• Nema

    BF juli 2019 - stannar på FL

    Jag plussade för snart en vecka sen och har BF 4/7 med första barnet! 
    Brösten pulserar och känns som om dom ska sprängas och livmodern rycker och drar. 

    Men jag är livrädd för MF.. vågar knappt vara glad och tänker det värsta hela tiden. Varje gång jag kommer på mig själv med att längta så slutar jag och blir nästa arg på mig själv "förvänta dig inget nu!"

    Jag vill ju kunna glädjas tillsammans med min sambo som redan börjar planera om hela lägenheten och pratar barnnamn. 

    Någon som känner igen sig, och/eller har några tips? 

  • Nema
    Maes skrev 2018-11-01 13:06:55 följande:

    Hej! Jag plussade igår och tror inte helt att det är på riktigt haha. Jag är 23 år och gravid för första gången så känner mig ganska förvirrad! Vågar inte heller ta ut lyckan i förväg, kanske för tidigt.. 
    kram på er!


    Jag är också 23 och väntar mitt första barn! Jag är helt ny här på FL så kul med någon i samma ålder. Är som du förvirrad och rädd för att vara glad så här tidigt.. Få jag fråga när du har BF? 

    Hoppas allt går bra för dig
     och alla er andra här såklart!  
  • Nema
    Jilo skrev 2018-11-08 11:32:18 följande:
    Jag tror vi känner lika allihopa :) <3
    Ja, det är det intrycket jag har fått också efter att ha läst mig genom tråden. Känns så skönt att se det är fler som har samma tankar och delar med sig samt att det är så många fina och peppande personer här inne!  

    Jag försöker att tänka positivt och inspireras av er som har barn sedan tidigare. Ni får mig att våga hoppas lite mer! :) 
  • Nema
    SmulanochKexet skrev 2018-11-08 15:27:21 följande:
    Jag kan nog garantera att jag känner likadant! Har Såå många gånger förr trott att jag varit gravid, med spökstreck på gravtesterna. Denna gång har jag kissat på 5 olika tester som alla förutom 1 visar positivt. Lite varierande i styrka, men två streck finns där. Even though, har inte gått förbi BIM än (det är en stoor milstolpe för mig) men när jag kommer på mig själv att fånle med happy thoughts blir jag arg på mig själv. Oh tänker att, "du lurar dig själv igen! Tänk vad deppig oh nere du kommer bli på lördag när mensen kommer!"

    Men jag har en sån jävla må bra feeling i kroppen, så denna gång vågar jag vara lite mer positiv oh happy :) Det är en viktig känsla att ha, tror jag :)

    Jag har tyvärr inga konkreta tips, men ett klyschigt ordspråk: Man måste våga för att vinna!

    Lycka till Nema :)
    Så skönt att höra att fler är lika oroliga som jag, men att klanka ner, och straffa sig själv för att man vågar tänka tanken är så lätt men så dumt!

    Jag kanske kan hjälpa dig lite: pratade med min BM idag som sa att det inte finns någonting vi kan göra för att styra över ett mf eller inte. Det enda man kan göra är att försöka distrahera sig med lyckliga, stolta tankar och omge sig med nära och kära. Kroppen VILL vara gravid och vi få inte glömma bort styrkan hos kvinnokroppen. 

    Håller tummarna för dig på lördag men jag kan säga att jag hade exakt samma feeling i kroppen innan jag tog test och idag går jag in i vecka 7, så lita på din känsla och kropp tycker jag! :) 
  • Nema
    Maes skrev 2018-11-08 16:28:20 följande:
    Åh så spännande! Jag har börjat att slappna av lite mer, i de flesta fall går det ju faktiskt bra Hjärta Träffar BM på tisdag 13/10 för första gången, men vad jag själv kan räkna ut så har jag BF runt den 5/7 Skrattande själv då? 

    Hoppas du och den lilla mår fint!
    Åh spännande då är det ju snart du ska träffa bm! Jag har tid först den 23/11 och har enligt Preglife BF 4/7 så bara en dag före dig! :)

    Lycka till hos BM! <3 
  • Nema
    Längtar skrev 2018-11-07 17:43:47 följande:

    Hur och när har ni andra tänkt berätta för mor och far föräldrar? Vi tänkte berätta nästa helg för mina föräldrar för vi träffas bara en gång i månaden och vill inte ta det på telefon. Jag vet inte när man ska berätta för chefen.


    Vi kommer att berätta för mina föräldrar nu i helgen och då är jag i mitten av v.7! Jag har köpt två små bodys som jag slagit in i varsitt paket som mina föräldrar kommer få öppna samtidigt hihi! Får se hur lång tid det tar innan de förstår! Drömmer
  • Nema

    Jag har en liten fråga, kanske dumt men då jag väntar mitt första barn så har jag ingen erfarenhet...

    På alla sidor om kostråd och kost står det att man under första trimestern endast behöver äta "en frukt extra om dagen". Men jag är VRÅLhungrig hela tiden? Är ganska liten i kroppen men äter som en hel man.
    När jag då läser om att jag endast bör äta en extra frukt om dagen så får jag otroliga skuldkänslor, skam och känner mig dum.. Jag går in i V.8 imorgon.

    Hur hungriga är ni? Räcker "en frukt extra om dagen" för er eller är ni som jag också superhungriga?

  • Nema
    Jilo skrev 2018-11-14 19:33:04 följande:
    Ungtok skrev 2018-11-14 18:32:10 följande:

    Är också nu i vecka 8 och jag överskriver definitivt en frukt extra om dagen, aptit har jag! Tycker personligen att man ska strunta i vad det sägs om det bara man inte äter så mycket onyttigt :)


    Överskrider också det med råge, vrålhungrig som aldrig förr! Men jag tänker att i det här läget är det nog bättre att lyssna på kroppen och äta när man känner sig så hungrig, även om det råkar bli fler än en frukt och kanske lite mackor på det...Kanske har vi låga depåer som behöver fyllas på? Och rätt var det är blir man svullen eller illamående eller nåt, så man inte kan äta tillräckligt längre.
    Jaa det är nog bäst att bara lyssna på sin kropp men det är så lätt att bli påverkad nät man sitter och googlar runt osv..

    Men så skönt att höra att man inte är den enda som äter som en häst haha! <3 
  • Nema
    Ungtok skrev 2018-11-14 18:32:10 följande:
    Är också nu i vecka 8 och jag överskriver definitivt en frukt extra om dagen, aptit har jag! Tycker personligen att man ska strunta i vad det sägs om det bara man inte äter så mycket onyttigt :)
    Jaa jag försöker att inte läsa mer om kostråd och bara lita på min kropp och mage nu istället! Skönt att få det bekräftat att jag inte är ensam om det iaf! <3 
  • Nema
    LoveEver skrev 2018-11-15 12:04:01 följande:

    Hello alla tjejer (+partners)

    Jag ser att vi är en del här inne nu men ingen Bf-lista .. hade vart kul och se om någon har samma datum osv ..

    Så jag börjar och hoppas att fler hoppar på :))

    *LoveEver, 32 respektive 40 år gamla, 4e barnet, BF 15/7


    Kul! Jag hoppar gärna på listan, ska man bara skriva ut det såhär typ:

    *Nema, 23 och partner 29 år, 1a barnet, BF 4/7 :)
  • Nema
    LoveEver skrev 2018-11-15 11:52:00 följande:
    Haha ursäkta en det var ändå det dummaste jag hört att man bara ska äta en frukt extra :))

    Hur många är okej då ?

    Under alla mina fyra gravidteter har jag blivit besatt av Satsumas och har då kunnat äta upp till 2 kg om dagen både i början och slutet av graviditeten.

    Det står så mycket att man inte ska äta der och det .. jag har alltid ätit Allt. Senast i förrgår åt jag nästan en hel sådan trekant brieost för jag var sugen på det då. Inte så att jag äter en hel brieost varje dag. Sålänge man äter med måtta skulle jag hellre säga med vissa saker.

    Så jag tycker absolut att du ska ta din extra frukt x10 om du nu vill och känner för det.

    Frukt är ju inget dåligt.

    Just nu har jag smoothies som är min cravings

    Banan, mango, jordgubbar, passionfrukt och apelsinjuice gärna med fruktkött MUMS
    Tack för peppen!! Blev så glad och lättad av att läsa detta. Plus väldigt sugen på smoothie haha! <3 

    Blev en Marabou istället för frukt igår kväll men ibland får choklad fungera som frukt helt enkelt! 
  • Nema
    SweetDelight skrev 2018-11-17 19:47:53 följande:

    Grattis till alla nya i tråden Solig


    Är det någon annan som är extremt uppsvullen?
    Min mage är supersvullen och ännu värre blir det när jag äter. Och äter jag gör väldigt ofta eftersom jag är hungrig konstant. Jag kan inte knäppa majoriteten av mina byxor. Kan inte komma ihåg att jag hade detta problemet med sonen...  


    Jag är också extremt svullen!! Det är verkligen en bula som syns och jag vet att det inte är "den riktiga" bebismagen utan bara svullnad med det ser verkligen ut som en riktig mage, så tydlig är den.. Jag har fått köpa träningsbyxor för gravida, enda jag får på mig..
    Hur långt gången är du? Jag är halvvägs igenom v.8! 
  • Nema

    Måste dela med mig lite: Idag var vi på första UL! På skärmen syntes en tydlig liten räka med små stumpar till armar och med ett stark pickande hjärta! Så lättad! Hade dock räknat fel på BF så det nya för mig är 10/7!

    Med detta vill jag bara starkt rekommendera alla som, som jag är rädda för MF eller att något är fel osv - att boka in ett tidigt UL för herregud vad mycket lugnare jag känner mig nu när BM sa att allting såg fint ut och att hjärtat är starkt. Går in i V.8 imorgon!

    Kram på er. 

  • Nema
    mmmllliii skrev 2018-12-05 16:06:37 följande:

    Hej!

    Grattis till alla blivande föräldrar!????

    Jag gamnade här när jag satt och sökte svar på google????Kanske finns här någon men likvärdiga upplevelser ich/eller någea bra tips????

    Jag är i vecka 6+5, min första graviditet. Har senaste veckan haft illamåendet från hel.... hela dagarna, kräks inte, mår bara illa (åksjuketabletter hjälper inte), min mage är svullen och stenhård så man kan tro jag är betydligt längre än vecka 6 (typ gånger 4), jag känner mig konstant mätt fast jag om jag inte äter regelbundet tar illamåendet över helt. Och på detta en trötthet utan dess like.

    Är helt helt överlycklig för graviditeten och vill egentligen inte klaga (så fort jag mår lite bättre blir jag orolig att något är fel???????????) men mitt liv funkar inte riktigt! Jag reder knappast ut jobbet och absolut inte att träna om dagarna. Någon som.har erfarenhet och ett super tips? Eller bara känner igen sig och kan säga att detta är "normalt"?????

    M


    Jag gick in i V.10 idag och jag kan säga att jag tidigare kände EXAKT som du.. Mellan V.6 - V.9 så var min mage supersvullen, kunde inte ha byxor utan fick köpa mamma-träningstights. Hade också panik eftersom det är så jobbigt och obehagligt med svullen mage..  Var på tidigt UL för att se så allt var okej.

    Men jag kan lugna dig med att det går över!!! Idag kan jag ha vanliga byxor och magen har "sjunkit ihop" lite, alltså inte lite stor och uppspänd som en ballong längre. Tips är att äta mycket rågbröd, och yogurt med mkt bakteriekultur. Ingen kryddstark mat!

    Så ta det från någon som nyss var där och kommit igenom det: Det går över, snart!

    Kämpa på! 
  • Nema
    Tokigsnart skrev 2018-12-06 18:33:16 följande:

    Hej!

    Måste rådfråga er alla, har så svårt att ta in att jag e gravid samt så svårt att släppa oron över missfall

    Vi var på ett vul i v6+3 och fick då se vårt lilla mirakel och ett hjärta slog

    Men nu så funderar jag på att boka ett tidigt ul här i Sthlm nästa vecka för att återigen se att allt ser bra ut, e man dum som gör det? Ska jag vänta för tänkte ändå göra kub test efter jul och nyår

    Men har så svårt att koppla av och njuta

    Vad hade ni gjort?


    Jag kände exakt som du och bor i Sthlm så jag ringde bara barnmorskan (går privat) och sa att jag ville göra ett tidigt UL i samband med inskrivningen. Då var jag i vecka 8 och det var inga problem. Trodde att dom skulle göra ett VUL men det var ett vanligt UL på magen och fick se en liten krabat där inne med starkt pickande hjärta. Det lugnade mig supermycket i min oro kring missfall. 

    Så, om du bara ringer dit du tänker att du vill gå och säger att du vill boka in ett UL i samarbete med inskrivning så är det nog inga problem i Stockholm! :) 
  • Nema
    Jag går imorgon in i V.12 och har som flera av er andra klädpanik men kanske inte just för att jag försöker dölja för familj. Istället är problemet att jag känner mig så fruktansvärt ful och obekväm i min kropp. Är ganska tunn och dessutom väldigt svank så jag har fått en riktig bula nu som gör att ingenting i min garderob sitter bra. Känner mig ful och obekväm i allting....

    Men det VÄRSTA är när personer i min närhet som känner till graviditeten ser mig och ba "OJ REDAN en mage??!!" då känner jag mig så himla onormal och framför allt tjock.. hemskt!! Så svårt att njuta av graviditeten då.

    Är det någon mer som inte riktigt känner sig bekväm i er kropp och hur tacklar ni det? Och är det någon mer som börjar få en mage?!  

Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL