• Längtansblåblomma

    Försöker bli gravid med 1a barnet

    Hej!

    Jag är 29 år och är mitt i bebisverkstan för att lyckas bli gravid med första barnet. Har försökt några månader utan minsta plus på stickan... Vore kul att dela denna resa med några som är i samma situation. Är du en av dem? :)

  • Svar på tråden Försöker bli gravid med 1a barnet
  • Längtansblåblomma
    sandaler88 skrev 2018-10-21 17:51:47 följande:

    [quote=79155177][quote-nick]Längtansblåblomma skrev 2018-10-21 11:38:06 följande:[/quote-nick]Känner precis samma här.. Som att hela livet cirkulerar kring äl, väntan på bim, mens osv...

    Jag känner inte att jag njuter det minsta av denna situationen. Jag trodde att detta skulle bli en fantastisk resa, men hade inte räknat med såhär mycket motgång för att ens få börja drömma. Önskar att man kunde snabbspola för att komma till nästa fas..

    Jag är precis likadan, läser om insemination, IVF, Adoption... Googlar på vad man kan göra för att påverka, hur andra lyckats osv.. Känner att jag håller på att bli knäpp..

    Denna mensen fick jag tom sjukskriva mig för att jag kände mig så mentalt nere:(

    TUR att vi har varandra i detta åtminstone <3[/S

    Hoppar in här från ingenstans och vill bara säga herregud vad jag känner igen mig!!!

    Jag mår verkligen skit... vi försöker ickså här men det tar sig inte...

    dock jag har lyckats bli gravid en gång tidigare men i vecka 23 hade hjärtat slutat slå....

    Nu är jag bara helt besatt av att bli gravid igen! Och datum för förra bebisens BF är så nära så jag får panik!!

    Så du är inte ensam om att vara helt mentalt nere :(...


    Åh, jag beklagar verkligen allt tungt du varit med om, kan knappast tänka mig in i hur djupt nere du måste ha varit :(det får ju en själv att inse att det finns de som har det tusen ggr värre.

    Hur länge har ni försökt denna omgången?

    ALL styrka till dig och din partner <3
  • chouette

    Tänkte höra med er vad ni tror om det här? Jag fick orgasm i sömnen tidigt imorse och direkt efter det så fick jag som sammandragningar/kramp i livmodern. Det höll i sig i kanske 5 minuter. Kan det vara ett graviditetstecken..? Är på ÄL +8 eller +9 idag och har i övrigt fått en brun flytning i fredags samt en rosa/blodblandad flytning under natten till lördagen. 

  • oshark
    Mathilda1 skrev 2018-10-21 13:47:00 följande:

    Huhu hoppar in här :)

    Jag är snart 26 år och min sambo snart 27.

    Slutade med mina p-piller lagom till 1/10.

    Jag är lite av ett frågetecken för tillfället..

    Skulle haft senaste mensen 27/9 men den kom aldrig. Min karta tog slut 4 dagar senare och i och med det slutade jag som sagt med p-piller.. Mellan den 7-8/10 fick jag mens som jag antar var pillermens..

    Min fråga är alltså, om nu min ÄL och mens kommer igång regelbundet efter pillerstoppet, ska jag ändå utgå ifrån 27/9 som sista mens även fast den aldrig kom eller från pillermensen jag fick 7/10? Kanske en knasig fråga men allt är så nytt haha :)


    Om du har ätit p-piller är det inte riktig mens, så egentligen räknas det inte. När jag slutade med p-piller och började med Natural Cycled skrev de in dagen jag tog mitt sista piller som CD1. Jag fick sen mi pillerblödning CD 5-9 och la in det som spotting eftersom det inte är riktig mens.
  • Mimmisen1991

    Hoppar in här :) jag är 27 och min man är 24, slutade med mina p piller 5/9 och fick blödning direkt. Detta blir första månaden vi försöker på riktigt och enligt ägglossningstest hade jag ägglossning i fredags, BIM är beräknad 5/11, hade vart kul att följas åt!

  • ElissaLevin

    Myran1979- neeej vad tråkigt !! :( bättre lycka nästa gång ! Jag e 3 dagar över tid på mensen, jag känner ju helaaa tiden att den kommer? Kände resan för 1 V sen hur livmodern drog ihop sig o brösten gör ont så har gått o väntat på mensen ...derömde dessutom att mensen ska lommma.vågar inte tänka nått annat för vill inte bli besviken..... tänker ja att de kan va nått annat så kommer nog mensen direkt !

  • Ok1020
    ElissaLevin skrev 2018-10-22 06:34:42 följande:

    Myran1979- neeej vad tråkigt !! :( bättre lycka nästa gång ! Jag e 3 dagar över tid på mensen, jag känner ju helaaa tiden att den kommer? Kände resan för 1 V sen hur livmodern drog ihop sig o brösten gör ont så har gått o väntat på mensen ...derömde dessutom att mensen ska lommma.vågar inte tänka nått annat för vill inte bli besviken..... tänker ja att de kan va nått annat så kommer nog mensen direkt !


    Ta ett test! Kanske släpper spänningarna när du får det svart på vitt. Är du inte gravid så brukar mensen komma och då får du det överstökat. Men förhoppningsvis blir det pluss :) hoppas!
  • ElissaLevin

    Jag kommer bli så himla ledsen om de är negativt :((( känner på mig att de är så. Väntar till onsdag iallafall ? Då har de gått 5 dagar övertid. Men sånn tur ska väll inte jag ha .... den e nog bara försenad pga nånting.

  • oshark

    Hoppar gärna in här också är med i några andra trådar på samma ämne, men ser några namn här jag inte känner igen!

    Är 29 och försöker med första barnet. I ett långdistanförhållande men gift, så har inte lika många chanser som vanliga par eftersom ÄL måste komma i närheten av en helg vi ses..

    Går och väntar på ÄL nu, hoppas stenhårt på idag. Hade starka men ändå negativa test lördag-söndag och hoppas jag bara missat stegringen för att det inte gick tillräckligt lång tid mellan testen (kunde inte hålla mig). Ska ta ett till i eftermiddag för att jämföra.

    Tredje cykeln totalt sen p-pillerstopp, men tidigsre ÄL har varit totalt feltajmade så första riktiga möjligheten om ÄL är idag. Första cykeln med rosenrot och munkpeppar och tempar med Natural Cycles och Fertility Friend.

Svar på tråden Försöker bli gravid med 1a barnet