dras bort från sina familjer. Ja tankarna skenar liksom iväg, jag kan tom ibland fantisera att jag pratar med mitt lilla barn vid matbordet där det sitter i sin barnstol och skvätter mat åt höger och vänster, eller att vi badar tillsammans, eller gungar, eller att det susar sött mot sin fars bröst. Det är ju helt knäppt men man går in i en fantasivärd som inte finns och inye heller säkert att jag kommer få. Känns ledsamt.

    Ville bara ge ett råd, men det känner du kanske till. Vill man bli gravid så ska man undvika Ipren, Naproxen, Voltaren etc, dvs läkemedel ur NSAID (Non Steroid Anti Inflammatory Drugs) då det inte har gynsam effekt för befruktningen. Har du börjat blöda kan du förståss använda dem men innan dess, kanske kanske kanske är du gravid och då är dem inte bra. Kan vara bra att tänka på i framtiden om det varit svårt att bli gravid. Man kan ju få ont även vid äl, och dessa läkemedel skall även då undvikas!

    Fick du mens? Själv sönderanalyserar jag varje flytning just nu. Är den rosa, finns det inslag av rött, brukar jag ha det så här osv...knäpp och besatt är vad man blir just nu...
  • Myran1979
    ElissaLevin skrev 2018-10-21 12:34:56 följande:

    Alltså ska man andvika totalt sånna läkemedel ? Jag har varje månad vid mens sånn fruktansvärt smärta att jag tom kräks av smärta , så enda sen jag var 14 tills nu 25, så har jag varje månad under mensen ätit mkt Ipren eller Naproxen. Blev orolig nu :( jag tar inte de annars utan bara under mensen


    Om du vet med dig att det är mens så kan du ta dem under mens men innan mens kan det ju vara grav symptom. Enda säkra sättet att veta att det är mens är just när du har mens, dess förr innan vet man ju inte 100 % vad det står för, även om man anar. Självklart gör du som du vill och står ut med. Jag har också grym mensvärk från första gången och NSAID + Alvedon har varit räddningen men sedan barnönskan har jag tyvärr dragit ner på NSAID, precis som i ditt fall med Naproxen.
  • Myran1979
    ElissaLevin skrev 2018-10-21 12:56:59 följande:

    Jag har kollat upp de men dom sa att jag inte hade de.. dom gjorde inga tester eller så men jag fick svara på frågor o då kom dom fram till att ja troligtvis inte har de... bara de att livmodern drar ihop sig vid mens och att de är de som kan kännas mer för mig än för andra tillexempel... men ibland undrar man ju endå ifall dom har fel... ja kan inte leva utan smärtlindring under mensen , dör typ då :)


    Förstår inte, vad är det du inte har?
  • Myran1979
    ElissaLevin skrev 2018-10-21 13:05:38 följande:

    Endometrios


    Men, vart var du då? På VC? För att kunna veta exakt om man har endometrios måste man titta efter, tex med UL, MR, operation. Inget man hittar på blodprov. Om du tror att du har det och behöver hjälp så bänd dig till en gyn klinik. Endometrios är ju en sjukdom som det kommer komma ut nationellt vårdprogram om för hur det skall skötas. Det är väldigt vanligt bland kvinnor, siffrorna varierar i litteraturen allt mellan 10-25 %. Det är konstigt att kvinnosjukvård vsrit så eftersatt så länge.

    Har du fått din mens?
  • Myran1979
    ElissaLevin skrev 2018-10-21 14:02:35 följande:

    Myran1979- ja va hos gyn o prata me dom... o så tänkte jag , jag kanske har cystor ? Som gör att de gör ont. Så jag gick på såntt ultraljud nerifrån , men dom tyckte allt såg normalt ut! Så sa dom p piller hjälper mot smärta, men eftersom jag vill ha barn så vill ja inte äta p piller . Min mens e 2 dar sen nu.. men de bukar den va.. känner i magen o nedre delen av ryggen att den e på G... lite trög bara :)


    Ursäkta, jag kanske har missat men har du tagit gravtest?
  • Myran1979
    Linkan92 skrev 2018-10-27 12:21:55 följande:

    Kan lägga upp testerna får vi se vad ni tycker. Den som det står I på är min och G är makens.


    Vad använde du för test, vilket märke?
Svar på tråden Försöker bli gravid med 1a barnet