Inlägg från: UndrandeSökare |Visa alla inlägg
  • UndrandeSökare

    Vi som planerar äggdonation 2019

    SuzieZ skrev 2019-06-11 13:56:51 följande:

    Hej alla!

    Vi har påbörjat behandlingen inför ÄD på Ovumia Fertinova i Helsingfors. Nu har tyvärr vår donator precis fått avbryta sin behandling så vi kommer inte att kunna göra färsk ET i ?naturlig cykel?. Så nu funderar vi på att köra med frysta ägg så att vi inte behöver vänta till efter sommaren.. Gjorde ni ÄD med färska eller frysta ägg?

    Matchade donatorn dig på både hårfärg, ögonfärg och längd? De frysta ägg vi fått erbjudande om matchar inte på hårfärg (jag har mellanblont, min man ljusblont och donatorn brunt).

    Tack på förhand!


    Lycka till med din ÄD, men tänk bara på att om ni får frysta obefruktade ägg så är de mycket sämre alternativ än färska ägg.

    Orsaken är att om man tinar upp ägg eller embryon så kan de tappa celler och obefruktade ägg innehåller endast 1 cell och tappas den så dör ägget. Ett befruktat ägg (ett embryo) som är odlat i 5 dagar innehåller flera hundra celler och är alltså mycket tåligare.

    Du får naturligtvis göra som du vill, men jag personligen skulle aldrig köpa frysta ägg.
  • UndrandeSökare
    SuzieZ skrev 2019-06-11 15:33:48 följande:

    Tack för svar! Vi får en reducerad kostnad om vi kör på frysta ägg, men jag förstår såklart att vi antagligen inte alls får lika många embryon, och inte många att spara :(. Alternativet är att vänta till efter sommaren och vänta på att en ny donator kan starta behandlingen, men det känns såå segt...

    Hur tänker du/ni kring hårfärg?


    Vi valde en kvinnlig donator med samma ögonfärg och hårfärg och blodgrupp som mig. Den manliga donatorn vi valde hade samma ögonfärg, hårfärg och blodgrupp som min man.
  • UndrandeSökare
    CrookedTail skrev 2019-06-11 15:47:02 följande:

    Ok! Tack för tipset. Har du någon aning om varför inte Utrogestan används i Sverige? Eller varför Lutinus är mer vanligt åtminstone?


    Det måste du nog fråga Svenska Läkemedelsverket om.

    Utrogestan finns att köpa receptfritt på Apotek i vissa Europeiska länder som Spanien, Grekland och italien (ifall du planerar någon semesterresa i sommar så kan det vara läge att köpa på sig)

    Billigare där än på kliniken i Riga.

    I Riga verkar de bara ha Utrogestan som100mg. Men i Grekland kan man köpa Utrogestan både som 100mg och 200mg. Utrogestan kan tas både oralt och vaginalt, men Avaclinic i Riga rekommenderar endast vaginalt eftersom man kan bli rejält yr i huvudet om man sväljer dem....
  • UndrandeSökare
    Lilla Gs mamma skrev 2019-06-11 16:04:18 följande:

    Är det någon här i tråden som blivit gravid på första ÄD- försöket och där det dessutom fötts en levande bebis?


    Ja, Kolabönan73 lyckades på första ÄD- försöket. Hon fick en son den 10 mars 2019 via Vitanova i Köpenhamn.
  • UndrandeSökare
    Frazze skrev 2019-06-12 15:56:43 följande:

    Allt såg perfekt ut på KUB! Vi fick 1 på 20000 som är det bästa man kan få! Liten vinkade och pillade sig i ansiktet sparkade lite och var väldigt redig Är så nöjd och lycklig! Nu hoppas vi bara det håller sig hela vägen till BF.


    Grattis Frazze !
  • UndrandeSökare
    Solros80 skrev 2019-06-13 09:11:26 följande:

    Vi gjorde Vul igår och fick se 2 tickande hjärtan. Min man är överlycklig. Jag är i och för sig också mest glad men också livrädd för alla risker, förlossning och spädbarnstiden. Så för er som inte vill ha tvillingar kan det vara värt att tänka ett extra varv innan ni återför 2 embryon.


    Grattis Solros80 !
  • UndrandeSökare
    Solros80 skrev 2019-06-04 15:15:07 följande:

    Det var svårt kan jag säga. Vi fick två alternativ. Både verkade lika bra. Ingen hade samma blodgrupp som jag. Men båda hade samma hårfärg, ögonfärg och längd. Vi valde den yngsta. Det skiljde ett par år mellan de.


    Solros80 skrev 2019-06-04 15:12:10 följande:

    Nej, jag har inte gjort det än utan har tid 12/6. Jag kan rekommendera Cevita care som finns på st Göran och i kista. De verkar ha gott om tider och tar 350, alltså vanlig landstingstaxa för vul. Jag satte in 2 embryon. Det ska bli spännande att se vad det blir av det hela.


    Hur gammal var den kvinniga donatorn du valde?

    Hur många blastos fick ni till frysen?

    Berättade du för Cevita att du gjort ED utomlands vid vul?Eller sa du bara att det var en naturlig graviditet ?
  • UndrandeSökare
    PeeWee44 skrev 2019-06-14 10:02:12 följande:

    Idag är det vi som fått se ett pickande hjärta! Fick en blödning i tisdags när jag skulle sätta mig upp i soffan, blödde igenom trosa och jeans, men det var rött och "tunnt" blod. Gyn tror att det kom från livmodertappen. V 7+3 idag. <3


    Grattis till hjärtslag Peewee. Är det första gången någonsin ni fått se det?
  • UndrandeSökare
    Lilla Gs mamma skrev 2019-06-14 13:45:52 följande:

    Ja, man får dela upp väntan i delmål... De glömde säga när vi ska testa och jag glömde fråga... Är det efter 14 dagar man brukar göra det?


    Det beror på om ni satte in 3-dagars eller 5-dagars. Vilket valde ni?
  • UndrandeSökare
    Lilla Gs mamma skrev 2019-06-14 15:11:54 följande:

    Vi fick ett fyradagars (för att kliniken är stängd i morgon)...


    Testa efter 10-12 dagar med Clearblue digital eller Blodprov (blodprovsremisser kan köpas via Werlabs.se och Blodkollen.se).

    Men Tjuvtesta inte ! Risken är stor att man bara blir ledsen i onödan om man testar för tidigt. Det kan ändå bli plus om man bara testar på rätt dag.

    Bli inte orolig om du inte känner något alls (dvs inte känner dig gravid), det är fullt normalt vid äggdonation.

    Det är också tyvärr väldigt väldigt vanligt med blödningar när man gjort äggdonation, både några dagar efter insättning och även under graviditeten. Detta pgr av att man tillsätter hormoner och andra mediciner utifrån, sen kan kvinnans immunförsvare också reagera mot det främmande ägget och orsaka blödningar.

    Men ingen panik ! Kontakta bara din klinik omedelbart OM det skulle hända dig. Lycka till med ruvningen !
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019