• oshark

    Försöker bli gravid med 1a barnet

    Mathilda1 skrev 2018-10-21 13:47:00 följande:

    Huhu hoppar in här :)

    Jag är snart 26 år och min sambo snart 27.

    Slutade med mina p-piller lagom till 1/10.

    Jag är lite av ett frågetecken för tillfället..

    Skulle haft senaste mensen 27/9 men den kom aldrig. Min karta tog slut 4 dagar senare och i och med det slutade jag som sagt med p-piller.. Mellan den 7-8/10 fick jag mens som jag antar var pillermens..

    Min fråga är alltså, om nu min ÄL och mens kommer igång regelbundet efter pillerstoppet, ska jag ändå utgå ifrån 27/9 som sista mens även fast den aldrig kom eller från pillermensen jag fick 7/10? Kanske en knasig fråga men allt är så nytt haha :)


    Om du har ätit p-piller är det inte riktig mens, så egentligen räknas det inte. När jag slutade med p-piller och började med Natural Cycled skrev de in dagen jag tog mitt sista piller som CD1. Jag fick sen mi pillerblödning CD 5-9 och la in det som spotting eftersom det inte är riktig mens.
  • oshark

    Hoppar gärna in här också är med i några andra trådar på samma ämne, men ser några namn här jag inte känner igen!

    Är 29 och försöker med första barnet. I ett långdistanförhållande men gift, så har inte lika många chanser som vanliga par eftersom ÄL måste komma i närheten av en helg vi ses..

    Går och väntar på ÄL nu, hoppas stenhårt på idag. Hade starka men ändå negativa test lördag-söndag och hoppas jag bara missat stegringen för att det inte gick tillräckligt lång tid mellan testen (kunde inte hålla mig). Ska ta ett till i eftermiddag för att jämföra.

    Tredje cykeln totalt sen p-pillerstopp, men tidigsre ÄL har varit totalt feltajmade så första riktiga möjligheten om ÄL är idag. Första cykeln med rosenrot och munkpeppar och tempar med Natural Cycles och Fertility Friend.

  • oshark
    ElissaLevin skrev 2018-10-23 09:24:27 följande:

    Mensen har ej kommit.den e 4 dar försenad nu. Vågar inte testa mig vill inte se ett negativt svar . Väntar nog 1 dag till..


    Håller tummarna att den inte kommer imorn då!
  • oshark
    ElissaLevin skrev 2018-10-23 15:11:02 följande:

    O herregud. Jag är gravid !!! Fick ett plus på stickan.. kan inte fatta det!! 6 månader senare så gick det! Guuud vad jag är chock nu!!


    Grattis
  • oshark
    Jojjans skrev 2018-10-24 10:06:40 följande:

    Ja jag vill inte skrämma upp dig som precis fått ett plus, men jag tänkte precis som många andra att efter vecka 12 är det lugnt och efter ett perfekt KUB så började jag äntligen slappna av.

    Det jag försöker lugna mig med är att risken att det händer är så oerhört liten. Att det redan hänt mig får mig att tänka att nu har jag det gjort, risken att det händer IGEN måste vara ofefintlig. Men det är mitt logiska jag som tänker så, känslorna har något helt annat för sig.

    Först och främst ska jag försöka få till en graviditet, och med äl imorgon så börjar snart den låååånga väntan till bim den 7/11.

    Är det någon mer än mig som känner av vilken sids ni har äl på? Jag vet att jag min förra grav hade äl från höger sida, och första äl efter MF var också från höger. Men nu har jag svaga känningar på vänster sida dagen innan äl.


    Jag tror jag kan känna det. Är på min tredje cykel efter p-pillerstopp och har känt molvärk och ÄL-smärta innan själva äggsläppet på höger sida, sen vänster, sen höger igen. Så borde ju vara så

    Håller tummarna för dig nu! Hemskt vad du har gått igenom, men som du säger så får man tänka/hoppas att det gör det otroligt att det ska hända igen.
  • oshark
    Jojjans skrev 2018-10-24 12:33:55 följande:

    Tack! Håller tummarna tillbaka :)

    Ja det ör ju vanligt att det kan bli varannan sida. Ibland får jag samma sida två gånger i rad med. När jag hade en cysta på vä sida så ägglossade jag mer från höger tex.

    Spännande med kroppen när man känner hur den funkar tycker jag. Tror det är min fascination för kroppen och hur lätt jag känner vad som händer som gör mig så himla peppad på en förlossning.


    Ja, jag har läst typ allt jag kommit över sen jag slutade med mina piller. Tycker är otroligt fascinerande, och håller nu på och tempar, analyserar livmodertappen samt försöker mig på atr analysera flytningar. Temp och tapp är lätt, flytningar inte lika. Däremot tror jag inte det gör mig speciellt pepp på förlossning, det är jag fortfarande lite rädd för haha!
  • oshark
    MissKelli skrev 2018-10-24 14:36:51 följande:

    Jag har också läst om allt jag kommit på sedan jag slutade med mina p-piller. :) Vissa saker tycker jag är helt sjukt att jag inte vetat om tidigare! Mitt humör och min kropp beter sig väldigt olika beroende på var jag är i cykeln och det har hjälpt mig massor att lära mig hur jag fungerar. Haha jag tycker att temp och flytningar är lättare än tappen :) Jag känner mig faktiskt taggad på en förlossning!

    När slutade du med dina piller och hur länge tar ni försökt? :)


    Jag tog mitt sista piller i början av augusti. Fick ÄL efter 27 dagar, så kom igång hyfsat snabbt. Har dock haft en ganska kort lutealfas (6 och 9 dagar) mina första två cykler så är lite nervös över det.

    Vi är i ett långdistanförhållande så kan inte aktivt försöka tyvärr, men den här cykeln är jag i princip säker på att ägger släppte natten mellan måndag och igår, och vi fick till det i fredags och lördags natt, så det här skulle vara första vältajmade försöker. Cykel 1 gick det 5 dagar mellan försök och ÄL och cykel 2 gick det 4 dagar. Så nu är vi iaf nere på 2

    Det jag framförallt har märkt är att jag är så emotionell runt ÄL. Jag är verkligen inte någon som blir arg och irriterad runt ÄL och mens utan jag vill bara lägga mig under täcket med en burk Ben & Jerrys och gråta haha! Bara jag skriver det här inlägget blir jag tårögd :-O lol Har också fått massa finnar...

    När slutade du med piller? Gick du på 'helpiller' eller minipiller?
  • oshark
    MissKelli skrev 2018-10-24 15:47:51 följande:

    Okej, lutealfasen fixar förhoppningsvis till sig när kroppen återhämtat sig lite. Annars får du kanske ta till progesteronkräm. Jag slutade i augusti förra året när vi insåg att vi ville ha barn inom några år (Inne på första försöket nu). När jag precis slutat med pillrena var mitt humör väldigt upp och ner och jag fick också finnar. Tog ungefär 6 månader innan jag fick fertila flytningar. Jag har dock varit regelbunden ända sedan jag slutade med pillrena så det känns skönt. Jag hade helpiller, yaz. Du då? Spännande att ni lyckats pricka bättre denna cykel! :) När har du bim?


    Jag tog Neovletta.

    Ja, jag hoppas det. Har även ätit rosenrot och munkpeppar den här cykeln så hoppas munkpepparn hjälper till och jämnar ut det. Fick ÄL CD21 förra cykeln och CD18 denna (om jag har rätt i att ÄL var natten till igår).

    BIM är någon gång nästa helg beroende på lutealfasen. Har jag 9 dagar som förra cykeln är det 1 nov. Så kommer ingen mens innan 5 nov testar jag då

    Hur ligger du till?
  • oshark
    MissKelli skrev 2018-10-24 18:39:04 följande:

    Jag har testat munkpeppar för skojs skull men märkte ingen stor skillnad förutom att jag fick mer flytningar vilket ju är bra just när man ska skaffa barn. Men har inte orkat ta det denna cykel. Kommer dock att testa om det tar länge att bli gravid. Har även köpt progesteronkräm som jag ska testa om det tar lång tid.

    Jag väntar min äl den 31a okt. Om den kommer då blir bim den 13e nov. Så just nu satsar vi bara på att ligga en massa. Nu ca varannan dag och vi ska försöka att få till den varje dag när äl närmar sig och fram till att jag sett att den varit. Får se hur det går!


    Låter som en bra plan!
  • oshark
    Hipphurradu skrev 2018-10-24 20:09:26 följande:

    Hej!

    Jag hakar på i tråden.

    Är 29 snart 30 både jag å sambon. Vi har börjat försöka med första barnet. Vi började lite smått i augusti. Och sedan dess har allt bara varit jätte konstigt i kroppen. Har haft regelbunden mens i 10 år. Hade mens i första halvan av juli. Sedan gick augusti och hoppades på plus. 21-23 augusti fick jag lite blödning, knappt nägot mest torkat behövde knappt binda. Jag testade å fick negativt. Sen gick hela september och ingen mens. Och snart har hel oktober gått å ingen mens nu heller. Jag testar och testar men bara negativt. Så är sjukt stressad över min kropp. Har massa symtom. Sjukt illamående sen september, molvärk och trött Och nu denna veckan har mina bröstvårtor verkligen börjat bli känsliga och ömma. Jag har även molvärk fortfarande. Det känns liksom som att mensen ska komma snart hela tiden i flera veckor. Jag har inte testat sen i helgen nu. Men blir så ledsen varje gång det är negativt så vill vänta lite nu. För känner mig verkligen gravid å fattar ingenting. Jag har läst massa om låghormonare här, och håller väl tummarna att jag är det, men vill inte ha för höga förhoppningar ändå.

    Kan tillägga att jag är överviktig med och har väldigt högt BMI. Borde gå ner 35 kg.


    Hm.. Har du ringt och pratat med barnmorska eller gyn?
Svar på tråden Försöker bli gravid med 1a barnet