Inlägg från: Kumminsilver |Visa alla inlägg
  • Kumminsilver

    BF juli 2019 - stannar på FL

    Hoppar in här också. Plussade för 2 veckor sen och går in i v.6 idag (5+0). Är väldigt orolig att något ska gå fel, har haft flera missfall tidigare, men vill försöka slappna av och njuta av graviditeten även om det är svårt. Har tidigt ultraljud inbokat den 29 november. Hoppas på att klara mig dit och förhoppningsvis se att allt ser bra ut. BF är den 19 juli 2019 :)

  • Kumminsilver
    Ida3434 skrev 2018-11-16 20:16:01 följande:
    Är också i v 6 (5-0 idag) och har första ul den 29 november :) 
    Men oj! Vad kul! :D Har du känt av några symtom eller så ännu?
  • Kumminsilver
    Ida3434 skrev 2018-11-17 14:17:46 följande:

    Endast molvärk hittills. Varit extra trött o frusen också men vet inte om det har med graviditeten att göra. Är lite orolig för att jag inte känner mer.

    Hur känner du dig? :)


    Tycker jag känner av en ?full? känsla i livmodern men bara vissa dagar och vissa stunder. Har haft ömma bröst till och från vissa dagar också. I övrigt inget. Förra veckan kände jag mer molvärk och illamående, inte längre... Är så orolig så fort jag inte känner av något alls. Har nu de senaste dagarna märkt att min livmodertapp gått från att vara väldigt högt upp och mjuk, till stenhård och lägre (känner den när jag stoppar upp progesteron)... Det känns inte alls bra. Den ska vara just hög, stängd och mjuk under graviditet. Ligger faktiskt och smågråter av oro och kan inte sova pga detta. Vill inte gå igenom ännu ett missfall :(
  • Kumminsilver

    Idag går jag in i v.7 (6+0). Det betyder att jag nu idag passerat veckorna/dagarna där jag fått mina tidigare missfall. Vet att det inte betyder någonting, sånt kan hända när som helst, men det kändes ändå som en liten milstolpe som jag gått och väntat på sen jag plussade. Trodde dock att jag skulle känna mig aningen lugnare nu men nej, är fortfarande så sjukt orolig och nervös precis hela tiden.

  • Kumminsilver
    Lindsey77 skrev 2018-11-23 21:42:13 följande:

    Vet hur du känner dig. Har fått fyra missfall i vecka 4+3, men känner mig inte säker trots att jag är i vecka 5+5 idag. Dagarna går sakta nu...


    Ja, jag hoppas på att klara mig till ultraljudet den 29/11 och att allt ser bra ut och den lille har starka hjärtslag. Då kanske jag kan lugna mig lite i alla fall. Det känns dock väldigt långt bort trots att det inte ens är en vecka kvar. Har du något ultraljud inbokat?
  • Kumminsilver
    Lindsey77 skrev 2018-11-24 08:15:58 följande:
    Den 3/1 är bokat för NIPT. Då ingår ultraljud. Mååånga veckor dit...
    Oj, ja, får hoppas det går fort för dig dit då :) Vad är NIPT egentligen? Kollar man om barnet har rätt antal kromosomer eller vad går det ut på och hur utförs det? Gör alla detta?
  • Kumminsilver

    Har ni fått några "cravings" än? Har varit sugen på nötkött ett par dagar nu, och trots att jag käkade två stora bitar igår var jag tvungen att traska iväg och köpa en stor bit till nu på morgonen, men det är jag inte särskilt förvånad över. Det är en sån där grej jag brukar bli sugen på, har varit det i flera andra graviditeter också. Idag fick jag dock plötsligt mjukost i tankarna också. Hade inte käkat det på säkert flera år, det är med andra ord inget jag brukar äta nu för tiden, så blev förvånad över ett så starkt plötsligt sug efter det. Var och köpte en stor tub innan och käkade upp hälften på inte ens en timme. Kom på mig själv med att till och med ha lust att slicka av mackan haha Skrattande

  • Kumminsilver
    Lindsey77 skrev 2018-11-25 17:44:09 följande:
    Man kollar om barnet har vissa kromosomavvikelser bl.a Downs syndrom. Det är 99% tillförlitligt om det visar att det inte finns några avvikelser. I detta landsting får man NIPT endast om man får dåligt resultat på KUB. NIPT är ett blodprov. Jag bekostar det själv (5900 , gör det privat. Ingår även ett UL. Jag tänker hoppa över KUB, känns mer tillförlitligt med NIPT.
    Okej. Varför har ni valt att göra det? Vet inte om jag också ska göra det eller inte. Tänkte nu först att det kanske inte är något för mig, för man kan ju ändå inte göra något åt det om det skulle finnas kromosomavvikelser, men det kanske är bra att göra ändå så vet man i så fall och kan förbereda sig och läsa på. Blir liksom inte en sån chock vid födseln då :)

    Från en sak till en annan så vaknade jag i panik och nästan gråtandes imorse. Drömde att jag hade blod på pappret när jag torkade mig.. Usch vad hemskt det kändes. Hoppas inte det var en sanndröm. Känns som tiden går så långsamt. Går bara runt och är orolig och väntar på ultraljudet som är bokat för torsdag.
  • Kumminsilver
    Ida3434 skrev 2018-11-29 13:54:02 följande:

    Nu har jag varit på VUL ( 6+6). Man kunde se tydliga hjärtslag men "bebisen" låg och tryckte långt ner i hinnsäcken så det gick inte att mäta. Ska dit igen om några veckor för nytt VUL. 


    Men vad skönt att man kunde se hjärtslagen. Grattis! Jag hade ju också mitt vul igår (också på 6+6 då) och allt såg bra ut. En supersöt liten plutt med tydliga hjärtslag :) 
  • Kumminsilver

    Gick in i v.8 igår och fram tills imorse hade jag inte haft så mycket symtom, särskilt inte när det kommer till illamående. Har känt av det väldigt väldigt lätt vissa dagar bara, så trodde det skulle utebli men nej... Nu i eftermiddags har jag helt plötsligt legat dubbelvikt över toan på jobbet kräkts. Var ren tur att jag hann in dit. Mådde så dåligt att jag var tvungen att gå hem. Fick även stanna bilen för att hoppa ut och spy en massa på vägen hem. Usch. Mådde väldigt illa på mornarna i min första graviditet men spydde aldrig då. Mm vi får se om detta fortsätter eller om det bara var idag. Nu ligger jag i alla fall helt dödstrött i sängen och käkar chips, något av det enda jag känner att jag kan få ner just nu ;(

Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL