• Spain

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Hej
    Är det någon som vet hur man gör när man åter är i Sverige efter att ha fått äggtransfer och ej vill åka utomlands 1 ggr till bara för att bekräfta en graviditet... Var i Stockholm finns det möjlighet att göra ett tidigt ultraljud och blodbrov för att se om embryot ligger rätt och kolla värden?

  • Spain

    Woop GladGlad2 embryon fick vi insatta i dag. Så just idag är vi gravida, kanske eg inte men det känns så skönt nå hit äntligen. Efter så mkt tankar, känslor, väntan och utbrott är jag helt kolugn.
    Det är inte så mkt mer att göra nu än att ta medicin och ta det lugnt. 
    Det blir som det blir tänker jag och det är ny upplevelse att lägga till bland andra upplevelser.

  • Spain

    några tankar kring två eller ett embryo, Vi valde två för att öka chansen att få ett barn. Vi kommer bara göra ett försök pga ålder. 
    Det jag inte förstod förrän efteråt är att om du redan varit gravid tidigare så är chanserna mycket högre att en insättning lyckas. Jag tror att det beror på att det kan vara en massa andra anledningar till att kroppen ej blir gravid.
    Så om du har en "fungerande" kropp, ett ägg som är "ungt o friskt" så bör det fungera. 
    Det verkar vara avgörande oxå att läkaren prickar rätt i livmodern och det är betydligt enklare om du är smal/normalviktig. (det påpekade iaf min läkare flera ggr) Och sen ska du ju vara kissnödig oxå så ser de bättre.

    Är på ruvardag 6 så eg vet jag fortf inte om det lyckats men efter det sköterskan sa till mig att det är såå stor chans...fick mig att genast börja läsa på hur sjuttsingen man lyckas överleva tvillingar. Hihihih

    Mina symptom so far sitter nog mkt i huvudet men känner mig svullen, vankande. Men också sura uppstötningar, stick i äggstock/njure/ljumske.
    Tycker mig se blodådror på bröstet.

    Fingers crossed och två är välkomna! 

  • Spain
    Plus Gravid! Testade på urin 1 v efter insättning. Hoppas behålla Glad
  • Spain

    IVI i Spanien ännu dyrare. ÄD vi räknade med runt 100.000 kr sedan efter FET ville de ha 11.000 till för att frysa embryon. Vi vill inte ha några i frysen. Då vi bestämt oss för ett försök. 
    Men vi hade missat nåt finstilt som jag vet att de ej nämnde. Enligt lag måste de frysa in....vad är det för sjuk lag. Vem vill ha sina embryon i en frys om man vet att man inte ska använda dem. En risk tycker jag att de kanske används i annat sammanhang. 
    Ruvardag 17 ALLT GÅR SÅÅ LÅNGSAMT

    Lycka till alla!

  • Spain

    Tidiga tecken för mig; 
    Jag fick lite hugg/ ont i äggstock.
    Letade tecken, läste ALLT men kände egentligen ingenting men efter några dagar såg jag blodådror på bröstet. Vilket är ett tecken jag haft vid tidigare graviditet.
    Embryona var redan 4-5 dgr så grav testet visade positivt efter 1v.

    All lycka och ge inte upp men försök stressa ner.
    Nu är jag i vecka 8+4 och mår illa mest hela tiden. Två pickande hjärtan och hoppas känna mig bättre snart.

  • Spain

    Hej igen alla

    Jag har varit frånvarande, mått såå illa, såå trött känns som man ej får klaga men jag minns inte jag mått så här dåligt vid tidigare graviditeter.
    Knappt kunnat åka t banan till jobbet utan att gå av för att andas o försöka ta nästa. Svårt jobba 8h när man håller på att somna efter lunchen :)
    Är snart i v 12 och hoppas att andas ut och må bättre, njuta lite. Än så länge har jag nästintill känt mig deppig nog pga denna brist på energi, även järnbrist. Ät järntillskott DIREKT! Tar tydligen 2 mån för järnnivån komma ikapp sig när det redan är lågt.
    Trappar nu ner all medicin o hoppas må bättre av det oxå.
    Om 1 mån kan vi se könen och vi planerar ett sex reveal party med två tårtor. Det ska bli kul och lite mer verkligt.

    Själv lusläste jag alla trådar och vill gärna hjälpa till. Jag blödde oxå! Minns ej exakt vecka kanske 5-6... Brunrosa flytning några dagar, jag gick till gynakuten och trodde det var helt kört men icke. Båda embyon kvar och inget som indikerade så kommande missfall. Så det är ej kört med lite blod.

    Lycka till!

  • Spain
    Frazze skrev 2019-04-21 09:27:22 följande:

    Kollade tillbaka i kalendern från 2015 då vi testade äd första gången då fick jag mf i v.6+2 vi var på vul 6+1 och såg ett hjärta då. Imorgon så går jag in i 6+0 så nu är det bara att hoppas att vad som än är där inne stannar och fortsätter utvecklas och kommer ut i slutet av nov, början av dec <3


    Håller tummarna, det kommer att gå finfint!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019