• LiCh

    BF juli 2019 - stannar på FL

    Hej.


    Jag är 36 år och är i vecka 7 med Bf i vad jag tror blir mitten av juli.Skrattande Första barnet och har väl allmän oro om allt haha... Men känns överlag bra. Har lite blandade symptom som illamående, huvudvärk, värk i rygg samt lamslagen trötthet, hormonresa som heter duga Cool 

  • LiCh
    Litenmåne skrev 2018-11-24 01:29:03 följande:

    Är det några andra här som tänkt berätta för era nära på julafton eller orkar ni inte hålla er så länge? :)


    Ja, jag har tänkt berätta det på jul! Skrattande Min mamma vet det redan då jag ville att hon skulle veta tidigt då det är hennes första barnbarn och jag har lite oro för missfall (fler i släkten har haft det) och ville ha hennes stöd om något inträffar Glad
  • LiCh
    Lestina skrev 2018-11-26 14:08:32 följande:

    Måste bara få skriva av mig lite :) mår så galet illa! Om jag inte äter direkt mår jag illa.. om jag äter för mycket mår jag illa.. om jag inte äter tillräckligt mår jag illa... salt hjälper lite ibland men bara kort tid..

    Sååååå nu har jag fått det ur mig, hahahah! Är så jobbigt att gå på jobbet och bita ihop, försöka inte visa något!


    Preciiiss samma här, försöker hitta en balans på hur/när/vad jag skall äta å de e sjukt svårt Foten i munnen Men clementiner och äpplen funkar bra samt lite kex/skorpor på morgonen. Såg ditt tips med djungelvrålsklubbor, det måste jag testa Tungan ute
  • LiCh
    Selmans skrev 2018-12-03 14:33:05 följande:

    Sitter på jobbet nu och har vekligen noll motivation. Två veckor kvar till julledighet och jag vill bara ligga under täcker och titta på serier. Blir inte bättre av ett schemalagt illamående mellan 11-14 varje dag. Usch.

    Vet inte hur jag ska hålla mig motiverad nästa år. Vet ju att det vara är vår"terminen" som gäller om allt går bra. Känns så omotiverat för jag började här i augusti och det är uttalat att det tar minst ett år innan man är igång ordentilgt i min position. Och då kommer jag ju gå hem...

    Hur känner ni andra med jobbet? Går det bra att hålla motivationen uppe?


    Har exakt samma känsla men jag trivs däremot inte på mitt jobb, hade tankar på att söka nytt men då plusade jag så då "vågar" jag inte byta!?


    Motivationen är låg med andra ord och jag vill bara var hemma eller göra nåt annat

  • LiCh

    Undrar lite kring VUL, är mitt första barn och är i 9 (8+5) är det nåt man får be om eller? Skall till Bm 20/12 men har inte fått uppfattningen om att ett UL eller VUL skall göras? Vill ju gärna se att det är något där inne Tror att vi skall göra ett KUB-test men är inte heller säker på detta??

  • LiCh
    naano skrev 2018-12-12 19:48:50 följande:
    Det beror nog på vilken kommun du tillhör men i regel görs inga vul om det inte är något särskilt bakomliggande, typ flera missfall i bagaget eller för att avgöra hur långt gången man är om man inte vet alls osv.

    Men du kan ju göra vul privat om det är så att du vill göra ett, men då får du bekosta det själv. Jag gjorde ett privat då jag haft 2 missfall i raken, ett ma och ett mf. Men jag hade inte fått göra det gratis här.

    Fråga din barnmorska men jag tror att det nog är privat som gäller... :)
    Jag ringde och det är som du säger, dock skall jag göra KUB-test då jag är över 35 år så har gjort blodprov och skall göra UL den 8/1 så då får vi se pyret i magen och hoppas att allt är bra Glad så får vi se vad testet visar också.
  • LiCh

    Hej alla!


    Har idag varit på Kub-UL och allt såg bra ut, första gången vi fick se det som växer där inne och hjärtat pickade på så fint.Hjärta Blev väldigt rörd, är ju första barnet så mycket nytt och känslor som svallar. Fick låg sannolikhet, det var skönt att få veta oavsett vad testet visat. Var en väldigt livlig bebis som snurrade en massa så Bm fick jobba på för att få till alla mått haha


    Undrar om den kommer vara lika livlig senare i graviditetet Tungan ute Fått nytt UL till 20/2.


    Är nu i v. 13, och kan inte äta riktigt fortfarande, har idag spytt 2 ggr (har jag inte ens gjort i början av graviditeten) i samband med mat, troligen ätit för mycket vid dessa gånger. Men funderar ju på om det skall vara så??


    Hoppas alla mår ok och att det rullar på för er Glad

  • LiCh

    Några frågor som jag funderat på, iom att det är första gången så vet man ju typ inget....


    Har ni gravidförsäkringar? I så fall vilken? Bör man ha en?


    Sedan läste jag på Bvc att de rekommenderas att man vaccinerar sig i mitten av graviditeten emot influensa då man har högre känslighet/mottaglighet för detta. Har ni gjort/tänkt göra det?


    Alla dessa barnklubbar, libero, pampers osv är det lönt att gå med i nån sån eller är det "bara" reklam? (tänker på de som delar ut sån barnbox med lite gratisgrejor m.m.)

  • LiCh
    sofiaelinviktoria skrev 2019-01-09 10:23:01 följande:
    Jag har inte skaffat nån försäkring än, men vet att mitt bolag har gratis som sedan övergår i en barnförsäkring när barnet fötts. Men tror inte de börjar gälla försen efter vecka 20 nån gång, så ingen panik än.

    Har inte vaccinerat mig med någon av de andra barnen (med första blev jag rekommenderad att vaccinera mig mot fågelinfluensan, men jag tyckte vaccinet var för osäkert så jag avstod) och kommer inte göra den här gången heller.

    Jag var med i både Libero och pampers med de andra barnen, tycker väl inte att de där gratisboxarna är så mkt att hurra för, men man får en del rabattkuponger på blöjor senare som är användbara. Boxarna brukar innehålla små prover på olika produkter, kan iofs vara bra när man är förstagångsförälder att få prova olika innan man vet vad man gillar =) 

    Okey, bra info. Får väl se vad Bm säger framöver så får jag väl ta ställning till vaccinering då.  Glad

  • LiCh
    Granskott skrev 2019-01-10 20:29:58 följande:

    Idag kom även svaret på vårt nipt.

    Väldigt låg sannolikhet (1/10.000) på alla trisomier och vi väntar en liten flicka.

    Så härligt besked:)


    Jag gjorde ju ett KUB, vad är ett NIPT?? 


    Är det samma då även jag fick svar på sannolikheten men ni har ett ännu lägre svar än vad jag hade, så nu blir jag lite orolig...igen!


    Hade 1/3333 på Downs och 1//10000 på de övriga två. Och det anses vara låg sannolikhet!

Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL