• Dosan74

    Vi som planerar äggdonation 2019

    I flera månader har jag följt era inlägg om hopp och förtvivlan. I morgon är det vår tur att åka till Riga för äggdonation. Kämpar med att hålla nerverna i styr och fokusera på jobbet (går sådär ????). Vill egentligen bara säga hej och tacka för all kunskap som ni delar med er av.

  • Dosan74

    En dag i Riga. Svårt att njuta av den vackra staden när det enda man tänker är måndag. Vi har valt AvaClinoc och det har hittills varit väldigt proffsiga och hjälpsamma. Upptäckte att jag inte packade ner tillräckligt med Lutinus, försöker få kontakt med kliniken och koordinatorn som skulle höra av sig i helgen. Hoppas hon svarar i morgon.

  • Dosan74

    Tack, de räcker i morgon så vi får gå till kliniken när de öppnar på måndag. Ja? de kladdar, fick lite panik att allt ramlar ut men efter lite Googlande verkar det vara normalt och fungera ändå. Funderar fortfarande på om vi ska sätta in en eller två. Man vill maximera chanserna samtidigt som en tvillinggraviditet inte står fullt ut på min önskelista. Hur ska man tänka i frågan, vi vill ha bestämt oss även om läkaren kommer rekommendera nägot?

  • Dosan74

    Jag har barn från ett tidigare förhållande, men inte min sambo. Har försökt att få barn på naturlig väg men tyvärr står nog min ålder i vägen. Jag som hade hoppats på att läkaren skulle rekommendera ett eller två. nu blir det ännu svårare. Varför ska du välja ett nästa gång?

  • Dosan74

    För oss var ÄD ingen självklarhet, när äggreserven var låg blev frågan att leva med ett gemensamt barn eller inte som blev avgörande. Hade jag varit yngre, haft mer tid och bättre äggreserver så hade jag provat IVF ngn gång. Jag tror det sociala arvet är stort och därför kommer jag se delar av sig själv i barnet, oavsett gener eller inte. 
    Dagen har ägnats åt mysigt Café med resonemang och funderingar, det lutar åt två ägg. Vet inte hur många ägg vi fick eller hur det ser ut, hade hoppats på en kontakt med kliniken under helgen. I morgon är det dag 3 och insättning, nervöst och spännande på samma gång.

  • Dosan74

    Ruvardag 11=testdag, digitala testet visade gravid 1-2 veckor och det andra tog lång tid innan det syntes ett svagt rosa streck (Apotekets egna). Vet inte om jag ska bli glad eller orolig, borde inte testet blivit tydligare om jag är gravid och allt är som det ska? Idag är det precis två veckor sedan äggplock.

  • Dosan74

    Jag frågade ganska mycket om träning när jag var i Riga. Jag fick råder att avstå helt under de två första veckorna sedan kunde jag fortsätta med den träning (styrketräning) som jag gjort innan. Jag skulle inte börja med nya övningar utan de kroppen kände igen. Jag tänker börja försiktigt i morgon (två veckor efter insättning) men ta det väldigt lugnt. Lyssna på kroppen, inte överanstränga bukmuskulaturen.

  • Dosan74

    Vi bodde på hotell Monica och jag tyckte det var perfekt. Vi åkte hem på kvällen efter insättning och fick sen checkout gratis. Bra frukost, nära kliniken och i ett ?bra? område. Jag brukar vara kräsen på sängarna men tyckte inte de vi var hårda. Frukost på rummet ingick om man ville. Åt på en mysig och god restaurang 10 minuters gångväg mot stan två gånger som hette Casta Nostra. Håller tummarna att allt ska gå bra för dig. Vi väntar med spänning på vårt första ultraljud 2:a april.

  • Dosan74

    Vi betalade ca 600 kr/ natt, bokade via hotels.com med avbeställningsskydd. Det svåraste var att hitta fly, vi bokade bara fyra dagar innan då vi fick klartecken från Riga. De hade flyttat fram oss en vecka pga donatorn så vi vågade inte chansa. Vi flög via Helsingfors och en vidrig flygning i ett hotellerplan mellan Helsingfors och Riga, hade bara 30 min i Helsingfors men det gick - men det gör jag inte om igen. Tog grön taxi från flygplatsen till hotellet (köp biljett i ankomsthallen). Håller tummarna för att allt ska gå bra för dig, vi fick ut 9 embryon av toppkvalitet, 7 kvar i frysen, hoppas slippa använda dem, än så länge är det hoppfullt.

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019