Inlägg från: UndrandeSökare |Visa alla inlägg
  • UndrandeSökare

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Frazze skrev 2019-06-05 23:19:05 följande:

    Så där! Nu har vi vart inne och fått se vår lill*plutt i magen. Allt såg så bra ut och det var en livlig liten rackare där inne Läkaren sa att när de ser att det ser så bra ut så kollar de inte vart blödningen kommer ifrån så. Det är vanligt som hon sa! Jag är nöjd och har ett litet "foto" med mig hem på vår lill* älskling!


    Så bra Frazze, då behöver du inte oroa dig mer denna veckan.
  • UndrandeSökare
    CrookedTail skrev 2019-06-05 23:45:14 följande:

    Ja, hon verkar lite snurrig, har svarat på samma frågor flera gånger. Men vi har bestämt oss för en av donatorerna nu iaf. Men fel medicinering vill man ju inte ha!! På vilket sätt har hon gjort fel??


    Hon gav fel (för låg) östrogendos bland annat.

    Jag har också frågat henne om olika faktagrejor, men fått snurriga svar, så nu frågar jag henne inget. Jag väntar tills Veronika kommer tillbaka från sin semester och frågar henne då istället. Då vet jag ju att jag får ett svar jag kan lita på, som stämmer.
  • UndrandeSökare
    CrookedTail skrev 2019-06-05 23:46:50 följande:

    Det var det hon svarade. Låter skitskumt. Funderar på att skriva och fråga igen. Nu har vi redan bestämt oss för donator, men det känns som en avgörande faktor för om man vill sätta tillbaka en eller två.


    Chatta med Veronika på hemsidan istället, och fråga henne ang dina 2 donatorers ålder, så kanske hon kan kolla upp det åt dig (eftersom Katarina inte verkar orka bry sig att kolla upp det åt dig, utan bara säger att "det är olagligt").

    Standard i Riga är 3-dagars embryon, men det är absolut värt det att betala lite extra och att de odlar vidare till 5-dagars (blastos, det är tillval). Eftersom en hel del embryon dör mellan dag 3 och 5 oavsett om de är i labbet eller i livmodern.

    Så odlar man till 5-dagars så rensar man bort de som ändå är chanslösa. Både Solros80 och Frazze här itråden har valt att sätta in 2st 5-dagars och båda blev gravida nyligen.

    Det finns också andra tillval man kan välja som Embryo glue, akupunktur, intralipiddropp etc etc
  • UndrandeSökare
    CrookedTail skrev 2019-06-05 23:46:50 följande:

    Det var det hon svarade. Låter skitskumt. Funderar på att skriva och fråga igen. Nu har vi redan bestämt oss för donator, men det känns som en avgörande faktor för om man vill sätta tillbaka en eller två.


    Förutom donatorernas ålder, kan du också få se en "fantombild" av de kvinnliga donatorerna. Det begärde vi att få mailat till oss.

    Det är ej foton utan datorgenererad bild på hur någon med donatorns hårfärg, ögonfärg etc kan se ut. Det är valfritt om man vill se dessa bilder, men ville bara berätta för dig att möjligheterna finns om du vill.

    För mig kändes donatorernas ålder som en viktig information eftersom ägg blir sämre med åldern, så det var en viktig faktor i valet av donator.
  • UndrandeSökare
    Lilla Gs mamma skrev 2019-06-06 07:50:59 följande:

    Tack för svar. Vad var det som avgjorde valet att sätta in ett eller två, för er del?


    Första gången ville jag satsa allt och då datte jag in 2 färska blastos plus använde embryo glue, och då blev jag gravid. Sen har jag testat 2 ggr med en blasto per gång och utan embryo glue men då har jag inte blivit gravid. Så jag har testat mig fram vad som fungerar för mig. Jag kommer använda embryo glue i fortsättningen.
  • UndrandeSökare

    Ha en trevlig Nationaldag idag ! Här hos mig är det soligt och fint, blå himmel och ska bli 30 grader idag ! Ta det lugnt med elden ni som ska ut på utflykt och grilla idag. Ha en bra dag.

  • UndrandeSökare
    Lilla Gs mamma skrev 2019-06-06 10:34:24 följande:

    Vad är egentligen embryoglue? På en klinik här i sverige sa de, när jag frågade efter det i samband med vanlig IVF, att det bara var bluff?


    Googla på embryo glue så hittar du mer info. Man lägger embryona i det, innan insättning, för att göra så att de lättare fäster.
  • UndrandeSökare
    Lilla Gs mamma skrev 2019-06-06 10:34:24 följande:
    Vad är egentligen embryoglue? På en klinik här i sverige sa de, när jag frågade efter det i samband med vanlig IVF, att det bara var bluff?
    Despite its name, embryo glue isn?t really a glue at all. It?s a specially developed solution that contains, among other things, high levels of a substance called hyaluronan, also known as hyaluronic acid.

    Hyaluronan occurs naturally in your womb, fallopian tubes and ovaries. Studies have shown that it makes secretions from these organs stickier, aiding fertilisation and implantation. Embryo glue mimics those uterine secretions. On your embryo transfer day, your embryos are dipped into the ?glue?. Then they?re placed in your uterus. The adhesive effect of the medium may help your embryos stick to your endometrium.


    Simple idea. Good name. Patients understand the concept. If embryo glue helps your embryo and womb hit it off for longer, rather than drifting apart at the crucial moment, we call that implantation-friendly.

  • UndrandeSökare
    Frazze skrev 2019-06-08 08:32:40 följande:

    Önskar verkligen att det fanns ett annat progesteron jag kunde ta nu. Vill inte ta urrogesten oralt för magens skull och för att man blir så groggy. Sen vill jag inte ta dem vaginalt heller! Skrämmer mig att peta upp dem nu när jag blödde så! Men vad har man för val? På det sättet gillar jag Lutinusen bättre då det finns en uppförare. Önskar det fanns till Utrogesten oxå!


    Du kan byta till Crinone, det är engångstuber inklusive uppförare, man använder 2 per dag en morgon och en kväll. Finns på Svenska apotek. Be sin klinik i Riga om ett EU-recept.

    www.fass.se/LIF/product&nplId=19991217000014


  • UndrandeSökare
    Sjuttiosjuan skrev 2019-06-08 08:45:22 följande:
    Kolla om din läkare kan skriva ut prolutex! Finns ju också Crinone som är en gel, tycker det är bättre än lutinus.
    Prolutex Progesteronsprutor finns EJH i Sverige och EJ i Lettland tyvärr.
    Det finns i Ryssland, England, Grekland och några andra länder.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019