• Smiluren

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Hej allihop!
    Det här är mitt första inlägg i tråden som jag följt och fått tagit del av alla era historier om barnlängtan. Det skänker mycket hopp och ger en känsla av att inte vara ensam i sin situation som man inte kan dela med så många andra. Så tack!

    Jag och min man har gjort äggdonation i Sverige och lyckades efter många försök bli gravid och har nu en dotter som är 4 år. Efter många år av kämpande och att vi sedan fick vårt efterlängtade barn hade vi inga tankar om att försöka igen, men nu börjar längtan växa sig starkare och vi önskar nu försöka med äggdonation utomlands. Har varit i kontakt med AVA Riga efter mångas positiva omdömen här.
    Det jag funderar mycket över är det här med öppen donation. Vår dotter har ju rätt vid 18 års ålder att få veta vem donatorn är. Skulle vi få möjligheten att få ett barn till men med anonym donator skulle det på ett sätt kännas orättvist och ett egoistiskt val av oss föräldrar att välja klinik utifrån rätt känsla och bra resultat?
    I sådana fall är det Finland som är alternativet men det verkar som en del som varit där inte har lyckats och då vänt sig till ex AVA Riga eller S:t Petersburg och lyckats där.
    Hur tänker ni kring det?

  • Smiluren
    UndrandeSökare skrev 2019-09-12 13:47:36 följande:
    Välkommen hit till tråden ! Om ni vill göra donation med öppen donator så är det dessa länder där det är tillåtet:

    Sverige, Finland, Danmark, island och USA.

    Det finns flera orsaker till varför många svenskar gör äggdonation i Lettland (Riga) och Ryssland. En orsak är närheten, och att klinikerna är duktiga och kan erbjuda fler mediciner, men sen är det också deras mer åldersgränser. I Lettland kan man göra insättningar till kvinnan fyller 50år och i Ryssland tills kvinnan fyller 51år. Medan det i Finland och Danmark är max 45år. Så man har helt enkelt fler år på sig att göra försök.
    Tack! Jag förstår. Nu är åldern inte ett hinder för mig, jag hade dock svårt att få en tillräckligt tjock slemhinna och vad jag förstår så finns andra alternativ att bygga upp den utomlands än vad som försöktes här i Sverige. Vet inte hur de olika klinikerna gör utan får sätta in mig i det.
  • Smiluren
    SuzieZ skrev 2019-09-12 13:49:40 följande:
    Hej! Vad underbart att höra att ni till slut lyckades med äggdonation i Sverige.

    Ni skulle ju kunna skicka era journaler till Finland och ta ett Skypemöte med dem. Sedan kanske jämföra vilka behandlingsmetoder de använder jämfört med Riga? Kanske ni har några specifika behov som Riga tillgodoser bättre? Vi gjorde ju ÄD på Ovumia Fertinova i Helsingfors och det passade oss bra och gick vägen första gången. Kändes som att deras metod och lagar var extremt lika Sverige. Så om det funkade för er första gången kanske det funkar igen?<3 kram
    Ja, jag hade svårt att få en tillräckligt tjock slemhinna, blev inte mer än 6 mm men lyckades ändå bli gravid efter många försök. Tydligen första gången på kliniken som de hade lyckats på en sådan tunn slemhinna så under kan ju ske

    Tack för tipsen! Roligt att höra att det gick bra för er i Helsingfors. Hur är er upplevelse med Fertinova?

  • Smiluren
    Snurranfian skrev 2019-09-12 15:23:18 följande:
    Välkommen hit! Jag är också rätt ny.. håller precis på att förbereda allt inför vår första ÄD. Står i kö. Hoppas på behandling i höst/vinter. Vi står i kö på Ovumia Fertinova Helsingfors och hos Livio i Falun. Vi hoppas ju på Falun, men jag tror att det kommer gå fortare att komma fram i Helsingfors. Har ni inte jättebråttom kan ju Livio vara något för er? Det är ju som sagt nytt from i år att privata kliniker i Sverige får utföra ÄD.
    Tack!
    Förstår att ni hoppas göra det i Sverige, känns alltid lättare att göra det här men tänker som ni att väntetiden styr lite.
    Vet du hur lång väntetid det är i Helsingfors?
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019