Inlägg från: sorgmanteln |Visa alla inlägg
  • sorgmanteln

    BF juli 2019 - stannar på FL

    Hej allihopa!

    Jag har hoovrat här ett tag nu, men tänkte att det känns artigare att presentera sig. :)

    Jag är 29 år och väntar första barnet med min sambo (31 år). BF 25/7. Allt känns fortfarande så overkligt för oss. Vi är först ut i vår bekantskapskrets med att få barn, så det är verkligen okända vatten... Längtar något otroligt till ultraljudet och hoppas att vi ska landa lite mer i det då. Det blir första gången min sambo är med (jag gick själv på Kub-testet), och jag ser verkligen fram emot att dela det med honom. Men det dröjer nästan två veckor till! Suck.

  • sorgmanteln
    naano skrev 2019-02-21 08:34:44 följande:

    Välkommen in! Glad


    Ska ni ta reda på könet eller blir det en mysig överraskning på förlossningen? 


    Vi har inte bestämt oss till 100 % än... Min sambo säger att det inte spelar någon roll för honom, så det blir nog upp till mig i slutändan.

    Jag har alltid tänkt att det är roligare att ha det som en överraskning att se fram emot, och har inte förstått varför man skulle vilja "spoila" det i förväg. Men nu när det faktiskt är aktuellt är jag mer osäker... Om det var en extra procedur att ta reda på könet, typ ett extra ultraljud eller blodprov eller något, då skulle jag absolut ha avstått. Men när det är något som kanske visar sig av bara farten så känns det också lite underligt att undvika den informationen, bara för att. Det är också något märkligt med situationen att barnmorskan ska veta mer om mitt barn än vad jag gör (om det nu går att se). Då känns det plötsligt som en så artificiell ovetskap.

    I och med att vi hoppas att det ska kännas lite mer verkligt för oss efter UL, så lutar det nog åt att vi tar reda på könet om det går. Om inte annat så för att det kanske gör det hela ytterligare lite konkret då. Men egentligen skulle det nog vara optimalt om det helt enkelt inte gick att se, så slipper jag fundera så mycket. :)
  • sorgmanteln
    LiCh skrev 2019-02-27 08:51:46 följande:

    Hej.


    Vet inte om det är ett känsligt ämne men jag ställer frågan i allafall....


    Hur har ni det med ständig kissnödighet? Är i v.20 och har i princip haft det sedan början av grav. och nu börjar det även vara lite smärta i njuren/urinblåsan stundtals under dagen. Även läckage vid aktivitet.... Rynkar på näsan


    Tänkte ringa BM idag och fråga kring just smärtan!


    Dricker kaffe, vilket ju är vätskedrivande men enbart nån kopp på morgonen. Så inga mängder!


    Att kaffe skulle vara vätskedrivande är tack och lov en myt. Om man inte sveper i sig typ 4 koppar på en och samma gång så är det inte mer vätskedrivande än att  dricka samma mängd vatten. Så vi kan alla lugnt njuta av vårt morgonkaffe utan att behöva känna att vi får "betala för det" senare. :)

    Det låter väldigt besvärligt att vara kissnödig hela tiden... Det är ett av få graviditetssymtom som jag hittills varit förskonad från, men jag antar att det bara är en tidsfråga... :/
Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL