Inlägg från: Anonym (Avdramatisera) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Avdramatisera)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Eller får det dig att känna dig deppig nere?

  • Anonym (Avdramatisera)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-11-09 17:02:48 följande:

    Det jag lutar åt nu, är att faktiskt prata med honom. Adressera det som är mellan oss, berätta att jag känner att det är nåt mellan oss men att vi inte kan ha så mycket kontakt som vi har eller boka upp såna möten. Han bokade upp ett möte för oss nästa torsdag, döpt till ?ett av de viktigaste mötena ever!?. Vi behöver gå igenom en del jobbgrejer, men ändå. Som sagt, förut har det bara varit jobbmöten. Nu känns det som en ursäkt för att hänga. Även om vi bara sitter och snackar så kommer vi ju närmre varann ju mer vi lär känna varann, och det gör inte saken lättare. Förklara att jag känner att det börjar gå för långt och att jag inte vill vara otrogen mot min man och vi därför måste sluta innan det går för långt.

    Vad tror ni? Vi måste ju ha kontakt pga jobb, men lyfter vi upp det så spräcker vi ju en del av den enorma spänning som byggts upp så länge medan vi bara cirklat runt allt? Om jag är tydlig med att vi måste dra en gräns? Istället för att bara ignorera?


    Och om han inte tycker att ni ska ta avstånd och vill ta det längre då?

    Hur gör du då?
  • Anonym (Avdramatisera)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-11-09 19:09:52 följande:

    Ok, tack för input.du kanske har rätt i att jag inte bör prata med honom. Jag tänker dock om jag säger att vi måste sluta högt så spricker spänningsbubblan. Skulle han säga så åt mig att sluta och att han inte vill så skulle jag inte fortsätta med något som kan uppfattas som flirtigt. Men jag inser att jag måste vara kort och tydlig isåfall och inte sväva ut, det är nog sant.

    Dock tycker jag att du är orättvis när du säger att jag inte gjort nåt i rätt riktning, när det är precis det jag gjort. Sagt nej till fika och nej till icke-nödvändigt möte senaste dagarna. Men det är alltså fel riktning enligt dig alltså?


    Jag tycker du är på väg i rätt riktning men ska du prata med kollegan, vilket jag är lite tveksam till, får du vara kort och koncis och tala om att det är du och din man som gäller och att kollegan och du inte är aktuellt...

    känns bara som att det inte kommer låta trovärdigt i hans ögon med tanke på hur ni har hållit på..
  • Anonym (Avdramatisera)

    Det är inte vad man säger som är avgörande utan vad man gör...

  • Anonym (Avdramatisera)
    jrockyracoon skrev 2018-11-09 19:29:46 följande:

    Jag vill inte vara taskig, och jag kände inte till det här med fikat, men min upplevelse från din konversation i tråden hittills är att du inte tycks ta till dig råden i tråden. Men jag hoppas ju att du kan bevisa för mig att jag har fel!

    Jag ser det som att du har ett medvetet eller omedvetet motstånd mot att släcka ner honom i ditt inre! Du vill ha honom kvar litegrann, verkar det som, bli av med honom på "ett snällt sätt". Men det funkar inte, du behöver markera avstånd och absolut inte prata om känslor.

    Jag tycker inte att du ska säga att ni ska "sluta", eftersom det då avslöjar dina känslor för honom, och då leder det i fel riktning. Visa honom på andra sätt att du inte är intresserad. Ta gärna till dig rådet att ofta prata om din man i hans närhet. Andra saker kan t.ex. vara: Skratta inte åt hans skämt. Le inte åt honom. Var kort, koncis och affärsmässig. Berätta inte om dina känslor. Klä dig inte fint, titta gärna bort, se ointresserad ut, lyssna inte på honom, fråga honom gärna: "Ursäkta, vad sade du?" som om du inte hade hört vad han nyss sa... etc, etc... 

    Det här handlar om att markera på ett tydligt sätt att du har tagit avstånd från honom och romansen. Du kan vara mer trevlig när du har kommit på säkrare mark om ett antal veckor när du känner att du har kontroll på dig och din förälskelse.

    Samtidigt så behöver du skifta ditt fokus till din man! Om du inte vill berätta om din förälskelse, så kanske du kan säga något om att du vill försöka införa mer  romans i ert förhållande. Du kan lägga mycket tid på att skapa romantiska stunder. Köpa presenter, köpa ljus och baka och överraska honom på romantiskt fika, och vad du nu kan komma på. Fokusera på din man, samtidigt som du håller din älskare kort.


    Kan BARA hålla med...tydlig distans är det enda som kommer att funka....Jag förstår ts att det är känslomässig limbo just nu och att det är med viss sorg hon nog innerst inne vet vad som behöver göras men jag tror tyvärr inte det finns någon medelväg att gå...
  • Anonym (Avdramatisera)
    Anonym (Sad) skrev 2018-11-21 11:11:16 följande:

    Hoppas att du verkligen har klart för vad du håller på att göra.

    Jag hoppas att du finner priset är värt det, om du ligger med kollegan

    Tjatar, men tänk på vad läger i potten.

    Du är helt klart på väg mot vägs ände, vad jag kulle råda dej till är att prata med din man och tala om hur du verkligen känner.

    Du verkar att samvete som kommer att äta upp dej om ni ligger med varann, kollegan o du.

    Du står nu vid kanten vid avgrunden, tänk dej för


    Håller med...

    Jag gillar inte att vara gnällig och tjatig men TS får nog ta sig i kragen och avgöra hur hennes framtid skall se ut...satsa på mannen och barnen eller bryta upp och gå på sin förälskelse...

    Alternativen är få....antingen bryta tvärt med kollegan eller prata med sin man om situationen och möjligen öppna upp förhållandet...Vilket inte gör saken så mycket snyggare om ändå kollegan är otrogen mot sin fru..

    Mitt råd... Försök bryta och undvika kollegan. Fortsätt inte att ge näring till din förälskelse med kollegan om du inte tycker det är värt priset av en fin familj.
  • Anonym (Avdramatisera)

    Du är inte rädd för att situationen ska bli ohållbar om ni båda får bekräftat hur ni känner för varandra?

    Förmodligen har han ju samma känslor för dig om han inte är världens player...

    Då kommer ni ju bara gå runt och vara olyckligt förälskade i varandra och otrohet kommer i det läget nästan bara vara en tidsfråga..

    Just saying...

    Beror på hur stark du är att stå emot honom...

  • Anonym (Avdramatisera)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-11-24 13:05:27 följande:

    Ingen av oss har ju sagt nåt rakt ut. Det är nog en del av spänningen också. Så än så länge kan vi ju båda bara gissa vad den andra tänker. Det blir ju uppenbarligen inte bättre nu när vi ändå inte säger nåt, så jag är beredd att chansa och att sätta ord på saker och ting och då tillsammans enas om hur, när, på vilket sätt och om vi alls kan hänga med varann.


    Om han då säger att han lever i ett dött förhållande och inte har några problem med att ta det ett steg längre...

    Hur gör du då?

    Skulle det gå dina känslor att kunna svalna lättare tror du?

    Jag tror att du är på djupt vatten där...
  • Anonym (Avdramatisera)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-11-24 13:20:44 följande:

    Han har inte ett dött förhållande. Och han har ändå inte lagt in nån uppenbar stöt på mig eller varit fysisk eller gett massa komplimanger, trots att vi hållt på/ snackat så länge nu. Så jag tror inte att han är så snabb på att ta ett sånt rättfram steg. Jag förstår också att jag är ute på djupt vatten om jag väljer att prata med honom, och att det kommer bli sjukt jobbigt om han skulle säga att han vill ta det ett steg längre - men som sagt, jag tror inte han skulle säga det. Men då slipper jag iaf gissa, då vet jag.


    Vilket svar önskar du att få?
  • Anonym (Avdramatisera)

    Ts..nu låter jag i din värld tråkig igen...

    Du skrev tidigare att du kunde bli tvungen att styra över dina arbetsuppgifter till någon annan.

    Detta är nog inte ett dåligt alternativ. Åtminstone tills du inte är förälskad i honom längre utan kan vara BARA god vän med honom.

    Du säger ju själv att ni hänger för mycket. Du ber om problem när du håller på att utveckla en djup vänskap med någon du samtidigt är förälskad i.

    Jag ser inte vad ni skulle vinna rent känslomässigt på att bekräfta era gemensamma känslor för varandra.

    Är det någon du snart behöver snacka lite med om detta är det din man är jag rädd..

Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift