Inlägg från: whippitwhippet |Visa alla inlägg
  • whippitwhippet

    BF juli 2019 - stannar på FL

    Ida3434 skrev 2018-12-09 09:02:38 följande:

    Ni som blivit sjukskrivna tidigt. Har ni berättat som det är på jobbet? Jag har en känsla av att jag blir sjukskriven tidigt men vill absolut inte att mina kollegor ska veta om att jag är gravid på mycket länge. 


    Jag har varit hemma två veckor nu pga illamående och kräkningar samt migrän. Jag jobbar dock med röntgen så mina kollegor var bland de första som fick veta när jag fick mitt plus. Men om du inte vill berätta tänker jag att det är väl ingen annan än chefen som behöver veta till att börja med?
  • whippitwhippet

    Idag har jag varit på inskrivning! Fick tid för rul den 1 mars, känns som en evighet bort ju. Väntar på tid för kub också, det borde bli i början av januari och känns lite mer inom räckhåll.

    Men, jag har inte kunnat släppa min oro för ytterligare ett missfall trots att jag såg ett pickande hjärta för en vecka sedan på vul. Så nu har jag köpt en doppler och hörde det efterlängtade tuff-tuffande ljudet idag. Så härligt! Jag vet att det inte rekommenderas att använda doppler, men jag tänker lyssna kanske en gång per vecka för att hålla min oro under kontroll fram till kuben.


    EllieJo skrev 2018-12-18 11:08:27 följande:

    Någon som vet om man lyssnar efter hjärtljud eller liknande på inskrivningen? Vill bara ha liiiiite bekräftelse! Haha


    Jag har aldrig fått lyssna på hjärtljuden så tidigt. Numer verkar de flesta barnmorskor vänta tills man varit på rul innan man får lyssna på hjärtat.
  • whippitwhippet
    Kinan skrev 2018-12-18 21:05:49 följande:

    Hej. Lite skönt att höra ändå att vi är flera som inte fixar lagad mat. Tycker det är väldigt jobbigt på jobbet när folk har matlådor som luktar. Naturell yohurt fungerar rätt ok just nu och baguette utan smör eller pålägg. Mycket exotisk mat med andra ord (eller inte). Ska prova piggelin kom på nu när du skrev det att det fungerade i första grav. Jag är i vecka 10 (9+1) och har inskrivning på torsdag. Vilken vecka ät du i ?


    Åh, samma sak här också! Jag lever på typ smörgåsrån och torkade aprikoser. :D Matlukter är vidrigt och jag får hålla andan varje gång jag öppnar kylskåpet här hemma. Jag har varit sjukskriven två veckor pga illamåendet, men på torsdag ska jag prova att jobba igen. Håller tummarna för att det går bra... Har ett jobb som inte går att kombinera med illamående!
  • whippitwhippet
    Ida3434 skrev 2018-12-19 12:56:06 följande:

    Nu har vi varit på ultraljudet och hjärtat slog så fint så. Underbar känsla. Är i v 10 ( 9+4) 


    Så underbart! Det är den bästa känslan när man ser att allt är som det ska därinne. :)
  • whippitwhippet
    Kinan skrev 2018-12-19 11:26:24 följande:

    Ajdå. Själv jobbar jag på kontor och så länge jag kan sitta på mitt rum så går det ok. Dricker flera liter mineralvatten varje dag känns det som. Klarar bara naturellt eftersom alla andra luktar. Cola zero som jag brukar älska fixar jag inte heller längre. Upptäckte att polkagrisar fungerar lite mot illamåendet...känns som om jag aldrig ätit så dåligt som nu faktiskt. Torrt bröd, vatten och hårda sura karameller är typ min kost...! Hoppas illamåendet avtar ngt efter v 12 iaf! Skrattade lite när jag läste att du håller andan när du öppnar kylen eftersom jag gör exakt samma sak! :) Tur det är övergående. Håller tummarna för att det går bra för dig att gå tillbaks till jobbet imorgon!


    Jag är operationssjuksköterska så står jag inne på sal så kan jag inte gå därifrån. Plus att det är hemskt bara att ha på sig munskydd när man mår illa... För att inte tala om alla lukter inne på en operationssal. Jag hoppas att mina kollegor är snälla imorgon och ger mig lite utrymme att vara utanför salen istället för att behöva stå på operationer hela dagen!

    Igår kväll, just innan jag skulle lägga mig så mådde jag så bra, inte ens en gnutta illamående! En fantastisk känsla efter mer än två veckors konstant illamående av olika grad. Man får vara glad för det lilla. ????
  • whippitwhippet

    Jag måste bara få berätta om min fantastiska chef! Jag skulle ju jobba idag eftersom min sjukskrivning tog slut (och därefter har jag julledigt till början av januari) så igår ringde jag för att förvarna om att jag inte mår särskilt bra och att de inte kan räkna med full kapacitet från mig, men jag vill inte behöva bråka med försäkringskassan för att få sjukskrivning för denna enda dag. Då säger chefen helt enkelt "stanna hemma, det här löser vi!". Så de går in och betalar sjukpenning för den här dagen trots att det egentligen ligger på försäkringskassan. Så himla snällt så hormonella jag började gråta. :D

  • whippitwhippet

    Vi verkar vara flera som fortfarande mår dåligt! Jag går in i vecka 13 idag, men har varit sjukskriven hela veckan pga illamående, migrän och trötthet. Vissa dagar är bättre än andra, men hur jag ska kunna ha tillräckligt med energi för att kunna jobba vet jag inte än. Kanske om jag hade haft ett kontorsjobb, men jag står och går hela dagarna på jobbet plus en hel del tunga lyft. Jag har en läkartid på tisdag för att få en längre sjukskrivning, som jag hoppas går igenom hos försäkringskassan, är lite orolig för det.

    Hur är det för er andra, börjar det synas att ni är gravida? Har ni gått upp i vikt? Mina två tidigare graviditeter har jag hunnit gå upp några kilo redan vid inskrivningen, men den här gången har jag mått så illa att jag ligger lite under min startvikt. Det bidrar väl till att jag inte har minsta lilla antydan till mage heller, förra gången började jag använda gravid byxor i vecka 12. :o

  • whippitwhippet
    Granskott skrev 2019-01-08 19:38:28 följande:

    Hej allihop,

    Hur mår ni? Jag är i vecka 12 nu och illamåendet och tröttheten är fortfarande påtaglig. Dock har jag börjat uppleva att det trycker på väldigt på urinblåsan nu. Jag går på toa minst 6 gånger per natt å nu ikväll har jag nog vart på toa 10 gånger. Kommer bara lite varje gång men det är som att den ligger så dumt till att så fort jag bara är aningens så blir jag akutkissnödig. Är det fler som upplever samma?


    Jag tycker att du ska kolla upp så att det inte är en urinvägsinfektion!
  • whippitwhippet
    Granskott skrev 2019-01-09 21:09:35 följande:

    Tack för tips, det hade jag inte en tanke på men såklart det kan vara. Dum fråga men ringer man sin bm eller vanlig vårdcentral?


    Bm om det är lätt att få tid där! Det är ju bara ett enkelt urinprov och besöken hos barnmorska är kostnadsfria.
Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL