• Anonym (Villmenfårinte)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Jag är gift och har två barn, varit tillsammans i 14 år. Lycklig med min man, vill leva resten av mitt liv med honom. Har inte överhuvudtaget funderat på otrohet innan. MEN. Jag bytte jobb för 1 år sen, och jobbar där med en man där något vuxit fram som jag snart inte kan kontrollera. Vi märkte att vi hade rätt kul ihop, skämtar och skrattar mycket. Men plötsligt övergick det i känslor, som jag kämpar för att trycka undan. Det har gått ett halvår nu. Vi skriver mkt med varann på skype på jobbet, hänger så snart vi får chansen m gemensamma projekt (vi jobbar på olika avd så det känns som att vi hittar ursäkter att ses, ta en kaffe) och tonen i skype-samtalen är skämtsam, men övergått till skämtsam, flirtig. Vi skrev häromdagen att vi balanserar på gränsen, och det gör vi - utan att skriva eller säga något rakt ut. Stämningen är elektrisk. Jag vet eg inte vad han känner eller tänker, för vi har inte sagt nåt rakt ut. Jag kan inte sluta tänka på honom, och det äter upp mig snart. Och jag vill verkligen INTE förstöra hans familj (också gift), och inte min heller. Jag vill inte att han lämnar henne för mig. Jag vill bara så innerligt gärna kyssa honom, ligga med honom och få det ur systemet.

    Jag VET att jag borde undvika honom. Och JO jag älskar min man. Jag VILL inte känna såhär. Det här har bara slagit ner som en blixt och fastnat i mig. Nästan alla trådar jag hittar om liknande så har man det dåligt i sitt nuvarande, jag har inte det. Jag bara vill så jävla starkt bara ligga med honom. Men jag är rädd att jag inte kommer kunna leva med det, det borde jag inte, för då är jag ett jävla svin. Såna jag hatar själv.

    Vill rådfråga:

    1. Har du någon gång känt lika (haft det bra o älskat din nuvarande men blivit kåt/förälskad i en annan samtidigt) och faktiskt gjort det, fått det ur systemet och sen levt vidare? Eller slutar det alltid i kaos (fan, jag vet ju svaret, men finns NÅN som inte ångrat sig?)

    2. Borde jag fråga hur han känner / vad han tänker? Möjlighet: att jag inbillar mig och då är detta ur världen, alternativt. Risk: att han känner samma och det blir ännu jobbigare.

    Tacksam för konstruktiva tankar (att jag bör lämna min man innan jag gör nåt förstår jag att flera av er kommer säga, men det är inte aktuellt).

    Tack!

  • Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (Ingen kul jul igen) skrev 2019-10-11 09:41:36 följande:

    Hej TS

    Hur har veckan varit med Pelle? Tråden är ju livlig och du är tålmodig.

    Trevlig helg.


    Jag har haft fullt upp med livet och jobbet. Ett jobbmöte med Pelle, inget annat.

    Trevlig helg!
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Tecum skrev 2019-10-11 11:29:52 följande:

    Nej, att inte tolerera otrohet är givetvis helt legitimt och en förutsättning för de flesta relationer. Men när nästa steg är att kontrollera partnern, kräva att denne byter jobb, inte får umgås med kollegor eller manliga vänner, kollar mobil och kräver ständig redovisning av vad partner gjort, då är man inne på svinavdelningen. 

    En relation måste bygga på ömsesidigt förtroende och det är nästan omöjligt att förhindra otrohet om partnern verkligen är inne på det. Kontroll förstör mer än det bygger upp.


    Jag håller med och min man resonerar likadant. Hans förtroende gör det ännu lättare för mig att stå fast vid att jag inte kommer göra nåt.
  • Anonym (Orolig man)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-11 17:08:47 följande:
    Jag håller med och min man resonerar likadant. Hans förtroende gör det ännu lättare för mig att stå fast vid att jag inte kommer göra nåt.
    Tja TS, du verkar nu trots allt vara genuint förändrad sedan trådstarten.
    Du verkar nu ha kontroll på känslorna och en öppenhet mot din man, (till viss del i alla,... fortsätt så bara..).

    Enda orostecknet som jag fortfarande kan se är väl om vännen Pelle plötsligt får för sig att göra nåt. Om så händer....var då öppen och ärlig gentemot din man.

    Önskar dig en riktigt trevlig helg och ett härligt liv.
    Over and out
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (Orolig man) skrev 2019-10-11 18:07:10 följande:

    Tja TS, du verkar nu trots allt vara genuint förändrad sedan trådstarten.

    Du verkar nu ha kontroll på känslorna och en öppenhet mot din man, (till viss del i alla,... fortsätt så bara..).

    Enda orostecknet som jag fortfarande kan se är väl om vännen Pelle plötsligt får för sig att göra nåt. Om så händer....var då öppen och ärlig gentemot din man.

    Önskar dig en riktigt trevlig helg och ett härligt liv.

    Over and out


    Tack - önskar dig detsamma!
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (felix) skrev 2019-10-11 08:39:07 följande:

    Hmm. Du verkar ha utdelegerat ansvaret för att dra upp gränser för ditt agerande till din man.

    Du agerar alltså på ett sätt som är ämnat att framkalla moderat svartsjuka hos din man, men gör det till hans ansvar att reagera om han inte tycker att den moderata svartsjukan är lika bra som du själv gör. Han får skylla sig själv om han inte visar att du är hans, och så har du ingen anledning att vara det annat än delvist och för det mesta. Är det något jag har missat? 

    Din man står samtidigt i en mycket svag situation. Pelle uppvaktar uppenbart hans fru och dom umgås intensivt på tu mans hand, närmast som dating i arbetstiden, samtidigt som dom har det perfekta alibit, ett samarbete på tu mans hand,med många möten och kommunikationsmöjligheter. Vad kan din man fråga om och sätta för gränser i denna situation? Han har ju usla kort, du har alla essen. Allt han kan göra är att spela cool, så gott det nu går.

    Kanske du skulle se på vilka konsekvenser din icke-affär med Pelle har haft för maktbalansen i ditt äktenskap. Du var nog starkast redan innan Pelle kom, men genom din dolda romans med honom, som låt oss vara ärliga, står några klasser över din man på attraktionskalan hos kvinnor,  har ditt ego vuxet och du blivit ännu starkare. Så stark att du kan göra som du vill, bara du inte "går över gränsen".

    Men kanske har du blivit för stark? Ditt äktenskap har nog seglat med stor slagsida i maktbalansen pga Pelle. För eller senare tröttnar din man på det. Eller ger igen den dagen då Pelle är borta ur bilden.


    Hans ansvar är var HANS gräns går, så länge jag håller mig inom min och - det jag uppfattar - som vår. Och där inom håller jag mig. Nej jag tror inte att du har missat nåt.

    Ja, så kanske man kan se det. Men han litar på att jag inte gör nåt med kollegan, vilket jag inte gjort och inte kommer. Så jo, min mans förtroende gör att han sitter på ett eget esse. Frihet under ansvar.

    Nej, mitt ego har inte vuxit. Det har snarare fått sig en knäck. Att jag ens övervägt att vara otrogen - mot alla mina principer- vem är jag då? Sen en boost av uppvaktningen? Ja, kanske det också. Men knäcken är påtagligare.

    Om jag blivit för stark? Jag tror inte det. Men jag tror att du har rätt i att den starke i förhållandet i viss mån är jag, den som syns / hörs och bestämmer. Men vi är olika som personer. (Utseendemässigt står dock inte Pelle högre, eller det beror på typen du gillar - båda är jävligt snygga (på olika sätt) och går hem hos damer. Båda vältränade och snygga (och med fina leenden) men på olika sätt.)
  • Anonym (Snacka om OT)
    Tecum skrev 2019-10-11 10:22:47 följande:

    Men vad skulle du gjort om du varit i hans situation och fått veta det TS` man fått veta?

    I en relation är alltid den som älskar minst starkast. I detta fall är det utan tvekan TS, då hon trånat efter en annan och velat ha sex med honom. Men samtidigt har hon tagit ansvar för den makten, avstått sex, tagit kontroll över känslorna och tvingat ner samvaron med kollegan till en vänskapsnivå. Jag vet ärligt talat inte vad TS´ man skulle gjort annorlunda utan att framstå som ett kontrollerande svin som vill styra sin kvinna och visa att han har noll förtroende för henne. De har ju diskuterat sin egen relation och enligt TS är det inget fel där.


    Den som älskar minst är alltid starkast? Jo, man kan ju se det på olika sätt förstås, men blir man känslomässigt avtrubbad av nån anledning så att man älskar mindre så är man inte direkt stark! Det är inte starkt att kunna "stänga av" känslor och samvete och köra sitt eget race.
  • Anonym (Snacka om OT)
    Anonym (FYI) skrev 2019-10-11 11:11:01 följande:

    Kan säkert ligga mycket i vad du säger. I all otrohet ligger det en obalans. en känsla av makt och bekräftelse. Dessutom verkar det ju vara så i många förhållanden att en man/kvinna som attraherar motsatta könet bekräftar partnern,

    i.a.f så länge denna man/kvinna inte agerar på det.

    Däremot reagerar jag på uttrycket som det slängs mycket med på FL...

    "Kontrollerande svin"...Blir man det, det första man ställer krav på sin partner?

    Typ...Jag tolererar inte otrohet?


    Absolut inte tycker jag. Kontrollerande blir man om man systematiskt kontrollerar sin partner och särskilt då om det faktiskt inte finns nån uppenbar orsak/anledning till det, då kan det handla om en sjuklig svartsjuka och rädsla. Att ställa krav på ärlighet och att man håller det man lovat är inte att utöva kontroll om man inte hela tiden kontrollerar att ens partner håller sitt löfte.

    Jag tror dock att i Ts fall så har mannen gjort klokt i att säga att han litar på ts. Han känner säkert henne och han kanske vet att om han säger så, så blir det lite svårare för Ts att svika hans förtroende än om han börjar förhöra henne.. Det kan ju få motsatt effekt liksom.
  • Anonym (Snacka om OT)
    Anonym (FYI) skrev 2019-10-11 13:16:51 följande:

    Jag tror det är ganska sällsynt att kontrollera sin partner i en harmonisk relation.

    Något måste ha hänt som får en partner att reagera.

    Den berömda magkänslan säger att något känns fel. Något i förhållningssättet har förändrats. Då kan det uppstå funderingar,misstroende, svartsjuka, och  kontrollerande i olika grad, beroende på omständigheter.

    Det är säkert som du säger att kontrollerande tar relationen åt fel håll.

    Å andra sidan vet man inte. Ta ts man som exempel. Ts skulle gärna se att maken visade någon typ av...kalla det svartsjuka...för att visa att han bryr sig.

    Nu verkar han inte vilja visa något. Då är inte det bra heller.

    Sen...för att försvara svinen något...Hur vanligt är det att få reda på en exempelvis otrohet? Det är ju inte så vanligt att den otrogne kommer hem och erkänner att hen knullat med kollegan på julfesten.

    Så jag tycker det är ett för starkt uttryck att kalla någon för ett kontrollerande svin utan att känna till omständigheterna, vilket man aldrig gör i ett öppet forum.


    Absolut ligger det ju ofta någonting bakom ett väldigt kontrollerande beteende, men i fall där framförallt män utövar mkt kontroll mot sin kvinna så handlar det ju om att man vill ha makt och det ska man aldrig försvara!! Iof är de relationerna inte harmoniska, men utåt sett kan de ju se ut att vara det.

    Har man tidigare utsatts för otrohet så att man därför blivit kontrollerade och allmänt misstänksam så vore det nog bra att få hjälp med att bearbeta detta så att det inte förstör en relation som annars hade varit harmonisk.

    Sen är det ju svårt eftersom att det ändå verkar vara sååå många som går emot sina egna värderingar som de sagt sig ha, så fort livet suger lite eller om man har en svacka i relationen. Så otrohet är ju vanligt tyvärr. Skulle personligen inte anse att någon som haft en dålig magkänsla länge och som sett vissa tecken är ett svin om han eller hon tex tar en titt i sin partners mobil eller dator.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Snacka om OT) skrev 2019-10-12 08:54:26 följande:
    Absolut ligger det ju ofta någonting bakom ett väldigt kontrollerande beteende, men i fall där framförallt män utövar mkt kontroll mot sin kvinna så handlar det ju om att man vill ha makt och det ska man aldrig försvara!! Iof är de relationerna inte harmoniska, men utåt sett kan de ju se ut att vara det.

    Har man tidigare utsatts för otrohet så att man därför blivit kontrollerade och allmänt misstänksam så vore det nog bra att få hjälp med att bearbeta detta så att det inte förstör en relation som annars hade varit harmonisk.

    Sen är det ju svårt eftersom att det ändå verkar vara sååå många som går emot sina egna värderingar som de sagt sig ha, så fort livet suger lite eller om man har en svacka i relationen. Så otrohet är ju vanligt tyvärr. Skulle personligen inte anse att någon som haft en dålig magkänsla länge och som sett vissa tecken är ett svin om han eller hon tex tar en titt i sin partners mobil eller dator.
    Jag har aldrig försvarat kontrollerande i maktsyfte, och tror det är sällsynt i...som sagt...harmoniska, maktbalanserade förhållanden.
    Samtidigt kan makt uttrycka sig på olika sätt.
    Ts förhållande är ett exempel, där ts genom sin fling med kollegan gett sig själv makt gentemot sin man. Indirekt är han känslomässigt utbytbar. Det ger makt.
    Tycker hon gett uttryck för det på olika ställen i tråden.
    T.ex. i början var hon till och med villig att ge sin man ett frikort bara hon fick ligga en gång. Det ger makt...
    Senare i tråden lämpar hon över ansvaret på hans känslor på honom själv...Han är ansvarig för hur han känner. Inte en fundering på varför han känner på ett visst sätt.
    Skulle han däremot visa att han var svartsjuk, hade han också gett ts makt genom att visa sin sårbarhet.
    M.a.o. han är i ett jävla otäckt läge.

    Och visst har ens egna livsupplevelser betydelse hur man hanterar ett svek eller en situation som ts man hamnat i..
  • Tecum
    Anonym (Snacka om OT) skrev 2019-10-12 08:14:46 följande:
    Den som älskar minst är alltid starkast? Jo, man kan ju se det på olika sätt förstås, men blir man känslomässigt avtrubbad av nån anledning så att man älskar mindre så är man inte direkt stark! Det är inte starkt att kunna "stänga av" känslor och samvete och köra sitt eget race.
    Jo det är starkt på så sätt att det ger ett övertag i relationen. Den som inte älskar så mycket eller inte alls har mindre att förlora vid en separation. Denne är också mer förberedd på att gå vidare medan den som älskar intensivt inte kan tänka sig en annan partner när hen blir dumpad. Mår också sämre efter en separation.

    Som sagt, den som älskar minst har alltid ett övertag!
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift