Inlägg från: UndrandeSökare |Visa alla inlägg
  • UndrandeSökare

    Vi som planerar äggdonation 2019

    nypan78 skrev 2019-11-17 20:48:58 följande:

    Hej,

    Jag trodde att det var lite upp till patienten om man vill sätta in en eller.två?!


    Ja, jag pch Lilly2013 går på samma klinik i Riga, och jag och även alla andra jag hört om (förutom just Lilly2013) har fått välja fritt om vi vill sätta in 1 eller 2 embryon. Jag satte in 2 embryon första gången.

    Men läkaren i Riga vill inte sätta in mer än 1 i taget på Lilly2013 på grund av att hon har ärr på livmodern har hon sagt här tidigare. Men normalt sett får patienten välja fritt att sätta in 1 eller 2 embron på den kliniken. Men aldrig mer än max 2 samtidigt.

    I Grekland var det förr (men inte numera) lagligt att sätta in 3 embryon samtidigt.
  • UndrandeSökare

    Lilly2013-Frazze går inte på samma klinik som du och jag gör i Riga, hon har gått på ivfRiga.

    Du bor väl nära Malmö? Om du vill på Olgas föreläsning så kommer de till Malmö i januari 2020.

    Jag har inte frågat Avaclinic hur de frös in våra embryon, så kan inte svara på det.

  • UndrandeSökare
    Lilly2013 skrev 2019-11-18 09:21:15 följande:

    De som stör mig e att embryot uppförde sig exakt som vid de andra missfallen med mina egna. Gravid man ser hjärtat slå men är för litet för sin ålder och sen går det ett par dagar och då slutar hjärtat slå.


    Frazze råkade ju ut för samma sak som dig vid hennes första försök i Riga, missfall efter hjärtslag.

    För henne hjälpte det att göra ivfSerums Mensblodtest, hidden chamydia hittades, och hon och mannen fick varsinn 25dagars antibiotikakur, och direkt därefter gjorde hon andra försöket i Riga, och den gången gick det vägen.

    Man kan ha baciller i livmodern utan att de svenska testerna visat något, och om man har det så kan de försämra implantationen när embryot försöker fästa, och då kan resultatet bli minus eller missfall. Så testa och gör Serums Mensblodtest är mitt förslag, det har varit det som gjort att det gått vägen för en hel del i Atentråden. Googla ivfSerum infection screening för mer info.
  • UndrandeSökare
    nypan78 skrev 2019-11-18 13:17:34 följande:

    Intressanta svar, tack!

    Vad är det stora skillnaden mellan förberedelsen av den som tar emot äggen (jag) när man gör ÄD jämfört med vanlig IVF? Jag ska synkas efter donatorns cykeln vad jag förstår men man framkallar inte ngn ägglossning hos mig som vanligt vid ett t.ex. FET?


    Man kan göra insättning i naturlig cykel eller nedreglerad (medicinerad) cykel. Om man vill sätta in färska embryon första gången (det kallas ET)så brukar mottagaren vanligtvis nedregleras med hjälp av tex en Procrenspruta.

    Sen när nästa blödning kommer så använder man östrogen (tex plåster eller tabletter) för att bygga upp slemhinnan och sen några dagar innan insättning lägger man till progesteron (tex Lutinus eller Crinone). På detta sätt kan man synka mottagaren mot donators menscykel.

    Vid FET är embryona redan nedfrysta, och då kan man också välja de 2 olika sätten ovan för insättning, men då behöver man inte vänta in donatorns menscykel.
  • UndrandeSökare
    Lilly2013 skrev 2019-11-18 11:05:09 följande:

    Haha., ska kanske prova med mån utpressning nu då

    Samtidigt så litar jag ju på det han säger


    Har använt Trombyl och Fragminsprutor vid dina försök? Om inte, så be att du får det inför nästa försök. Vid mina 4 första försök med egna ägg så var också embryot för litet för veckan. Missfallsutredningen i Sverige visade inget, men Dr Ds utredning i Aten visade att jag har koagulationssjukdom och måste ha både Trombyl och Fragmin annars blir det proppar i moderkakan och embryot dör. Dessa mediciner samarbetar och man behöver använda båda sorter.

    Dr Lakutin kan tala om för dig vilka blodprover du ska ta om du vill ta koagulationsprover i Sverige. Crooked tail gjorde det nyligen.

    Så testa Trombyl och Fragmin om du inte redan använder det, Mensblodtestet, och högre doser kortison än de 16mg du tog senast och ännu fler dropp. Vissa har behövt ta så pass höga doser kortison som 35-40mg för att lyckas.
  • UndrandeSökare
    Lilly2013 skrev 2019-11-19 15:02:05 följande:

    Japp jag hade bägge delar både denna och förra gången.


    Använde du inte Trombyl och Fragmin när du gick hos invimed?. Sen kan man behöva ta mer än 1 Fragminspruta per dag.

    Ok, testa också Mensblodtestet, högre kortisondos och fler dropp är mitt förslag. Det är bra att göra något annorlunda inför varje försök.
  • UndrandeSökare
    Limarie skrev 2019-11-19 15:52:40 följande:

    Finns det en ökad risk vid äggdonation? Har för mig att jag läste det nånstans. I fall det är så varför är det så?


    Finns flera olika saker som leder till ökad risk för havandeskapsförgiftning. Äggdonation är en av dem. Sök på havandeskapsförgiftning på 1177.se för mer info.
  • UndrandeSökare
    Snurranfian skrev 2019-11-19 18:28:07 följande:

    Intressant att vissa kliniker tar hänsyn till blodgrupp. Har de varken gjort i Finland eller i Sverige där vi också står i kö.


    På ivfRiga där Frazze går och på Avaclinic i Riga där vi går kräver de att man först ska ta reda på vilken blodgrupp man är (både mannen och kvinnan) när man ska bli patient hos dem, och sen matchar de donatorer efter det. Alla donatorer vi erbjöds matchade våra blodgrupper.
  • UndrandeSökare
    nypan78 skrev 2019-11-19 20:32:54 följande:

    Är det bäst att donatorn har samma blodgrupp som man själv har? Är ny på äd fronten...

    Det där med havandeskapsförgiftning och äd har jag också läst, men undrar hur mycket.högre risken egentligen är jämfört med en vanlig graviditet!?


    Har man haft HF i en graviditet, så är det också mycket stor risk att man får det i efterföljande graviditeter.

    ÄD är en riskfakor, hög ålder också (över 40år), etc

    Läs mer på 1177.se
  • UndrandeSökare
    nypan78 skrev 2019-11-20 10:44:21 följande:

    Ska fråga min läkare vad vi har för blodgrupp, det borde ju finnas antecknat någonstans från vår gamla IVF utredning.


    Annars ring MVC, eftersom du har barn sen tidigare så har de säkert det noterat i journalen där. När jag skrev in mig på Mvc så tog de blodprov för att ta reda på min blodgrupp.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019