Inlägg från: Anonym (F-snubbe) |Visa alla inlägg
  • Anonym (F-snubbe)

    Nekad försäkring till mitt ofödda barn pga högt BMI

    Försäkringsbolagens önskan är att folk ska teckna försäkringar hos dem, det är hela deras affärsidé. Men de gör naturligtvis en riskbedömning. Ditt BMI gjorde denna gång att du inte fick teckna försäkring, risken för skadeutbetalningar var helt enkelt för stor.

    Tycker nog man ska fundera igenom sin livsstil då den uppenbarligen innebär att försäkringsbolag inte vågar försäkra dig. Tänk på vilka risker du utsätter ditt barn för. Det är kanske steg 1.

  • Anonym (F-snubbe)
    Anonym (Grad 3) skrev 2018-10-16 05:40:53 följande:

    Samma svar till er båda:

    Inte mer än vid min förra graviditet. Gränsen för fetma grad 3 (högsta klassen) går vid 40. De nämner ingenstans mammans vikt som en begränsning i sina försäkringsvillkor.


    Försäkringsvillkoren gäller först när du köpt försäkringen. Innan dess gäller riskurval och dessa står inte i villkoren.
  • Anonym (F-snubbe)
    Fia 28 skrev 2018-10-16 11:17:59 följande:

    Men fick du inte fylla i en hälsodeklaration när du sökte om försäkringen? Det gjorde iaf jag och där sku det fyllas i om man hade högt blodtryck, diabetes, var över 40 år, hade bmi över 40 etc. Alla dessa är sånt som gör att de kan neka. Klart de inte löns för dem att ge en försäkring till någon med förhöjda risker.


    Vid förhöjda risker är det normala att premien blir dyrare eller att man undantar moment inom det riskfyllda området. Jag hade blivit direkt orolig om jag kände mig fullt frisk men försäkringsbolaget bedömer min hälsa så kritisk att de inte ens erbjuder försäkring. Tror det saknas lite självinsikt hos TS!
  • Anonym (F-snubbe)
    Anonym (H) skrev 2018-10-17 10:36:40 följande:

    Kalorier in och kalorier ut stämmer faktiskt inte för människokroppen då den är mycket mer komplex än en simpel förbränningsmotor

    Alla med lite kunskap om hur människans kropp fungerar vet det.


    Alla med kunskap om människokroppen vet att det stämmer till 100%, det finns nämligen ingen annan möjlighet. Energi försvinner inte av sig själv. Sen är människokroppen en väldigt komplex motor och varierar mycket från individ till individ. Det gäller att hitta sig egen balans för energi in och energi ut.
  • Anonym (F-snubbe)
    Phalaenopsis skrev 2018-10-17 15:57:40 följande:

    Jovisst, men om kroppen går ned på total sparlåga/överväxel vad gäller kroppstemperatur, ämnesomsättning osv. så kan en viss mängd äten energi/utövad aktivitet få helt olika utfall i pålagda fettkilon.


    Absolut, där är vi helt överens!
  • Anonym (F-snubbe)
    Phalaenopsis skrev 2018-10-17 15:59:15 följande:

    Lovar att jag bara skickade den en gång!


    Hahaha, Behöver jag svara på alla?
Svar på tråden Nekad försäkring till mitt ofödda barn pga högt BMI