• Najo

    Vi som planerar äggdonation 2019

    UndrandeSökare skrev 2019-06-25 19:13:06 följande:

    Jag har ringt och pratat med Carl von Linneköiniken och de ska börja intervjua potentiella äggdonatorer i Augusti 2019, och de som sen blir utvalda ska vara i karantän i 6 månader. Så TIDIGAST våren/sommaren 2020 kan man börja ställa sig i kö. Sen frågade jag om åldersgränser och de sa max 45år för den mottagande kvinnan.


    Ok låter ju rimligt. Vem pratade du med?
  • Najo

    Detta hittade jag om livio:

    Alla kliniker inom Livio-gruppen i Sverige erbjuder nu IVF / assisterad befruktning med donerade ägg och spermier. För IVF-behandling med donerade spermier har vi inga väntetider. Hör av dig till den av våra kliniker där du önskar behandling så får du snabbt en tid.

    Sedan den 1 januari 2019 är det tillåtet att utföra assisterad befruktning utanför kroppen även med hjälp av enbart donerade könsceller, det innebär att både donerat ägg och spermier kan användas i samma behandling.

    Vi har sedan årsskiftet 18/19 arbetat framgångsrikt med rekryteringen av äggdonatorer via Livio Egg and Sperm Bank vilket borgar för korta väntetider även för patienter som behöver IVF-behandling med donerade ägg. Välkommen att kontakta den klinik där du önskar behandling redan nu. För IVF-behandling med donerade ägg tar vi emot vi patienter upp till (icke-fyllda) 46 år.

  • Najo

    Nu har jag haft ett möte i 1 h med olga klinik. Mycket att ta in..

    De erbjöd mig i första hand embryo adoption med 4 försök och barngaranti annars 80% tillbaka. De använder olika donatorer (ägg och spermier) vid varje försök. Det känns ju intressant helt klart och priset är ju inget som känns skyhögt heller. Som jag tolkat i denna tråd verkar de flesta av er dock gå på ägg och spermiedonation? Kan ngn av förklara varför ni gör detta och inte embryoadoption? Som jag förstått det är skillnaden att det sistnämnda är bra om man vill göra syskonförsök för då blir syskonen genetiskt besläktade. Samtidigt sa hon (diana) att det är generellt högre kvalitet på embryo adoption på alla försök (alla är då toppkvalitet). Om det är ngn som kan ge mig mer information i detta ämne tar jag tacksamt emot det.

  • Najo
    PeeWee44 skrev 2019-06-26 10:43:05 följande:

    Det stämmer, mycket bättre kvalitet på embryot och som dom säger passar du inte med någon av donatorerna så byter man bara. Äggdonation gör alla som vill använda mannens spermier, vill man ha syskon så är det också anledningen.


    Tack för info! Nu har jag inte noterat alla era svar och vilka av er som går till vilken klinik? Går du på olga klinik?
  • Najo
    UndrandeSökare skrev 2019-07-01 07:26:28 följande:

    SuxieZ- Både jag och Solros och många andra här itråden går på kliniken Avaclinic i Riga (Lettland). Både hon och jag har gjort dubbeldonation dvs både äggdonation och Spermiedonation samtidigt. All donation är helt anonym enligt lagen i Lettland.

    Hon satte in 2 färska 5dagars embryon och är nu gravid med tvillingar !

    Jag vet inte om dubbeldonation är möjligt i Finland ? kolla upp det om du är intresserad.

    Ja, det är många saker som.kan krångla när det gäller fertilitet, och om det skulle bli minus så måste man förändra något i behandlingen inför nästa gång. Tex lägga till någon mer medicin tex kortison (som förhindrar kvinnans kropp att stöta bort embryot), använda embryo glue, sätta in 2 embryon etc

    Hoppas det går bra på testdagen.


    Hej,

    En fråga. Har varit i kontakt med samtliga kliniker (ava olga åbo) och det verkar endast vara olga som erbjuder embryodonation. Vet du varför det är på det sättet? Skillnaden som jag förstått är att embryodonation är ett färdigt embryo och dubbeldon är via ett färskförsök. Så vitt jag vet är det endast olga som kan erbjuda mig 4 försök till embryodon med barngaranti. Detta alt lockar
  • Najo
    SuzieZ skrev 2019-07-07 18:12:22 följande:

    Fy tusan, mycket ska man stå ut med alltså! Men skönt att det gick bra!<3 Hade du någon värk/kramp då eller bara blödningen?


    Har läst era sista inlägg här. Jag har ju inte gjort äggdonation och vet inte varför det är vanligare med blödningar med äggdonation. Det jag vet dock är att v 5+2 sannolikt inte ger dig ngt besked. Jag var på vul v 6+0 där man såg tom hinnsäck (utan gulekropp och foster ) men det lämnade mig med extrem ångest i flera dagar då de inte ville ge mig en dom så tidigt. I v 6+2 fick jag veta att jag trvis hade MA. Men först i V 6+5 fick jag framkalla missfallet med cytotek. Mitt tips är att mäta HCG i första hand före VUL. Tror de sa att vid ett hcg på ca 1200 ska man kunna se ett foster el åtm gulesäck. Jag hade hcg på 6000 i v 6+2 och då var det kört. Hoppas att din blödning och värk är ngt annat än missfall.
  • Najo
    UndrandeSökare skrev 2019-07-22 16:45:15 följande:

    Vill du söka ersättning för ÄD gjord utomlands?

    Om du vill söka ersättning genom F-kassan så är det endast öppen donation som man får välja. Endast dessa länder utomlands som har öppen donation: Danmark, Finland, Island, USA.

    I Lettland(Riga) liksom i Ryssland, Grekland och de flesta andra länder erbjuds endast anonym donation.

    I Lettland är all donation anonym enligt lag.


    Vad innebär anonym donation resp öppen donation? Kan barnet söka upp donatorn vid 18 år vid anonym donation? Och kan barnet söka upp både donatorn avseende ägget och spermien då?
  • Najo
    PeeWee44 skrev 2019-08-01 09:34:40 följande:

    Handlar inte det om frysta embryon? Dom undrandesökare skriver ägg som ej är befruktade har bara en cell. Skulle inte chansa på det. Färska ägg eller frysta blastocyst. Annars har du mycket sämre chans att lyckas.


    Det var även det Oga sa till mig. Endast färska ägg används men frysta spermier går bra. Det är bra att veta så man vet chanserna är högre om man får ett embryo insatt som bygger på ett färskt ägg.
  • Najo
    Sjuttiosjuan skrev 2019-08-16 06:13:33 följande:

    Tyvärr så blev det minus! Bara vänta och börja om. Pepp pepp!!!


    Ok tråkigt men som du säger kämpa på! Har ni fler i frysen kvar?

    Peppkram från mig
  • Najo
    Lilla Gs mamma skrev 2019-08-16 15:08:02 följande:

    Nu skulle jag behöva en massa pepp: sitter på gynakuten med magsmärtor och blödning. Håll tummarna för att det inte är någon fara för vårt pyre.


    Håller mina tummar!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019